edp 03.06.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 A możesz napisać coś więcej o podłodze w salonie? To Finish parkiet jesion exclusive jasny tak? Czy trzeba go jeszcze bielić? Jak sprawdza się ta podłoga na ogrzewaniu podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 03.06.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 yuka lustro kupione za psie pieniądze w ikei. jak wszystkie zresztą lustra w tym domu Dzięki. Kiedyś już pisałaś, że w Ikei i nawet specjalnie po nie pojechałam;) ale u nas (w Łodzi) były tylko w stalowych ramach i nikt z pracowników nie pamiętał, czy byly drewniane. Takie jak Twoje pasowałoby mi idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 04.06.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Efilo-czy bylabys tak uprzejma i podala mi namiary na Twojego stolarza ,ktory ci robil kuchnie-jestem z okolic Bielska.Moj stolarz wlasnie odpadl z roznych przyczyn...I jesli to nie jest tajemnica i jesli mozesz mi podac na priva ile cie kosztowala-moja kuchnia jest w bardzo podobnej konfiguracji i wielkosci.DZIEKUJE I POZDRAWIAM;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dalijka 19.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Myślę, że Efilo nie obrazi się za nieco odmienny komentarz do jej wnętrz; ostatecznie, przypuszczam, że nawet JĄ musi czasem mdlić od tych nieustających zachwytów i "molestowania" o namiary na jej wykonawców i wszystkie gadżety do domu...bardzo często padają tutaj takie określenia jak "niepowtarzalny dom" - przepraszam ale co takiego jest niepowtarzalne w domu Efilo?? Począwszy od farb, którymi pomalowane są ściany na armaturze skończywszy - zdaje się, że WSZYSTKO lub PRAWIE WSZYSTKO z jej domu można kupić lub zamówić i wtedy okaże się - surprise, surprise, że te wnętrza wcale nie są takie niepowtarzalne! Niestety, po raz kolejny na tym forum przekonałam się, że to co IMPONUJE I ZACHWYCA forumowiczów to kasa, kasa i jeszcze raz kasa...a mi się wydaje, że prawdziwym wyzwaniem i osiągnięciem nie jest wywalenie setek tysięcy złotych na urządzenie chaty (bo wydawać kasę potrafi każdy) ale przy dość skromnym budżecie i środkach urządzenie ciekawego, oryginalnego wnętrza z charakterem...I właśnie tego charakteru brakuje mi w takich domach jak ma Efilo - dla mnie są to domy na pokaz, których jest na pęczki w magazynach wnętrzarskich. A najbardziej żenujące jest to jak później tłumy forumowiczów rzucają się na taką "idolkę wnętrzarską" i nie wypuszczą jej ze swoich "szponów" aż nie nie wydębią od niej wszystkich informacji od koloru i producenta płytek na podłogi po "designerskie" oświetlenie skończywszy! Ludzie OGARNIJCIE się trochę!!! Wykażcie się trochę własną kreatywnością zamiast tak bezwstydnie KOPIOWAĆ czyjeś wnętrza!!! Edytowane 19 Czerwca 2011 przez dalijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 19.06.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 dalijka-ośmiele sie nie zgodzić z tobą,choć nie lubię dyskutować na takie tematy..... Podobno o gustach się nie dyskutuje i tego się trzymajmy,a to że ktoś zapytał o stolarza,czy kolor ścian to chyba po to jest to forum prawda? A co do tego, że wydawać kasę potrafi każdy też się nie zgodzę ,bo nie każdy ją ma i może w tym problem? Po co lecieć na urlop za kilka tysięcy jak można pójść na basen,każdy wie na co go stać! Podsumowująć- jak się coś nie podoba to się tam nie zagląda i tyle.... Sorki Efilo Pewnie mi się teraz oberwie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.06.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ja znow uwazam, ze takie wnetrza to nie kwestia kasy a pomyslu bo mozna miec kupe kasy a zrobic wnetrze koszmarek choc potem wlasnie do detali pieniadze sie przydaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 19.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Oczywiscie kazdy ma prawo do swojej opinii.Mialam okazje w zyciu zobaczyc kilka miejsc i domow na wlasne oczy i naprawde WIELKIE pieniadze.No coz-nie zawsze szly one w parze z wysmakowaniem i estetyka-bo o gustach sie niedyskutuje.Co do kasy na forum-mam (jesli mozna)odmienne zdanie-jestem obserwatorem na forum od wielu lat bo moja budowa slimaczy sie latami(niestety).Mialam okazje widziec piekne domy za duza kase ktore pokazaly sie na Muratorze i nie wiedziec czemu zostaly one szybko zbluzgane wlasnie razem z wlascicielami-niestety...osobe te szybko zmywaly sie z forum...niestety...Ja jednak rowniez uwazam ze nie ma nic zlego ze zapytam wlascicielke o namiar na stolarza bo mam podobny uklad kuchni i moj stolarz upiera sie przy swoim a teraz okazuje sie ze chce mnie skasowac ponad 20 000 wiecej!!!To co zlego w tym ze zapytam o stolarza jezeli ewidentnie kuchnia Efilo jest eksploatowana i wie czy mi moze ich polecic...Co do niepowtarzalnosci...no coz jezeli bylaby taka powtarzalna to mielibysmy wiecej takich domow na forum,co wcale nieoznacza ze tylko takie byc powinny.PZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudamaruda 21.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Efilo, chciałam się przywitać i jednocześnie zadać pytanie. Z czego wykonane są poziome szare listwy ułożone jedna nad drugą w Twoim salonie? Czy można gdzieś kupić takie gotowe czy są robione na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuchna1 21.06.