mhk 23.03.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No oczywiscie o sypialni nie bede wspominac - bo zawsze jak chce sobie popatrzec na ladny wnetrza to przychodze do Ciebie i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 dzięki dziewczyny merenwen - to czarna optiva z tikurili (nigdy nie pamietam któe litery są podwóje ) - wszystkie ściany poza tą z fornirem są w tym kolorze. i teraz sie zastanawiam czy nie pomalować również tej białej belki nad łóżkiem. CO O TYM SĄDZICIE? mhk ale mówisz o mechanizmie czy o pionowych profilach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 dzis cos uradzimy z ta belka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 23.03.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 dzis cos uradzimy z ta belka Dokładnie -) Zbierze się konsylium i oceni czy jest taka konieczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 to ja konsylium z góry informuje że w weekend wypucowałam ekspres co do zakamarka mam nadzieje że zatem konsylium będzie w swoich ocenach łaskawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 23.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 To zależy co będziemy oceniać... -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No ekspres zapewne przejdzie ocene spiewajaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 mhk ale mówisz o mechanizmie czy o pionowych profilach Kurcze zebym ja to wiedziala - chyba bardziej o mechanizmie a jezeli chodzi o sufit to bym pociagnela chyba jeszcze ta belke i skosik - ale tu bym sie troche zastanowila czy ze skosikiem czy bez - jak pomalujesz na ten kolor ta belke to zginie wtedy i nie bedzie si etak odznaczala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 mhk ale mówisz o mechanizmie czy o pionowych profilach Chcialabym zeyby nie bylo widac profili czy tez zawiasow utrzymujacych wypelnienie (drzwi) - tylko same fronty - mam szafe z dzrzwiami przesuwnymi ktore maja to wszytsko naokolo a ja bym chciala to schowac - nie iwem czy jest taka mozliwosc - pewnie jest ale moze juz cos wiecie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ja nic nie wiem niestety bo w ogóle nie mam tego typu szaf w domu. sprawdziłam za to na necie i jakoś nie widze bezramowych rozwiaza. jak już mało widoczne to cienkie aluminiowe płaskowniki. ale może ktoś kto sie wgryzał w temat wiec cos sensownego. co do belki to właśnie chodzi o to żeby ją ukryć bo teraz mam wrażenie że mnie atakuje jak wchodze. choć szczerze mowiac najbardziej tak było na poczatku teraz powoli tego nie zauwazam. ale i tak pewnie będziemy w niej dlubac wieszajac oswietlenie. nie mowiac o tym że nie wiem czy sie chwalilam ale dwa dni po pomalowaniu wyrwalam jeden kabel i musimy pół sypialni kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.03.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Efi to zeby sie nie nudzić - coś trzeba robić - a tak naprawde to wsp - zla bym byla jak nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 23.03.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Dzieki za pomoc Efi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 23.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 nie mowiac o tym że nie wiem czy sie chwalilam ale dwa dni po pomalowaniu wyrwalam jeden kabel i musimy pół sypialni kuć. Ojjj, to niezłą masz perspektywę.... Co do belki, to wydaje mi się, że pomalowałabym ją też na czarno, ale wypowiem się ostatecznie jak zobaczę na żywo -) Jeden plus, to taki, że się "schowa" i nie będzie kuła w oczy, a drugi to taki, że ładnie wyeksponujesz podwieszony, biały sufit. Zrobiłam ten myk w wiatrołapie i malując ściany pociągnęliśmy sufit czekoladowym kolorem - uważam, że wygląda zdecydowanie lepiej w tej wersji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ja na razie nie mowie o skosie - tylko o belce wiec o wyeksponowaniu sufitu nie ma mowy. ale pogadamy na miejscu. (tez myslalam o skosie ale mam jednego przeciwnika z racjonalnym argumentem ) a co do perpektywy - nie takie imprezy się kładło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.03.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Efilo ... jestem oczarowana ... zakochana ...W Twojej kuchni, w Twoim guście, w Twoich lampach, w Twoich ozdobach, w Twoich przestrzeniach.To wszystko jest wspaniałe.Nie piszę na forum nic w zasadzie, bo już samo czytanie i oglądanie pochłanie większość mojego czasu, ale tu nie mogłam się*powtrzymać.Zarwałam dziś pół nocy (do 4) czytając ten i inne wątki z Twoim udziałem.Rano również przywitałam się z fm i Twoimi wnętrzami. My jesteśmy na etapie instalacji wewnętrzych, chciałabym choć w połowie być tak zadowolona z efektów wykończenia jak spodziewam się Ty jesteś.Odpowiesz mi proszę na kilka pytań?1. Jakiej firmy i jakich wymiarów jest Twoj prysznic w białej łazience?2. Czy te listwy oświetleniowe z ledami w łazience (białej) na podwieszonym suficie są wykonane z pleksi? Jak to jest rozwiązane (dostęp)3. Czy tę podłłóżną szafkę z mdf w salonie robił Ci stolarz (muszę znaleźć jakiegoś z Warszawy lub okolic bo chcę coś podobnego w sypialni nad grzejnikiem, a kompletnie nie wiem gdzie i jak szukać)4. Taras macie dokładnie taki jaki sobie wymarzyłam. Można wiedzieć jaki jest przedział cenowy wykonania go? PS. Mnie się podoba ta biała belka. Właśnie sama zwróciłam na to uwagę, że powtrzymuje tę czarną (notabene piękną) ścianę przed przytłoczeniem wnętrza. A tu pytasz dziś czy nie przemalować Piękne dendrobium Zazdroszczę Wam dziewczyny że możecie to wszystko zobaczyć na żywo, dotknąć, powąchać ... super! Pozdrawiam Cię efilko i życzę wielu szczęśliwych i zdrowych lat przeżytych w tych pięknych wnętrzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 monsabia, dzięki, a tak na marginesie ciesz się że nie ma już mojego dziennika budowy i komentarzy do niego (ponad 500 stron ) bo byś więcej nocy musiała zarwać 1. kabina zamawiana pod wymiar w Ronalu - chyba mniej wiecej 120x90 ale zweryfikuje jeszcze 2. to nie ledy - to oprawy z firmy zumtobel na świetlówki - składają się z chowanego aluminiowego korytka i nieprzezroczystej blendy, coś jak chors 60/80. można zrobić coś takiego w kartongipsie i włożyć docięty kawałek pleksi albo odpowiednio wymodelować szczeline i w ogóle nie zakrywać (tak jak u mnie szczeliny z ledami w górnym holu; mam też takie rozwiązanie w dolnej łazience ale póki nie jest skończona to nie ma jej zdjęć) 3. tak, robił stolarz, zwróć się do jakiegokolwiek stolarza w okolicy który robi kuchnie z mdf 4. oczywiście wszystko zależy od materiału i wielkości ale z egzotyku mysle ze trzeba sie liczyć z kosztem 8-10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Dziękuję efilo za odpowiedzi (podziwiam przy okazji że jeszcze Ci się chce, że się nie wypaliłaś) Byłabym masohistką gdybym tych 500 stron żałowała Żałuję*tylko że nie mogę pooglądać większej ilości zdjęć (z wykonczeniówki przede wszystkim), bo te które są tutaj tylko nakręciły apetyt na więcej edit: Co do tej kabiny Ronal. Z jakiej jest serii? Znalazłam je na stronie megalazienki i na razie mam zawrót głowy. Czy sprawdza się to rozwiązanie w codziennym użytkowaniu (boję się cały czas że woda będzie nam wyciekać, tym bardziej przy lekko przytkanym odpływie) i jak jest ona połączona z płytkami (silicon czy w szynie?) Zamawialiście ją*w internecie zdalnie czy był ktoś u Was, zmierzyl i wykonał? Edytowane 23 Marca 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triada1301 23.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Efilo mam nadzieję ze troszkę Ci pomogę w wyborze: CZARNA http://img860.imageshack.us/img860/291/czarnad.jpg BIAŁA Uploaded with ImageShack.ushttp://img535.imageshack.us/img535/1779/biaab.jpg Ps. ja wybieram opcję z czarną belką Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.03.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jejku, super. A czy byłoby zbyt dużym nadwyrezeniem uprzejmości gdybym poprosiła o podkolorowanie rownież tego skosu? Bo teraz to jest główna zagwostka (po obejrzeniu Twojej wizualki sklaniam się do koncepcji marys która twierdzi ze trzeba pomalować i jedno i drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Nie widziałam na żywo i nie wiem czy to w czymkolwiek pomoże ale podoba mi się ta wersja z pomalowaną na czarno belką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts