Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

no zmobilizowałas mnie Efi, poszłam swojego dendrobiasa przesadzic i postawiłam w kuchni. niestety po przemrożeniu przeprowadzkowym musiałam czekać az wypuści nowe pędy, bo stare ścieło. Mam nadzieje, ze jesienią mi zakwitnie znowu jak kiedyś.A kwitł z niewielkimi przerwami.Zawsze coś tam na nim pachniało, czasem więcej czasem mniej. Mam go juz z 5 lat. Ewa przyjżyj się swojemu falkowi w jadalni, czy nie stoi w wodzie albo nie ma za sucho, bo jakoś trochę dziwnie liście się mu zachowują

Markociu to hybrydy, które wygladają mniej więcej jak na zdjęciu i można kupić i za 20 złotych i taniej, ale trzeba polować:)

http://biphome.spray.se/j.j/orkideer/Dendrobium_nobile_hybrid.JPG

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na temat falka nic nie pisz bo dojdzie do mordu. i bynajmniej nie ty będziesz ofiarą. kwitł mi nieprzerwanie od czerwca aż takie jedno 'mądre' się nim zaopiekowało. przychodzi czas podlewania ja tu wyciągam spokojnie doniczke z osłonki a tam 5cm wody 'bo on sobie wtedy pije korzonkami' myślę że zabić to mało

spokojnie podsusz teraz trochę podłoże i daj odparować korzeniom.Jak nie stał dłużej jak tydzien to korzenie jeszcze powinny dojść do ładu. Zbrązowiały mocno i podgniły??

A co ja mam powiedzieć jak mi mła-żonek powiózł zimnym transportowym autem całą kolekcje storczów podczas przeprowadzki przy -20parę na dworze? No, zimniejszego dnia nie było zeszłej zimy. A wszystkie miały nawypuszczanych pędów całą masę i się cieszyłam, ze moze i bez drzwi bedę mieszkać, ale jakie mam kwiaty