aneczka81 05.10.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Po długich godzinach podglądania i śledzenia forum muratora dojrzałam do decyzji otwarcia własnego wątku. Zacznę więc od początku. Swoją przygodę z budową domu rozpoczęliśmy rok temu. W sierpniu 2009 wbita została pierwsza łopata i reszta potoczyła się "z górki". Zaczęło się pod górkę, po pierwsze nasypy, które wymusiły na nas konieczność wybudowania piwnic pod całym budynkiem, czyli dodatkowe 100m2, co mocno nadszarpnęło nasz budżet, później było dużo lepiej choć pierwsze roztopy w lutym 2010 spowodowały że nasza piwnica wypełniła się wodą na ponad pół roku. Ostatecznie na miesiąc przed przeprowadzka udało nam się z nią wygrać - jesteśmy chyba ekspertami w tej dziedzinie po tych doświadczeniach. Przeprowadziliśmy się trzy tygodnie temu, jesteśmy szczęśliwi, zmęczeni, ale na swoim Przedstawiam Wam Mój domek o mało romantycznej nazwie C3G z pracowni HG atelier . Zmieniliśmy nieco projekt a oto co nam z tego wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 05.10.2010 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Niestety zdjęcia muszę zaktualizować, bo zamierzchłej przeszłości sprzed miesiąca nie będę wklejać. Będzie szaro, biało, fioletowo z domieszką mocnych barw. Może jedno pokażę choć tez już przeterminowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 06.10.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witaj aneczko81, któraś kiedyś do mnie zaglądała. Fajnie, że teraz mogę podglądnąć Cię ja Domek masz uroczy, zrobiony dokładnie w tej tonacji, w której mam nadzieję kiedyś ujrzę i ja - szara z białymi ramkami wkoło okien i czarnym dachem. Czekam niecierpliwie na zdjęcia wnętrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 06.10.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dziś zrobiłam zdjęcia łazienek, które już są praktycznie wykończone brakuje jeszcze niektórych dodatków ale widać już efekt końcowy. łazienka zielona to królestwo moich małych diabełków, a szara to już mój azyl wczoraj bawiłam się w prace plastyczno techniczne i wycinałam czerwony wzorek na szafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 06.10.2010 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dorzucę jeszcze dwa zdjęcia nieukończonych jeszcze schodów. Niestety na ścianach już znać ślady łapek maluchów, ale tak to już jest przy dzieciach. mam nadzieję że coś się wam spodoba ja skromnie rzecz ujmując jestem zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 08.10.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Znalazłam troszkę czasu, i zrobiłam zdjęcia mojej ukochanej kuchni. Zawsze marzyła mi się biała, a od niedawna zachorowałam również na biały sprzęt agd. Zanim powstał ostateczny projekt spędziłam mnóstwo czasu nad programem do projektowania. Użytkowo i wizualnie jestem bardzo zadowolona. Wahałam się trochę nad płytą indukcyjną bo nigdy nie miałam z nią styczności, ale teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną - coś wspaniałego, szybko i czysto, poza tym na białym kolorze nie widać żadnych kropli wody czy też kurzu, odcisków palców itp. Brakuje jeszcze jakiegoś małego stolika. Myślałam nad okrągłym, szklanym wysokości stolików barowych a do tego krzesełkach barowych w kolorze limonki dla złamania kolorystyki i do tego jakiś dodatkach w tym kolorze (pieprzniczka solniczka jakaś misa) co o tym sądzicie? będzie pasować ? na razie skusiłam się na osłonkę na kwiatka w tym kolorze, choć trochę za jasna moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 09.10.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 O jak mi się te szare płytki w sklepie podobały! I w końcu je widzę w kogoś. I nadal mi się podobaja, czyli jest szansa, że się u nas znajdą - o ile przejdzie mi etap "zamalujmy wszystko, płytki tylko na podłogę!". A tak w ogóle to witam I popieram zielone dodatki w kuchni - ja mam biel plus drewno plus zieleń i bardzo mi się to podoba, u Ciebie ładnie zagra z fioletem na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 09.10.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Pięknie super zielona łazienka:) Znalazłam troszkę czasu, i zrobiłam zdjęcia mojej ukochanej kuchni. Zawsze marzyła mi się biała, a od niedawna zachorowałam również na biały sprzęt agd. Zanim powstał ostateczny projekt spędziłam mnóstwo czasu nad programem do projektowania. Użytkowo i wizualnie jestem bardzo zadowolona. Wahałam się trochę nad płytą indukcyjną bo nigdy nie miałam z nią styczności, ale teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną - coś wspaniałego, szybko i czysto, poza tym na białym kolorze nie widać żadnych kropli wody czy też kurzu, odcisków palców itp. Brakuje jeszcze jakiegoś małego stolika. Myślałam nad okrągłym, szklanym wysokości stolików barowych a do tego krzesełkach barowych w kolorze limonki dla złamania kolorystyki i do tego jakiś dodatkach w tym kolorze (pieprzniczka solniczka jakaś misa) co o tym sądzicie? będzie pasować ? na razie skusiłam się na osłonkę na kwiatka w tym kolorze, choć trochę za jasna moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 11.10.2010 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Witam, Dziewczyny w moich progach. Jak myślałam tak zrobiła, zakupiłam dwa krzesła barowe do kuchni. Kiedyś siedziska robili w fajniejszym odcieniu zieleni, ale mówi się trudno. I tak mi się podobają teraz poszukiwania stolika , chciałabym z fioletowym blatem ale jest to raczej nieosiagalne, zostaje więc własna kreatywność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna27 12.10.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 witaj aneczko piekna kuchnia i łazienka mam płytki w kuchni na ścianie z tej samej serii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 14.10.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Witaj Justynko A o to mój salonik jeszcze wiele brakuje, ale i tak cieszy. Najbardziej doskwiera nam brak podłóg drewnianych w domu, niby są a montować jeszcze nie można bo podłogi musimy wygrzewać 3 tyg a w piątek dopiero udało nam się kotłownię uruchomić. Wczoraj moja druga połowa zamontowała lampę nad stół i jestem zachwycona, szkoda tylko że zdjęcie nie oddaje jej uroku . Wcześniej planowałam że na ścianie przy stole powieszę zdjęcia ale teraz chyba zrezygnuję , bo lampa by je zasłaniała. na szczęście jest jeszcze jedna wolna ściana którą mogę wykorzystać. W salonie mamy biokominek niestety miejsce w którym można było zamontować prawdziwy zupełnie mi nie pasowało, więc znalazłam rozwiązanie pośrednie obecnie poszukuję jakiegoś obrazu na ścianę, ale nic mi w oczy nie wpadło, będę jednak cierpliwa i mama nadzieję że trafię na jakieś cudeńko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 14.10.2010 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 14.10.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 zastanawiam się tylko co zrobić ze stołem i krzesłami bo mają ze 2 lata w dodatku są bardzo wygodne , a poza tym nie ma kasy żeby kupować coś nowego i tak myślę żeby przebejcować je na kolor podłogi i schodów. zastanawiam się jeszcze nad białym. nie wiem co byłoby lepszym rozwiązaniem. może coś doradzicie, mąż mało kreatywny w tym zakresie i zawsze zdaje się na mnie w kwestii wykończenia. A może krzesła bejca a stół biały lub na odwrót, choć tapicerka źle by wtedy wyglądała. sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.10.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Fajna masz zielona lazienke, kuchnia tez bardzo ladnie wyszla - zielone dodatki sa extra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 14.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Zapytaj o stół z fioletowym blatem jakiegoś lokalnego stolarza albo studio mebli kuchennych. Powinno się udać. Ja bym stół i krzesła zabejcowała tak jak schody (tylko ile to roboty!) - białe by chyba u Ciebie zniknęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka81 29.10.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 brak czasu na aktualzację , stół zamówiony ale jakoś dojśc nie może. zamówiłam z czarnym blatem i postanowiłam zamówić u szklarza fioletowe szkło które nalepię mam nadzieję że fajnie wyjdzie. Poza tym prace utknęły, brak siły i funduszy, a przede wszystkim czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malotka 31.08.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 brak czasu na aktualzację , stół zamówiony ale jakoś dojśc nie może. zamówiłam z czarnym blatem i postanowiłam zamówić u szklarza fioletowe szkło które nalepię mam nadzieję że fajnie wyjdzie. Poza tym prace utknęły, brak siły i funduszy, a przede wszystkim czasu. aneczko pochłonęłam twój hg-c3g z wielkim zapałem. masz prześliczny domek, urządzony "po mojemu" szkoda, ze mąż znalazł to forum tak późno, bo zdaje sie, że już nie piszesz a szkoda, bo pomysły masz kobietko boskie my mamy nasz hg-c3g w adaptacji, papiery do pozwolenia dopiero w trakcie szykowania. czyli jesteśmy na samym starcie. nie wiedziałam, ze to wszystko tak długo trwa w listopadzie mamy nadzieję ruszyć z fundamentami. oby zima była łaskawa... jeśli jednak podczytujesz jeszcze to forum to napisz coś jeszcze o domku? mieszkasz tam już troszkę więc pewnie wyszły plusy i minusy. chętnie skorzystałabym z twojego doświadczenia. a jakbyś wrzuciła kilka dodatkowych fotek, to już w ogóle było by bombowo p.s. czerwony kwiatek w szarej łazience - booooski obie łazienki masz na górze? obie maja skosy, hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts