efilo 06.10.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 tak wojgoc. też uważam że 250 zł za żelazko nie każdy może wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.10.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 ja mam takihttp://www.nowoczesna-kuchnia.pl/fiskars-functional-form-noze-kuchenne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea111 06.10.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dziękuję Efilo A że się tak powtórzę, pomiędzy Zepterem a tymi jest duża różnica jakościowa ?? Z Zeptera mają cały komplet moi rodzice więc wiem że są super, nie wiem za to jak wypadają w porównaniu z tymi z Fiskarsa ? Co do żelazka, to zależy mi na porządnym więc jeśli jest dobre to raczej się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.10.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Jeśli mogę się wtrącić w temacie noży. Ja już 8-smy rok jestem posiadaczką*zestawu noży BergHoffa w bloku i są*świetne. Noży używam non stop, gotuję dużo i codziennie, więc są w ciągłym ruchu Naprawdę*polecam edit: to są te: http://mandi24.pl/pl/berghoff-noze-11-gourmet-line-1395111.html I gdybym miała podjąć decyzję brałabym je w ciemno drugi raz. Szczególnie, że jak to zwykle bywa są obecnie ponad 2 razy tańsze niż kiedy ja je kupowałam tyle lat temu To co je wyróżnia to fakt, że są wykute z jednego kawałka wysokiej jakości stali (rączka i ostrze nie są osobnymi elementami) Edytowane 6 Października 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 bea to w ogóle inna bajka. ja bym kupiła jeden na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea111 07.10.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 efilo Te z Zeptera całkiem możliwe że mogę dostać za 300 zł za komplet (moja mama wydała za nie kiedyś 1000 zł), dlatego tak dociekam monsanbia te z Berghoffa też wyglądają super !!! No i masz babo.. Pewnie te 8 lat wstecz kosztowały drugie tyle. Lubie trzymać się jednej marki, dlatego jak już się zdecyduje to na jedne albo drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 ja przynajmniej w nożach nie mam jakiegoś uwielbienia jednego producenta stąd mały miszmasz w mojej szufladzie. i tak najczęściej używam noży z tchibo za jakieś 30 zeta za komplet. są boskie. a na fiskarsa trzeba uważać - najlepiej od razu kupić sobie cały zapas plasterków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.10.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 a gdzie kupowalas te fiskarsa?? i macie jakas dobra ostrzalke do nozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 mamy zwykłą z marketu. świetne są z fiskarsa ale szczerze mowiac do narzędzi ogrodniczych. nie wiem czy one do noży też służą nóż chyba kupiliśmy keidyś przypadkowo w makro. na pewno są w duce. teraz będzie noc zakupów - na pewno wszystko 20% taniej wiec masz czas do namysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.10.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 mi zalezy na dobrym nozu szefa kuchni i ostrzalce a co kupie to kijowy, albo za miekki albo cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.10.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Marta, tego z linii gourmet (berghoff) możesz brać w ciemno Ja mam w komplecie ostrzałkę, używam sporadycznie, ale spełnia swoją funkcję Jak już jesteśmy w temacie noży. Może któraś z was ma jakieś fajowe nożyce kuchenne i obierak do warzyw. Ja mam Ikeowskie, ale to nie to, co kiedyś kupili moi rodzice. Obierak cały metalowy, tani nie był, mawet znaczka IKEA na nim nie ma (bo to było ze 12 lat temu). Działa do tej pory i wygrywa ze wszystkimi przeze mnie przerzuconymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 ja obieraczke kupuje taka w sklepie wszystko i nic, maja kolorowe raczki i ruchome nozyki, nie umiem innymi obierac koszt zaden i nie zal jak sie ja wyrzuci z obierkami do kosza cos jak te ale maja odrobine inna raczke http://allegro.pl/domil-nozyk-obieraczka-skrobaczka-lusek-cz-i1852057574.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea111 07.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wpadły mi w oko jeszcze te: http://www.decorto.pl/kuchnia/noze-kuchenne/zestaw-nozy-kuchennych-w-bloku-cutting-78422-czerwone-united-colors-of-benetton.html Ale raczej z uwagi na formę i kolor Wciąż rozglądam się za jakimiś nowoczesnymi osłonkami na zioła. Uwielbiam świeżą bazylie, rozmaryn, czy też mięte. Widziałam całkiem ciekawe drewniane osłonki w serialu "Przepis na życie" niestety nie w realu. Nie jestem pewna jednak czy metalowe nie byłyby ciekawsze. Białe z Duki jakoś nie do końca do mnie przemawiają. Macie może coś ciekawego na zioła w swoich kuchniach ?? Co do nocy zakupów, to czekam wytrwale już od miesiąca Nie przegapiłam póki co żadnej przeceny i każdą solidnie wykorzystuje Co do obieraczek to ja mam z Kitchen Craft. Dosyć ciężka ale i mega ostra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 08.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) off-topic Edytowane 9 Października 2011 przez *agrafka* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 09.10.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 właśnie doczytałam, że masz spartherma, więc mi nie pomożesz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.10.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 miałam mieć lineę ale okazało się że nie można doprowadzić do kominka bezpośrednio powietrza. poza tym jednak miałam wątpliwości takie jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 09.10.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 dzięki Efilo. u mnie pol na pol zzielaeniała trawa po nawozie. mam zamiar jeszcze ja podsypać pod koniec miesiąca. jeszcze ze 2 koszenia, bo rosnie jak na drożdzach.widzę ,że monia do ciebie wpadła na pogawędkę o nożach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 09.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 (edytowane) miałam mieć lineę ale okazało się że nie można doprowadzić do kominka bezpośrednio powietrza. poza tym jednak miałam wątpliwości takie jak piszesz. A mi pan od kominków powidział, że jak najbardziej kfd linea ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz.... :-/ Usuwam mój post dotyczący komnika kfd, bo nie ma racji bytu w tym wątku. Pozdrawiam (nie wiem czy kiedykolwiek pojawiłam się w Twoim wątku - chyba jeszcze nigdy nic nie napisałam, ale od dawna niezmiennie jestem zachwycona Twoim domem) Edytowane 9 Października 2011 przez *agrafka* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Agrafka być może teraz już ma. Za 'moich czasow' na bank nie miał. Nawet korespondowalam z producentem w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 efilo, kiedy miałas montowane parapety wewnetrzne ?Przed czy po gładziach/tynkach? Zadałam pyt w swoim wątku ale zdania były baaardzo podzielone, no i w koncu zostałam oddelegowana do Ciebie:) Pytałam Cię kiedyś o wymiary zehndera,pamietasz? juz zamówiony:) Mam nadzieję, ze sie nie gniewasz, za "zainspirowanie" się. Tylko kolor wzielam inny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts