Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

philips master led

nie zalapalam tego orzecha bo myslalam ze dotyczy tylko stołu. grubość blatu ok. muszą być modniejsze cienkie bo przecież nic by sie nie działo. tak czy siak zawsze grubsze wygladaja ladniej - niezaleznie od mody. co do lacobelu to zrozumialam. nie zmieniam zdania choc nie wiem czy je zrozumialas. :D

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moniu kochana już wyjaśniam

to FinishParkiet klepka jesionowa w selekcji Exclusive (taka bardzo biała) zamówiona w stanie surowym pobielona bejcą Loby o nazwie ProColor kolor Weiss ;) i następnie pomalowana matowym lakierem.

oczywiście 'klepka' z finishparkietu to dwuwarstwówka

efilo ponieważ masz Aparici Ornato u siebie, to mam prośbę o obiektywną opinię, bo sama nie widziałam płytek na żywo, a poza tym o obiektywizm też trudno ;) Czy do tych płytek pasuje według Ciebie drewniana podłoga? Czy płytki są za eleganckie do takiego zestawienia? Jak masz chwilkę, to zerknij proszę do mojej galerii - wstawiłam wizualki. Podłoga byłaby w kolorze pozostałych drewnianych dodatków w łazience - żaluzje, rama lustra, pewnie też drzwi...

• 2 weeks później...

Witaj Efilo. Szczerze przyznam, że wiele razy przeglądałam zdjęcia z Twojego domu, który jest jednym z moich faworytów. Jakoś nigdy nic nie napisałam, bo po obejrzeniu takich pięknych wnętrz nie mogłam dojść do siebie;) Po prostu :jawdrop:

Mam pytanie jakie duże jest to podłużne okno w kuchni, nad którym są 3 kinkiety. W mojej kuchni (która się dopiero buduje) będzie okno narożne (2 okna 150x150) a pod jednym z nich zlew i pomyślałam, że może być ciemno. Nie wiem tylko ile lamp tam powiesić. Nad dwoma oknami czy nad jednym?

No właśnie wydaje mi się, ze ciemno nie będzie jak umieszczę te lampy nad oknem, bo bez tego to będzie tylko oświetlenie sufitowe, które mogę sobie zasłaniać zmywając. Okno będzie od zachodu, wiec w dzień to faktycznie światła wystarczy, ale wieczorem to może jednak warto dać oświetlenie nad oknem.

agalind

wszystko zależy od tego gdzie na suficie miałoby być to oświetlenie - jeśli blisko ściany to w tym momencie nie ma zbyt wielkiego znaczenia czy to będzie świeciło z sufitu czy ze ściany przy suficie - decydowałby raczej design plus kasa (zależy kto na co patrzy ;) )