Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

powiem tak - wybralam sobie z palety taki cieply. gdzie on sie po drodze zapodzial to nie wiem ale jak pomalowali to wywaliłam oczy z lubym że hej. jakbym miała go teraz opisać to bym powiedziała że to szary nie wpadający w niebieski. może w otoczeniu tego kremu nie widac ze on cieply? a moze po prostu w porównaniu do innych niebieskich szarych w próbniku (niestety jak w przypadku kolorów jest cienko w kabe tak jeśli chodzi o szarości to im odwaliło) był zdecydowanie cieplejszy? wyszło jak wyszło ja jestem bardzo zadowolona.

aaaa

a gryby ktos szukal bardzo jasniutkiego szrego takiego off-white wlasciwie to moge polecic ten od młodego z pokoju. bo u niego ściany wcale nie są białe :)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

efilo piękne wnętrza, gratuluję.

Mam pytanie odnośnie baterii newform morpho, bo też będę miał podobną umywalkę, a wiem, że te baterie są różnej wysokości:

http://www.markowydom.pl/p/19041/newform/newform-morpho-bateria-umywalkowa-61815-21

http://www.markowydom.pl/p/19084/newform/newform-morpho-bateria-umywalkowa-61809-31

możesz napisać jaką masz u siebie?

Witam,

mam pytanie odnośnie drewnianego blatu w kuchni. Czy blat jest lakierowany czy olejowany? Jak wygląda kwiestia utrzymania drwnianego blatu? Czy nie niszczy się zbyt podczas użytkowania? Bardzo podoba mi się drewno, ale obawiam się, jak będzie ono sprawdzało się w intensywnym użytkowaniu. U mnie prawdopodobnie będzie orzech, więc też ciemny. Moja pani architekt odradza mi na wyspie drewno, a ja nie wiem czy się upierać.

Doradź proszę, bo wiesz to już z doświadczenia.

Edytowane przez Dorota_N
literówka

Bdan nie mam dostepu do kompa, ale jak Ci zalezy na czasie to sa w watku o drzwiach wewnetrznych.

Nie ma co sciemniac. Drewno nigdy nie bedzie mialo wytrzymalosci granitu. Trzeba albo bardzo uwazac albo sie pogodzic z tym ze bedzie niszczalo z czasem. Blat mam oczywiscie olejowany. Nie zamienilabym go na zaden inny material.

Mam świadomość, że będzie niszczał, ale zastanawiałam się na ile jest to nasilone. Jak często olejujesz ten blat, żeby wyglądał ładnie? Strasznie chcę mieć drewniany blat, ale architekt bardzo mi odradza. Nikt z moich znajomych nie ma, więc nie wiem jak się sprawuje.

Jak długo Ty użytkujesz swój? Jak wygląda po takim okresie?

Dzięki za odpowiedź

Edytowane przez Dorota_N