Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Efilo :) A że się tak powtórzę, pomiędzy Zepterem a tymi jest duża różnica jakościowa ?? Z Zeptera mają cały komplet moi rodzice więc wiem że są super, nie wiem za to jak wypadają w porównaniu z tymi z Fiskarsa ?

Co do żelazka, to zależy mi na porządnym więc jeśli jest dobre to raczej się skuszę.

Jeśli mogę się wtrącić w temacie noży.

Ja już 8-smy rok jestem posiadaczką*zestawu noży BergHoffa w bloku i są*świetne.

Noży używam non stop, gotuję dużo i codziennie, więc są w ciągłym ruchu ;)

Naprawdę*polecam :yes:

edit:

to są te: http://mandi24.pl/pl/berghoff-noze-11-gourmet-line-1395111.html

I gdybym miała podjąć decyzję brałabym je w ciemno drugi raz. Szczególnie, że jak to zwykle bywa są obecnie ponad 2 razy tańsze niż kiedy ja je kupowałam tyle lat temu

To co je wyróżnia to fakt, że są wykute z jednego kawałka wysokiej jakości stali (rączka i ostrze nie są osobnymi elementami)

Edytowane przez monsanbia

efilo Te z Zeptera całkiem możliwe że mogę dostać za 300 zł za komplet (moja mama wydała za nie kiedyś 1000 zł), dlatego tak dociekam :)

monsanbia te z Berghoffa też wyglądają super !!! No i masz babo.. :) Pewnie te 8 lat wstecz kosztowały drugie tyle.

Lubie trzymać się jednej marki, dlatego jak już się zdecyduje to na jedne albo drugie :)

ja przynajmniej w nożach nie mam jakiegoś uwielbienia jednego producenta stąd mały miszmasz w mojej szufladzie. i tak najczęściej używam noży z tchibo za jakieś 30 zeta za komplet. są boskie.

a na fiskarsa trzeba uważać - najlepiej od razu kupić sobie cały zapas plasterków. ;)

mamy zwykłą z marketu. świetne są z fiskarsa ale szczerze mowiac do narzędzi ogrodniczych. nie wiem czy one do noży też służą :) nóż chyba kupiliśmy keidyś przypadkowo w makro. na pewno są w duce. teraz będzie noc zakupów - na pewno wszystko 20% taniej wiec masz czas do namysłu :)

Marta, tego z linii gourmet (berghoff) możesz brać w ciemno

Ja mam w komplecie ostrzałkę, używam sporadycznie, ale spełnia swoją funkcję :yes:

Jak już jesteśmy w temacie noży.

Może któraś z was ma jakieś fajowe nożyce kuchenne i obierak do warzyw. Ja mam Ikeowskie, ale to nie to, co kiedyś kupili moi rodzice. Obierak cały metalowy, tani nie był, mawet znaczka IKEA na nim nie ma (bo to było ze 12 lat temu). Działa do tej pory i wygrywa ze wszystkimi przeze mnie przerzuconymi

ja obieraczke kupuje taka w sklepie wszystko i nic, maja kolorowe raczki i ruchome nozyki, nie umiem innymi obierac :) koszt zaden i nie zal jak sie ja wyrzuci z obierkami do kosza :D

cos jak te ale maja odrobine inna raczke

http://allegro.pl/domil-nozyk-obieraczka-skrobaczka-lusek-cz-i1852057574.html

Wpadły mi w oko jeszcze te:

http://www.decorto.pl/kuchnia/noze-kuchenne/zestaw-nozy-kuchennych-w-bloku-cutting-78422-czerwone-united-colors-of-benetton.html

Ale raczej z uwagi na formę i kolor :)

Wciąż rozglądam się za jakimiś nowoczesnymi osłonkami na zioła. Uwielbiam świeżą bazylie, rozmaryn, czy też mięte. Widziałam całkiem ciekawe drewniane osłonki w serialu "Przepis na życie" niestety nie w realu. Nie jestem pewna jednak czy metalowe nie byłyby ciekawsze. Białe z Duki jakoś nie do końca do mnie przemawiają.

Macie może coś ciekawego na zioła w swoich kuchniach ??

Co do nocy zakupów, to czekam wytrwale już od miesiąca :) Nie przegapiłam póki co żadnej przeceny i każdą solidnie wykorzystuje :)

Co do obieraczek to ja mam z Kitchen Craft. Dosyć ciężka ale i mega ostra.

Gość monika996

dzięki Efilo. u mnie pol na pol zzielaeniała trawa po nawozie. mam zamiar jeszcze ja podsypać pod koniec miesiąca. jeszcze ze 2 koszenia, bo rosnie jak na drożdzach.

widzę ,że monia do ciebie wpadła na pogawędkę o nożach;)

miałam mieć lineę ale okazało się że nie można doprowadzić do kominka bezpośrednio powietrza. poza tym jednak miałam wątpliwości takie jak piszesz.

A mi pan od kominków powidział, że jak najbardziej kfd linea ma doprowadzenie powietrza z zewnątrz.... :-/

Usuwam mój post dotyczący komnika kfd, bo nie ma racji bytu w tym wątku.

Pozdrawiam :-)

(nie wiem czy kiedykolwiek pojawiłam się w Twoim wątku - chyba jeszcze nigdy nic nie napisałam, ale od dawna niezmiennie jestem zachwycona Twoim domem)

Edytowane przez *agrafka*

• 2 weeks później...
efilo, kiedy miałas montowane parapety wewnetrzne ?Przed czy po gładziach/tynkach? Zadałam pyt w swoim wątku ale zdania były baaardzo podzielone, no i w koncu zostałam oddelegowana do Ciebie:) Pytałam Cię kiedyś o wymiary zehndera,pamietasz? juz zamówiony:) Mam nadzieję, ze sie nie gniewasz, za "zainspirowanie" się. Tylko kolor wzielam inny;)