Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zdjęciowa zbieranina

efilo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
Efilo możesz mi coś więcej powiedzieć o Twoim okapie- bo bardzo mi sie podoba ale jak sprawdziłem wymiary (900x500) to musi byc niezły kolos. Czy rozważałaś może wersją z jednym silnikiem. Jak sie sprawuje w użytkowaniu/utrzymaniu? Niestety nie miałem okazji go pomacać na żywo.

Nie rozważałam wersji z jednym silnikiem bo mam płytę 90cm. Chciałam żeby okap był nad płytą a nie nad jednym z pól ;) Rozwiązanie sprawdza sie rewelacyjnie. A okap nie sprawia wrażenia kolosa - ja na pewno nie mam takiego odczucia a patrząc na pytania o tą 'lampę' to inni chyba też nie :)

Uwielbiam go - nie zamieniłabym się z nikim. No może na jakiś super drogi żeby go sprzedać i kupić ten a różnice wydać na coś innego hehe

W użytkowaniu i utrzymaniu jest świetny. I ma naprawdę super oświetlenie. Oczywiście jest bardzo wydajny i idealnie filtruje.

• 2 weeks później...

Efilo czy możesz coś więcej napisać o swojej indukcji Teki- jak się sprawuje w użytkowaniu bo sprawdzałem sobie jej parametry to ma takie same jak np Siemens za 5 tys- nie wiem tylko jak to jakościowo wygląda?...

p.s Tylko dzięki Twoim opiniom i zdjęciom kuchni- właśnie zakupiliśmy Twój okap Elica , którego nigdy w realu nie widzieliśmy...

Mimowolnie pomału zaczynamy kopiować Twoją kuchnię gdyż mamy podobny układ - trudno jest wymyślić cokolwiek oryginalniejszego...

pozdrawiam

Ja nie mam żadnych uwag do Teki. Jest super, nie ma z nia zadnych problemów, moge polecic z czystym sercem. Dla mnie priorytetem były palniki obok siebie więc takich płyt jak te które pokazalas nawet nie rozwazalam.

Zresztą ja płytę Teki wybralam ze wzgledu na bardzo dobre opinie na forum o tej firmie. Myślę że są ekspertem w tej akurat dziedzinie.

Efilo, pisałaś kiedyś, że listwy przypodłogowe i parapety bieliłaś bejcą Loba procolor, czy robiłaś to blachą lakierniczą, tak jak piszą to w opisie produktu, czy można pokusić sie o pędzel??, chciałabym potraktować tą bejcą drzwi, niestety nie mają one równej powierzchni, są fazowane i tym sposobem byłoby mi trudno cokolwiek zrobić.

ja tego nie robiłam osobiscie ale z tego co wiem od stolarza to oni to wcierali szmatkami. drzwi tez mialam tak pobielone. jak pisalam juz wczesniej ta bejca jest przeznaczona do nakładania na równy parkiet i tak jest opracowana technika nakladania. inne zastosowania to partyzantka :) jeśli nie ma musu żeby to była koniecznie ta bejca to lepiej zastosować inną do tego przeznaczoną.

• 3 weeks później...
Efilo, piękne wnętrza i dom!:) Czy biurko w gabinecie kupiłaś gotowe, czy robione było na zamówienie? Możesz wrzucić więcej fotek gabinetu? Poszukuję od dłuższego czasu 2 nowoczesnych,białych biurek, lub 1 dla dwojga, ale niestety asortyment w sklepach jest taki sobie. Wszędzie to samo: ( Twoje wygląda interesująco:) Dziękuję z góry i pozdrawiam!

Marta nasze bylo robione na zamówienie wg naszego projektu narysowanego w jakimś programie projektowym z tego co pamietam. Kształt jest dość niespotykany bo mocno asymetryczny ale było to podyktowane naszymi potrzebami i układem pomieszczenia. Najpierw narysowalismy blat na podłodze :D

Bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy biurko jest z malowanego mdf'u? Jeśli tak, czy bardzo się powierzchnia rysuje podczas użytkowania? Każdy stolarz, z którym rozmawiałam namawia na szkło na blat. Szkło jest eleganckie, ale zimne!;)

Dla mnie szklany blat to nieporozumienie. Abstrahujac od tego ze się rysuje i akurat na szkle najbardziej to widać.

My mamy blat pomalowany na mat - może dlatego rys nie widać. Nie mowiac o tym ze biały jest dość maskujacy pod tym względem.

Jakbym miała wybrać lepsza opcje to bym poszła w corian

wojgoc

nie zrozumieliśmy się. ja bym mojego blatu nie zmieniła na inny. podjęłam świadomą decyzję wiedząc jak się mdf zachowuje i nie żałuje. corian był czterokrotnie droższy - uważałam i nadal uważam że szkoda mi na to kasy.

zawsze do każdego wyboru istnieje lepsza opcja ;) ja jak na razie jedyne co to bym nie zrobiła ciemnej podłogi na piętrze. co prawda najlepiej się komponuje ale nigdy nie jest ładna - bardzo widać każdy nawet najmniejszy pyłek

Nic a nic. Chyba ze byłby kopia tego na tej samej działce hehe.

Oczywiście nie zakładam ze będę w nim zawsze mieszkać. Kiedyś zbudujemy sobie mala parterowke. Ale to zakładaliśmy od początku. Przyjdzie czas kiedy nie będzie mi sie chciało wbiegac po schodach :)

Nic a nic. Chyba ze byłby kopia tego na tej samej działce hehe.

tylko pozazdrościć

Oczywiście nie zakładam ze będę w nim zawsze mieszkać. Kiedyś zbudujemy sobie mala parterowke. Ale to zakładaliśmy od początku. Przyjdzie czas kiedy nie będzie mi sie chciało wbiegac po schodach :)

zawsze mozna zbudować windę....