Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina


efilo

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się i od razu pytam :) Efilo rozwiniesz swoją opinię o płytach indukcyjnych? Jestem w tym kompletnie zielona, a widzę, że masz solidnie ugruntowane stanowisko :) Na razie mam zwykły gaz, w nowym domu chcę płytę. Ostatnio ktoś mi radził, że po co indukcja, jak płyta elektryczna też jest ok i można dowolne garnki kupić, a nie tylko z opcją indukcji. Słyszałam też pogląd, że po co sobie promieniować jedzenie. Ty masz zdanie zgoła odmienne. Opowiesz czemu? :) podkreślam, ze nie znam się totalnie, jeszcze nic nie czytałam i dopiero za pół roku planuję zakup. pozdrawiam :wiggle:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ruby

nie lubię wchodzić w spory o wyższosci świąt bożego narodzenia nad wielkanocą i nie uczestniczę w tego typu dyskusjach. tutaj jednak nie mam oporów bo jak dla mnie to sprawa bezdyskusyjna. kto gotował na obu typach kuchenek ten wie. nie bede tu wytaczac calego szwadronu argumentów - wystarczy poczytać opinie osob uzywajacych indukcji. jakby ktoś nie wymyślił indukcji to bym się zdecydowała na gaz w kuchni mimo że go nienawidze szczerze. osobę która strzeliła pogląd o promieniowaniu klasyfikuję do tej samej grupy kosmitów która uważa że smugi kondensacyjne po przelocie samolotu to tajemnicza substancja rozpylana przez władze żeby nas sobie podporządkować ;) poczytaj o zasadach działania kuchenki indukcyjnej i polach wirowych wytwarzanych w dnie garnka - to nie ma nic wspólnego z żywnością, chyba że gotujesz jedzenie z metalu - bo na niemetale nie działa. jakbym ci powiedziała ze zagazowujesz żywność na swojej kuchence a potem jesz taka z gazem to też byś przytaczała ten pogląd? ;) a co do garnków - wcale nie trzeba kupować 'specjalnych' bo większość tych jakie masz w domu włączając żeliwne emaliowane działa na kuchence. nie działają tylko aluminiowe i stare garnki z grubym dnem gdzie został użyty jakiś inny metal, np moje niestety zeptera z dnem miedzianym.

 

monika

masz chyba błędne pojęcie o definicji słowa 'kompromis' ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

indukcyjne są ładne i bezpieczne, szybko się nagrzewają, doskonale się na nich reguluje temperaturę :) powiem tak: moja mama ma ponad 60 lat i jak parę razy ugotowała u mnie obiad na indukcji, to stwierdziła, że gdyby miała robić remont kuchni, to natychmiast kupiłaby sobie taką właśnie płytę, a gotowała już w życiu na kuchni węglowej, gazowej i elektrycznej, więc ma porównanie i wie, że indukcja jest najwygodniejsza :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...