Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fakt, Efilo zapewne siedzi teraz wygdnie w fotelu i upaja sie wszystkimi ochami i achami....:lol2:

(wybacz Efilo nie moglam sie powstrzymac)

kurde, jak sie jest czym chwalic to wrecz NALEZY!!! tym bardziej, ze nie zerżneła tego z zadnego pisma (a moze zerżnełaś:rolleyes:)

p.s

Efilo oswietlenie z regulacją przy schodach to znalazlam tylko spotline...podobają mi sie bardziej skoffy wiec tym bardziej dla mnie wazna wysokosc oczek...

Ty kupowalas palisander w dlh?

To i ja wyjadę z pytaniami - jak zaczynałaś? Gdzieś mi się obiło o oczy, że miałaś wizualki, czyli od samego początku oddałaś dom architektowi wnętrz? Dużo zmieniłaś? No i skąd masz tę boską poduszkę na kanapie? Jeden detal a tworzy cały klimat. Mam nadzieję, że jeszcze jakimś zdjęciem się pochwalisz... Mogę jedynie walić głową w ściane, że nie trafiłam na Twój dziennik, kiedy mogłam, bo uwielbiam patrzeć jak coś pięknego się buduje......

leaat

wierz mi że się nie upajam. wkleiłam zdjęcia żeby ktoś jak ma ochotę podpatrzył to i owo.

tak jak napisałam. lubię swój dom, dobrze się w nim czuję, niewiele bym zmieniła i z nikim bym sie nie chciała na dom zamienić. jest uszyty pod nasze potrzeby i gust. oczywiście mogłoby być lepiej ale niestety na zrealizowanie wszystkich zamierzeń nie było nas stać i niestety tak już zostanie. czasem trzeba iść na kompromis i modlić się żeby efekt nie odbiegał od wymarzonego.

BTW

korzystałam z fachowej pomocy więc to nie jest tak że ja taka jakas super zdolna.

wyanna

długo by opowiadać. do budowy domu koncepcyjnie przygotowywaliśmy się dwa lata. włącznie z przemyśleniem funkcjonalności, bryły, rozpracowaniem wszystkich wyborów inwestora typu wyższość świąt etc, wybraniem stylu, materiałów, docelowych mebli, aranżacji oświetlenia itd. jak wyżej napisałam korzystaliśmy z pomocy architekta wnętrz z tym że bardzo późno - mieliśmy już dokładnie opracowane funkcje, wybrane materiały i elementy wyposażenia. znany był również układ pomieszczeń (tzn co gdzie ma stać). architekt dostał więc już właściwie umeblowane pomieszczenie z listą materiałów jakich chcemy użyć. to bardzo zdolna babka bo korzystając z tej wąskiej palety możliwości dopieszczała zadane wnętrza. czasem ingerencja była niewielka a czasem bardzo znacząca. w każdym wypadku jednak wiele wnosiła. ze względu na cenę usługi która wtedy wydawała nam się znaczna skorzystaliśmy z pomocy tylko w przypadku kilku pomieszczeń - salonu, komunikacji, gabinetu, jednej łazienki (nie ma zdjęć) i naszej sypialni.

do tego wlasnie dąże...ze podpatrzylam...i zakochalam sie w palisandrze....

i nie moge patrzec juz na Twoje zdjecia....

i znam je juz do obrzydzenia...

szczegolnie kuchnie....

i po cholere mi architekt, jak mam Ciebie:P ?

i z calego serca Ci dziekuje, ze mialas odwage wkleic swoje zdjecia, wiedząc (jestem pewna), ze Twoja skrzynka zawali sie pytaniami i prosbami;)

podziwiam Cie niemniej niz Twoje wnetrza...za cierpliwe odpowiedzi :)

buziaki dla kruszynki, dzieki

To jak już się podlizujemy to ja zacznę;), co zerżnęłam od efilo i za co jej jestem ogromnie wdzięczna bo nawet ze swoją Panią architekt nie wymyśliłybyśmy tego wszystkiego.

1. Czarna łazienka (te same płytki)

2. kuchnia biała na wysoki połysk z wyspą + blaty palisandrowe

3. narożnik develde

4.łózko w sypialni

5. schody

Wszystko to będzie gotowe za o koło 5 miesięcy, oczywiście nie będzie identyczne, ale na pewno będzie miło taki efiliowy styl.

Efilio dziękuję!