mario31 13.04.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Racja właśnie kolor czarny wiem wiem maskara ale taki mi pasuje do kuchni (wszystko czarno białe) Jak czarny to zdecydowanie granit -) Użytkuję od prawie dwóch lat i nic się nie dzieje! Szczerze polecam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 'naklejka' jest malunkiem który stworzyłam 'tymi rencami' a kula to wazon kupiony w niemczech niestety był to sezonowy produkt - nie jest juz dostepny przykro mi, ale chyba mało satysfakcjonujace odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 efilo jest mi obojętne czy indukcja, czy nie. gotuje na zwykłej elektrycznej i jest ok, jeszcze raz dziękuję za wymiary blatu i płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Obojętne??????? Po prostu nie wiesz o czym mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no nie wiem, bo nie miałam indukcji. i mąz mi powiedział, że zamówił elektryczną . mnie będę musiała kupować nowych garów na indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Jasne. Zawsze można prac we frani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ja ugotuję wszędzie i na wszystkim. przyzwyczajenia robią swoje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Przypomina mi się reklama: najlepsze są kasety magnetofonowe. Ale co ja będę uszczesliwiac na sile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no już się nie da. płyta zakupiona. ziemniaki ugotuje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.04.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 No jak już kupione to nie ma faktycznie co dywagowac. W rewanżu proponuje mężowi kupić motorynke. Przeciez tym tez do pracy dojedzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 13.04.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam się i od razu pytam Efilo rozwiniesz swoją opinię o płytach indukcyjnych? Jestem w tym kompletnie zielona, a widzę, że masz solidnie ugruntowane stanowisko Na razie mam zwykły gaz, w nowym domu chcę płytę. Ostatnio ktoś mi radził, że po co indukcja, jak płyta elektryczna też jest ok i można dowolne garnki kupić, a nie tylko z opcją indukcji. Słyszałam też pogląd, że po co sobie promieniować jedzenie. Ty masz zdanie zgoła odmienne. Opowiesz czemu? podkreślam, ze nie znam się totalnie, jeszcze nic nie czytałam i dopiero za pół roku planuję zakup. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 efilo no chyba jestem zbyt kompromisowa. ale o rewanżu pomyślę.może mu za bardzo kotlety wysmaże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.04.2011 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ruby nie lubię wchodzić w spory o wyższosci świąt bożego narodzenia nad wielkanocą i nie uczestniczę w tego typu dyskusjach. tutaj jednak nie mam oporów bo jak dla mnie to sprawa bezdyskusyjna. kto gotował na obu typach kuchenek ten wie. nie bede tu wytaczac calego szwadronu argumentów - wystarczy poczytać opinie osob uzywajacych indukcji. jakby ktoś nie wymyślił indukcji to bym się zdecydowała na gaz w kuchni mimo że go nienawidze szczerze. osobę która strzeliła pogląd o promieniowaniu klasyfikuję do tej samej grupy kosmitów która uważa że smugi kondensacyjne po przelocie samolotu to tajemnicza substancja rozpylana przez władze żeby nas sobie podporządkować poczytaj o zasadach działania kuchenki indukcyjnej i polach wirowych wytwarzanych w dnie garnka - to nie ma nic wspólnego z żywnością, chyba że gotujesz jedzenie z metalu - bo na niemetale nie działa. jakbym ci powiedziała ze zagazowujesz żywność na swojej kuchence a potem jesz taka z gazem to też byś przytaczała ten pogląd? a co do garnków - wcale nie trzeba kupować 'specjalnych' bo większość tych jakie masz w domu włączając żeliwne emaliowane działa na kuchence. nie działają tylko aluminiowe i stare garnki z grubym dnem gdzie został użyty jakiś inny metal, np moje niestety zeptera z dnem miedzianym. monika masz chyba błędne pojęcie o definicji słowa 'kompromis' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 no albo nie gotowałam na indukcji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.04.2011 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 no ale na gazie na pewno gotowalas? jak ci sie gotowało i jakbys miala porownac do elektrycznej? i czemu wybralas elektryczna a nie gazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.04.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 indukcja reaguje natychmiast a plyta ceramiczna potrzebuje duzo czasu na rozgrzanie potem zeby zmniejszyc grzanie znow trzeba odczekac swoje i z naszych doswiadczen wynika ze na indukcji gotuje sie szybciej niz na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.04.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 na gazie dobrze mi się gotowało. wybrałam elektryczną , bo jest łatwiejsza do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.04.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 stąd właśnie moje pytanie o gaz - co prawda jeśli chodzi o szybkość nie można ich porównać ale bezwładność ma taka sama. w przeciwienstwie do elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.04.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 indukcyjne są ładne i bezpieczne, szybko się nagrzewają, doskonale się na nich reguluje temperaturę powiem tak: moja mama ma ponad 60 lat i jak parę razy ugotowała u mnie obiad na indukcji, to stwierdziła, że gdyby miała robić remont kuchni, to natychmiast kupiłaby sobie taką właśnie płytę, a gotowała już w życiu na kuchni węglowej, gazowej i elektrycznej, więc ma porównanie i wie, że indukcja jest najwygodniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 14.04.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 najlepsza jest węglowa, ale kto by sie w to teraz bawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.