efilo 18.10.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mam pytanie pomocnicze: czy parapety są na długość zlicowane z wneka okienna tak jak u mnie czy wystają na boki tak ze przy montażu konieczne jest podkuwanie? W pierwszym przypadku jestem absolutnie za opcja po gipsach. W drugim bym podjęła decyzje sugerując się materiałem z którego będzie parapet (chodzi o wytrzymałość na zniszczenie tudzież łatwość doczyszczenia jak nie z gipsu to z kleju z taśmy zabezpieczającej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Wlasnie nie wiem...wrócilam do Twojej galerii i bardzo podoba mi sie, too ze parapet nie wystaje na boki ale to chyba temat do przemyslenia. W kazdym razie, notuję, co mi poradziłas i baaardzo duze dzieki. A moge zapytac w którym sklepie kupowalas swoje parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Też mi się podoba kiedy parapet jest równo z otworem I tak będę miała Efilo, przypomnij skąd brałaś te jesionowe listwy. Muszę kupić do swojego finish parkietu, w reszcie domu będą białe, ale przy finishu chciałabym jesionowe (czy jesionopodobne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Monia, kurcze nie mam gdzie z Toba pogadac a mam kilka pytan-bo u Ciebie tak ostatnio...niebudowlanie i głupio sie wcinac:) chyba liste pytan zostawie u siebie:)Przepraszam, za prywate;) Edytowane 18 Października 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Parapety zamawiane w lokalnej stolarni. Monsanbia listwy kupowalam tutaj http://www.drew-lux.pl/oferta,29,Listwy-przypodlogowe-jesionowe.htmlSzczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Dzięki!!!To są te 8,0*2,0? Te prostsze? Jeszcze powiedz mi jak one są wykończone? Surowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 tak ja na pewno dostałam surowe ale takich szukałam bo chciałam je sama bielić, żeby kolor nie odbiegał od podłogi. nie wiem jaki jest standard. najlepiej do nich napisać - bardzo fajny kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 tak ja na pewno dostałam surowe ale takich szukałam bo chciałam je sama bielić, żeby kolor nie odbiegał od podłogi. nie wiem jaki jest standard. najlepiej do nich napisać - bardzo fajny kontakt. Na razie zapytałam o dostępność i transport. Jak bieliłaś, to Ty czy ktoś Ci bielił? I czym? Bo ja biorę podłogi gotowce z usługą (Vip Parkiet) i będę to musiała robić na własną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 a panowie VIP nie potrafią pomalować listew? bieliłam tym samym co parkiet - lobą procolor. akurat malowanie listew to nie jest jakaś specjalna wyższa filzofia - wystarczy wałkiem przeciagnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.10.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 a panowie VIP nie potrafią pomalować listew? bieliłam tym samym co parkiet - lobą procolor. akurat malowanie listew to nie jest jakaś specjalna wyższa filzofia - wystarczy wałkiem przeciagnąć. Pewnie potrafią, ale pytanie za ile i czy będą*chcieli nie swój produkt obrabiać i montować w ogóle. Ale skoro lobą*i ta loba dostępna to sama sobie pomaluję (bo ten mój parkiet to już gotowy zabielony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 jak twój parkiet gotowy to ci nie zależy żeby było tym samym więc zrezygnuj z loby bo ona się do takich zadań nie nadaje i było baaaaardzo ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 jak twój parkiet gotowy to ci nie zależy żeby było tym samym więc zrezygnuj z loby bo ona się do takich zadań nie nadaje i było baaaaardzo ciężko. w takim razie czym to mogę zabielić? Są*jakieś gotowe matowe bielące lakiery? Nie wiem, nie znam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 to sie bieli bejcą. wybierzesz sobie w zależności od efektu jaki chcesz osiągnąć. ja nie chciałam takiej białej kredowej przecierki tylko taki troche zamglony efekt jasnego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMaksKuba 23.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 witam szukałam i wkońcu znalazłam u ciebie mam pytanko odnośnie sprzętu w kuchni zamontowanego w szafie piekarnik, kawiarka itp chodzi mi głównie o wysokości nie możemy nic dobrac by uzyskac efekt j u ciebie czyli wszystko w równym rzędzie ) możesz podac marke i numer jesli pamietasz to trzecie to piekarnik parowy czy mikrofala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 01.11.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Efilo pewnie już to było,ale nie mogę znaleźć, co to za 2 kinkiety w kuchni po prawej stronie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.11.2011 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ania, nie do końca wiem o co pytasz o wysokość czy o sprzęt. Od lewej piekarnik combi z mikrofala, ekspres, parownik. Z Siemensa. Modele już pewnie nie produkowane, ale przecież wszystkie są tej samej wysokości a już z jednej firmy to wizualnie idealne. Piogron to aquaform Clin jeśli dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 01.11.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 efio czy mozesz napisac, jakiej grubosci jest noga oraz blat, stolu w jadalni?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 02.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Efilo, witaj! Mam ogromną prośbę. Widzę u Kruszki dywanik z Haby, jeśli się nie mylę to Planeta Kwiatów. Ja chciałabym kupić do pokoju córeczki Play World lub Miasteczko i tu mam problem. Mieszkam w Lublinie i tu niestety nigdzie dywanów z Haby nie uświadczysz, a fajnie byłoby pomacać przed zakupem Zamówię przez net ale chciałabym znać opinię kogoś kto taki dywan ma; napisz proszę coś na jego temat: czy miły w dotyku, czy puszysty, gruby i jak kolory w rzeczywistości? I jeszcze - Twój dywan jest z wełny, ja trochę się waham czy kupić wełniany czy akrylowy (moja córeczka ma 9 m-cy) stąd niezdecydowanie co do modelu. Doradź coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.11.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Jacus postaram sie kiedyś zmierzyć Sylwia dywany są wspaniałe. Nie są puszyste - są bardzo, bardzo geste, ślicznie wycięte, piękne kolory. Bardzo dobrze się czyści a już przeżył kilka wpadek z ciastoliną włącznie. Wełna ma dwa minusy - może uczulać alergików i na początku niestety cicikuje Mieliśmy niebieskozielony dywan wszędzie. Na szczęście to tylko choroba wieku dziecięcego z której dywan szybko wyrasta Ja jestem z Haby bardzo zadowolona. Powiem szczerze że też kupowałam 'z obrazka'. W sypialni u Kruszki mamy mięciusi grubowłosy sztuczny dywan z ikei - ale takiego rozwiązania bym nie poleciła tam gdzie dziecko się ma bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 03.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Efilo -ślicznie dziękuję za pomoc. Z alergią u nas na szczęście problemu nie ma (tfu! tfu!), za to nadal jest problem z wyborem. Coraz więcej dywanów mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts