Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki internet w nowym domu

Amelia 2

Recommended Posts

Żyłam sobie w bloku bez tego problemu -UPC, kablówka, telefon z już nieistniejącym abonamentem socjalnym za 28-coś tam zeta głównie dla brata zza oceanu, który prawie darmo dzwoni na stacjonarny a teraz przeprowadzka na wieś i problemy. Chciałam przenieść tzw. zakończenie przyłącza z tanim abonamentem ale powiedzieli mi że wybierając Neostradę muszę przejść na droższy abonament za 50zł. Może ktoś wie czy jest jakiś operator nie stawiający takich wymagań? Nie znam się na tym kompletnie:oops:

Tak to już na wsi bywa. Cież się, że wogóle masz opcję neostrady.

Dodatkowo poszukaj po sieci, bo coś mi się kojarzy, że jakiś czas temu był jakiś wyrok sądu, iż nie można łączyć usługi telefonicznej z internetem - czyli nie mogą wymagać od Ciebie abonamentu telefonicznego tylko po to, abyś miała internet.

I jak znajdziesz i zanim z tym pójdziesz do TP, to najpierw zdobądź na piśmie od nich w jakiś sposób, że neostrada jest możliwa do podłączenia. Bo potem mogą mówić, że nie ma możliwości technicznych ;)

• 2 weeks później...
Nie rezygnuj z abonamentu socjalnego - przenieś się z nim do nowego domu, a na linii załóż sobie internet od alternatywnego dostawcy świadczącego usługi na linii TP, np. Netia, Multimo, Orange, Era, Dialog... Jest ich mnóstwo, zależy, gdzie mieszkasz. Cenowo wychodzi dużo mniej niż neostrada a zasada działania taka sama. No i nie musisz zwiększać abonamentu za telefon.

• 8 years później...
To może poszukaj jakiegoś lokalnego dostawcę, często można sobie znaleźć fajny internet za rozsądne pieniądze właśnie u takich mniejszych lokalnie działających operatorów, poszukaj na wybieraku albo operatorzy.net.pl, poczytaj opinie innych użytkowników i może znajdziesz coś dla siebie.