Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilo, ja ponownie do spraw technicznych. Gdzie masz zamontowane nawiewniki/anemostaty do wentylacji w części salonu z pustką i ile ma wysokości podciąg przy pustce (czyli jakby podłoga gabinetu). Oglądałam zdjęcia i nie mogę ustalić. Widzę jakieś linie w suficie, ale nie wiem czy to nawiewnik czy oświetlenie. W sufiecie pustki chyba jest anemostat - nie ma problemu, ze jest tak wysoko? Przygotowali nam wyjścia na nawiewniki własnie w tej "podłodze" (fotki w dzienniku), ale w efekcie trzeba będzie bardziej obnizyć sufit i zaczynam mieć wątpliwości.

u nas na całym parterze nawiewniki 'w podłodze' i parter był specjalnie zbudowany wyższy z zamysłem obniżenia żeby reku się ukryło. cała reku była dokładnie policzona, mamy nawiewy zarówno na wysokim suficie jak i na parterze, patrzac na to jak działa to raczej jest dobrze.

nie wiem o co chodzi z tym podciągiem? pytasz o grubość 'stropu'?

u nas na całym parterze nawiewniki 'w podłodze' i parter był specjalnie zbudowany wyższy z zamysłem obniżenia żeby reku się ukryło. cała reku była dokładnie policzona, mamy nawiewy zarówno na wysokim suficie jak i na parterze, patrzac na to jak działa to raczej jest dobrze.

nie wiem o co chodzi z tym podciągiem? pytasz o grubość 'stropu'?

Efilo...troszkę Cię zaczepiam mailowo...ale jak już wspomniałam - Twoje wnętrza są mega "krystalizujące" ;) jedno wielkie WOW ;) Tak więc zapytam jeszcze raz - udostępnisz namiary na arch.wnętrz, który się w tych wnętrzach spisał na medal?

:) nie daj się tyle prosić !!

Efilo mam pytanko o farby kabe

Wiem ze masz aquatex ja planuje taka tylko biala w kuchni Zadowolona jestes ? trzeba nia malowac 2 raz? dobrze sie nia maluje? czym najlepiej sie ja naklada , moj maz bedzie to robil sam a nie chcialabym zeby cos sie zepsulo , Czy rozcienczalas je z woda?

z gory dziekuje za odpowiedz

magdaleno tak to chors optique - zaraz zobacze dokłądnie symbol bo pamiętam tylko że z jedynką i O ale nie jestem pewna.

(swoją drogą odpisałam ci od razu ale z komórki i widzę że mój post wcięło w eterze)

Optique ON

kasia - najlepiej malować takim bardzo wąskim wałkiem z krótkim włosem. bardzo ładnie kryje - u mnie po jednym warstwie już nie było śladu brązowego w sypialni ;). osobiście bym w ogóle nie rozcieńczała mimo że to ma konsystencje gipsu - bardzo ładnie równomiernie sie nakłada i jak nie jest rozcieńczona to nie pryska. oczywiście można zagruntować rozcieńczoną farbą - zależy od chłonności podłoża. nie stosuj gruntu. trzeba nakładać dwie warstwy.

no to przyszłam do Ciebie:)

no mnie tez to dziwi, ale już druga firma napisała mi, że nie posiadają takich długości :( jedynie z DLH mają, ale znowu za sam transport policzyli ponad 1100zł:jawdrop:, bo to niby jakiś specjalny muszą wynająć, żeby przewieść te deski 4m:rolleyes: zła jestem, jak cholera, bo nie chcę łączeń na tarasie a deski potrzebuję za 2tyg,:bash: