Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop:Wow, Efilo, podpisuję się pod wszystkimi zachwytami dla Twojego domku:D CUDNIE!!! CUDNIE!!! CUDNIE!!!

Mam pytanko o podłogę: wiem, że płytki to Fashion Ivory (gdzieś już czytałam;)) powiedz tylko czy są to płytki 60x60? I jakiej grubości fuga do tego?

P.S. Piękny dom:D:D:D Szczena jeszcze mnie boli od impetu z jakim padła na podłogę:jawdrop:

O rany -cudo!

Czy można prosić o fotkę domu -pamiętam jak zaczynałaś dziennik -i chyba wtedy dom był widoczny, czy możesz podać jaka dużą masz działkę i ogólnie parametry domu, wiem,że piętrowy z lekko płaskim dachem-bo chyba nie płaski o ile pamięć mi służy. trochę na planie L ? Ale już zapomniałam. Pamiętam te wielkie przeszklenia i chyba balkony na pietrze takie długie.Może być bez płota -nawet lepiej bo dom będzie widoczny.

I zapytanie -czy nie boicie się,że ściana kominka będzie się szybko brudziła- no chyba ,że kominek od wielkiego dzwonu. Jaka farba jest na ścianie kominka?

Super, że zebrałaś zdjęcia razem, przynajmniej nie trzeba ich szukać wśród tysięcy wątków. Kiedyś oglądałam w Jarocinie też taki cudowny domek, właścicielka mówiła mi, że jest ciągle atakowana przez różnego rodzaju pisma "wnętrzarskie" celem umieszczenia zdjęć domu w gazetach. Czy Ty też masz już takie propozycje ? Przecież to na pewno jeden z najcudniejszych domów w PL.

Chłonąc szczegóły, zauważyłam lampki w czarnej łazience na suficie, wiem że kinkiet (jeden czy dwa masz) to eglo aves, ale tych maleńkich nie potrafię rozszyfrować. Co to za lampki ?

z krzesłami nie ma geberalnie problemu. co prawda w duce już takich nie ma ale podobnych jest trochę.

dwa dni temu szukałam ich dla koleżanki która urządza nam w firmie jadalnie :)

po pierwsze jeszcze niedawno widziałam takie w firmie materace selene czy jak one tam się nazywają - to sieć sklepów na pewno gdzieś obok was też jest

po drugie są na allegro i to w kilku miejscach

np. tu

http://allegro.pl/futuri-krzeslo-krzesla-biale-amadeo-drewno-gw24-i1253751203.html

albo tu

http://allegro.pl/krzeslo-taboret-krzesla-od-hoker-design-i1246863889.html

Efilo, a czy te krzesła w miarę wygodne czy może masz jakieś posuszki na siedzeniach? Ja planuje podobne z tych co podałaś tylko z kwadratowym oparciem, ale mierzi mnie czy da rade na nich tak troche posiedziec jak wpadna znajomi:)

nie wyobrażam sobie kupic do jadalni krzeseł na których nie da się siedzieć godzinami. wygoda była podstawowym kryterium dlatego odpadło wiele krzeseł np. z ikei z których się dziwnie zjeżdża i nie można przy stole zająć wygodnej pozycji.

niestety nie mam kościstego tyłka ;) więc moje wrażenia nie będą obiektywne dla całej populacji ale mogę zaręczyć że krzesła są na tyle wygodne że po zjedzonym posiłku nie chce nam się przenosić do salonu i wolimy posiedzieć przy stole i pogadać. na imprezach przy stole też jakoś nie zauważyłam żeby ktoś się nerwowo kręcił albo wykazywał ochotę na przeniesienie się na kanapę.

na krzesłach mamy małe okrągłe podkładki zakupione ze względów wizualnych ;) oprócz tego że dodają miękkości to mają dodatkowo funkcję antypoślizgową :) ale tak jak pisałam nie jest to konieczne.

niemniej jednak każdy jest inny więc proponuję się przymierzyc do krzesła przed zakupem. gdybym nie miała takiej możliwości to bym kupiła jedną sztukę na próbę. lepiej mieć jedno niewygodne niż komplet. ;)

mirela sufitowe to charleston firmy kolarz

P.S. coś w tym jest ;)

Edytowane przez efilo

Ok na priv mam prosbe.

I zapytanie czy w tych krzesłach nie przeszkadzają ci te metalowe nogi- nie rysują podłogi? i czy lakier nie wykazuje tendencji do wycierania?Może za krótko je używacie?

Ja stoję z dylematem miedzy tymi krzesłami a krzesłem z http://www.sklep.meble.pl//p45325,art-krzeslo-pefredo-iv.html?source=radar

siedzisko rattanowopodobne- w kolorze szarym lub mieszanym w brązach. Boje się o to wycieranie. Stół mam z dębu bielonego.200/100

leat jak dla mnie każda wysokość jest dobra. my mamy oczka które można było skierować w dół więc te na drugim biegu nie oślepiają wchodzącego. myślę że każda wysokość między 10-20 cm (powiedzmy że mówię o środku oprawy) będzie ok a inne też by nie były tragedią. choć generalnie zakładam że im niżej tym ładniej jest oświetlony stopień.

minkapinka

to spartherm varia Bh. chyba szerokość 120 ale już nie pamiętam :) kiedyś to bym na wyrywki podawała takie dane ale jednak od tego czasu minęło ponad rok :) co do ściany nic nie powiem - mieszkamy od lata więc zdążyliśmy zapalić może z pięć razy.

na kominku farba strukturalna pomalowana kryjąco tą samą zwykłą farbą co reszta ścian

acca

no to masz podobny stół do mojego tyle że ja mam bielony jesion. z krzesłami nic sie nie dzieje. nie jestem jedyną osobą na forum która je ma. maryś od której je zgapiłam (dzieki kochana za namiar) ma je dużo dłużej i są z tego co wiem ok. przynajmniej ostatnio były :)

metalowe nogi oczywiście nie kończą się metalem tylko plastikową czy tam gumową zatyczką więc nic się nie rysuje