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, piękne wnętrza! Szkoda tylko że nie ma zdjęcia całego domu z zewnątrz. Mam pytanie czysto praktyczne, gdyż bardzo podoba mi się kształt twojego prysznica w czarnej łazience, zastanawiam się tylko czy woda nie chlapie na całą łazienkę w czasie korzystania z niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.06.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.06.2011 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Rudamaruda - to robił nasz wykonawca od wykończeniówki - trzeba po prostu przykleić wybrany przez ciebie kształt do ściany i pomalować na dowolny kolor. można to zrobić ze styroduru, gipskartonu czy co tam jeszcze Wam do głowy przyjdzie. Martuchna - w oryginale miała być wsuwana na szynach do środka szyba gięta. W praktyce okazało się że nie ma to sensu i został otwarty. Raczej się nie pryska, a jeżeli już kilka kropel spadnie na kafle to przecież żadna tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.06.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 kast - a nie przyszło Ci do głowy, że ktoś, kto chce zrobić ładne zdjęcie swojego domu, najpierw w nim sprząta? a nawet aranżuje. w końcu ładne i dobrze skadrowane zdjęcie to rodzaj sztuki. komentarz o zaparowanych oknach zmilczę - trzeba czasami poczytać, a wszystko będzie jasne. Efilo wyjaśniała, dlaczego wyglądają tak, a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Kast - z całym szacunkiem: jak Ci się nie podoba, to nikt Ci nie każe oglądać ani czytać cudzych pochlebnych opinii. nikt, kto je tu wygłasza, nie jest też zobowiązany, by się z nich przed Tobą tłumaczyć. Ty też nie musisz się tłumaczyć z tego, że Ci się nie podoba - Twoje prawo. de gustibus... i tak dalej. natomiast uwagi o niskim morale autorki wątku i potrzebie dowartościowania się są niskie i nieuprawnione. i jeśli na tym forum komuś czasami należy się "lincz", to za takie tanie psychologizowanie. z mojej strony to już koniec naszej rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.06.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Mam wrazenie kast, ze jestes typowym przedstawicielem polskiej mentalnosci w tym najgorszym wydaniu tzn jak ktos ma fajniej niz ty to zgnoic zeby, mu sie za bardzo w glowie nie przewrocilo. Cos sie tak przyczepila jak rzep psiego ogona, jak ci sie nie podoba to kto ci kaze tu zagladac??? To, ze ci sie nie podoba to nie znaczy, ze kazdy mysli tak samo a jak ktos sie nie zgodzi z toba to od razu jest oderwany od rzeczywistosci i praktycznosci. Pokaz swoje wnetrza i daj przyklad jak z gustem, pomyslem mozna wykonczyc dom bo nie bardzo wiem o co ci chodzi. A totalna glupota jest pisanie, ze nie ma zycia w domu bo nie ma balaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.06.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Nie karmmy dłużej trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.06.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 nie karmić trolla, nie karmić trolla, nie karmić trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.06.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 ZBĘDNA DYSKUSJA I TYLE, nie mogę zrozumiec dlaczego kuchnia, która ma blat zapełniony wszystkim co się da i także wspomnianymi ścirkami jest kwitesencją domowego ogniska, ciepłem domu, domu który żyje i tetni w nim zyciem a kuchnia minimalistyczna jest zimna i pusta?jakto wnętrza efilo nie odzwierciedlają jej osobowości, a może właśnie to jej osobowość, uporzadkowana, perfekcyjna i spójna , przexież dom nie moze tętnić życiem tylko dlatego ze jest w nim brudno i wszystko leży tam gdzie popadnie, każdy z nas ma inną osobowość i dom ją odzwierciedla , inni są uporzadkowani i spójni a inni, ci którzy mają nieuporzadkowany dom zazwyczaj mówią ze dom jest dla nich a nie oni dla niego, wcale tak nie jest poprostu mają inne poczucie estetyki, myślę że słowa Kast są obraźliwe i nie na miejscu. A jesli chodzi o architekta, tak samo jest z fryzjerami czy innymi zawodami, czy do fryzjera też nie chodzisz, skoro masz dusze artysty i twoje emocje wypałniają twój dom to mozesz strzyc sie sama , prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.06.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 nie karmić trolla, nie karmić trolla, nie karmić trolla Podpisuje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 nie karmić trolla, znudzi się i zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.06.2011 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mam prośbę żeby nie cytować wypowiedzi bo wtedy mimo ignorowania widze posty kast a to nie jest warte czytania zakładam że jest to albo złodziej albo osoba chora z zawiści. obie alternatywy są równie mało atrakcyjne. i naprawdę nie ma co dyskutować. oczywiste jest że zdjęcia wrzuciłam na prośbę forumowiczów w celach 'inspiracyjnych'. w moim domu czuje się rewelacyjnie niezależnie od oceny tych wnętrz przez innych więc żadne peany mi nie są potrzebne. gdyby ktoś spróbował spojrzeć obiektywnie to zauważyłby że skupiam się na pytaniach merytorycznych. to mój dom i moja galeria. osoby tu zaglądające traktuje jak gości. zakładam że ludzie przychodzący do mojego domu mają przynajmniej minimum życzliwości. kast ze swoim poziomem dyskusji jest persona non grata. prosiłabym aby u mnie w wątku nie komentować jego słów. dla mnie absolutny EoT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts