Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

nie pomogę. ja chciałam duużo tańszy (a wydawało mi sie że najdrozszy :D ) granit galaxy star i zostałam cenami znokautowana więc dałam sobie siana. zawsze mogę wrócić do koncepcji jak wygram w los numeros ;) ale jakoś powiem szczerze że już bym teraz się nie zamieniła. Ty przy jasnym blacie masz jakies 1000 razy gorzej. mało odpowiedników, większość się nie nadaje do kuchni, jasnego drewna jako blatu sobie nie wyobrażam, słowem masakra :(

nawiązując do płyty - sprawdź sobie jeszcze bo w dziedzinie agd wszystko gna do przodu. moglo sie od prawie dwoch lat cos zmienic. moim głównym założeniem była duża płyta w której garnki będą stały w rzędzie a nie tak jak zazwyczaj jedne za drugimi.

Efilo, po tym palisandrze to chyba trudno będzie wymyśleć coś, co da równie niesamowity efekt. Granit na pewno źle by nie wyglądał, ale to już nie to samo :)

a z kolei u siebie nie widzę nic innego niż star galaxy, chociaż im dłużej obserwuję ten swój blat, to zastanawiam się, czy to na pewno jest granit :rolleyes:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Efilo, po tym palisandrze to chyba trudno będzie wymyśleć coś, co da równie niesamowity efekt. Granit na pewno źle by nie wyglądał, ale to już nie to samo :)

a z kolei u siebie nie widzę nic innego niż star galaxy, chociaż im dłużej obserwuję ten swój blat, to zastanawiam się, czy to na pewno jest granit :rolleyes:

Zobaczyłam hasło star galaxy, to przylazłam, a co jest nie tak z tym granitem Eleno? Ja mam wielki kawałek tego kamienia na kominku i jak dla mnie bomba!

Witam,

zarejestrowałam się dopiero wczoraj, bo po obejrzeniu zdjęć efilo niemal zwariowałam z zachwytu !!! :) Masz naprawdę prześliczny dom godny pozazdroszczenia (pozytywnego oczywiście) :) Jeśli można to ja również chciałam zapytać o kilka rzeczy, a mianowicie:

1. Jakiej marki garnki używasz (my również kupiliśmy płytę indukcyjną lecz nadal czekamy na ukończenie remontu kuchni)?

2. Jakiej firmy jest bateria kuchenna oraz czajnik? :)

3. Wspominałaś w jednej wypowiedzi że sztućce sprowadzicie z Niemiec. Czy tam rzeczywiście wychodzą taniej?

4. Czy mogłabyś podać mi namiary na stolarza który wykonywał Wam okna oraz meble? Wymieniliśmy już 2 natomiast na resztę musimy zaczekać. Chciałabym jednak móc porównać ceny. Ostatnie pyt. dotyczy okien zamontowanych na stałe. W jaki sposób radzisz sobie z ich myciem? Takie duże powierzchnie bez przegród są moim marzeniem ale mieszkamy na 1 piętrze więc mycie od środka i z zewnątrz jest nie możliwe. No chyba że istnieje w nich jakieś ukryte rozwiązanie?? :)

1. garnki były nam potrzebne na cito bo wiekszość (zepter niestety) nie działała na indukcji. więc to zbieranina napotkanych modeli w hipermarketach. najbardziej chyba jestem zadowolona z ikei 365+ i takiego fajnego płaskiego garnka z tefala.

2. bateria to teka bodajże b1 czy coś w ten deseń ;) czajnik to philips ale kupowany kilka lat temu, nie wiem czy jest jeszcze taki model

3. sztućce wystarczy kupić na allegro sprowadzane z niemiec. różnica jest kilkukrotna. przynajmniej jeśli chodzi o V&B

4. skąd jestes? bo to lokalni dostawcy. co do mycia to nie ja myje wiec to nie moje zmartwienie. potrzebna jest wieeeelka drabina

Dokładnie mówiąc z Lędzin, ale ta miejscowość zapewne niewiele Ci powie :) To okolice Fiata w Tychach. 25 km od Katowic i 50 km od Bielska.

Bardzo dziękuje za podpowiedzi, a co do okien, to choć mój narzeczony myje je po prostu doskonale, to wizja drabiny mnie jednak nieco przeraża :) Już prędzej rusztowanie, ale zważywszy na rozstaw naszego mieszkania będziemy musieli jednak skłonić się na coś uchylnego, wpuszczającego świeży powiew wiosny :)

To ja swoje garnki kupowałam, żeby nie scyganić wiosną 1994 albo 1995r. Też nie miałam pojęcia co to takiego indukcja....

I jakie było moje zaskoczenie po przeczytaniu w necie, że Zepter nie działa na indukcji a moje zadziałały....

Bardzo ucieszyłam się tym faktem :)

Efi, wystraszyłam się jak przeczytałam że Twoje garnki Zepter nie były przystosowane do indukcji. I szybko szukałam co piszą w instrukcji o moich (ja mam wiele tańszego :-) Berghoffa). Ufff: "Przystosowane do wszystkich źródeł ciepła (również do kuchenek indukcyjnych)."

A i skoro się chwalimy, mieszkam co prawda daleko od swojego ukochanego Śląska, ale ja też wiem gdzie są Lędziny :-).

Pozdrawiam przedświątecznie

żonko

szerokość łóżka 195cm, wysokość 130 cm, odległość od lampy 10cm

dzięki wielkie, pisałam już do firmy, która podałaś i nawet znaleźli mi lokalnego sprzedawcę ich produktów. Ale cena jaką mi zaproponowali prawie 4 tys, nie jestem w stanie wyłożyć na łóżko do sypialni. Może kiedyś jak się załapię na kumulację.