Amelia 2 06.10.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Żyłam sobie w bloku bez tego problemu -UPC, kablówka, telefon z już nieistniejącym abonamentem socjalnym za 28-coś tam zeta głównie dla brata zza oceanu, który prawie darmo dzwoni na stacjonarny a teraz przeprowadzka na wieś i problemy. Chciałam przenieść tzw. zakończenie przyłącza z tanim abonamentem ale powiedzieli mi że wybierając Neostradę muszę przejść na droższy abonament za 50zł. Może ktoś wie czy jest jakiś operator nie stawiający takich wymagań? Nie znam się na tym kompletnie:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.10.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Tak to już na wsi bywa. Cież się, że wogóle masz opcję neostrady. Dodatkowo poszukaj po sieci, bo coś mi się kojarzy, że jakiś czas temu był jakiś wyrok sądu, iż nie można łączyć usługi telefonicznej z internetem - czyli nie mogą wymagać od Ciebie abonamentu telefonicznego tylko po to, abyś miała internet. I jak znajdziesz i zanim z tym pójdziesz do TP, to najpierw zdobądź na piśmie od nich w jakiś sposób, że neostrada jest możliwa do podłączenia. Bo potem mogą mówić, że nie ma możliwości technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 O i u Ciebie zaczyna się jazda zorientuj się czy Netia nie działa u Ciebie? Mnie TPSA nawet telewizji z telefonem i internetem (wszystko w pakiecie) nie chcieli podłączyć - ,,nie ma warunków technicznych" - czyli 50 m od słupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 07.10.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Rozejrzyj się po sąsiadach, może jest jakaś sieć radiowa? Ja u siebie na wsi mam zasięg dwóch radiówek, sam posiam Play Online, ale taki internet ma limit transferu i zanim podpiszesz umowe trzeba sprawdzić jak działa w tym konkretnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.10.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ja mam radiówkę bez limitów za 39 zł miesięcznie. Hula jak szalony od czasu, kiedy zmienili nam odbiornik i korzystamy z jakiejś nowocześniejszej anteny nadawczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.10.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Jest radiówka ale po drodze mamy olbrzymie drzewa i mój najbliższy sąsiad narzeka na działanie w okresie ulistnienia, zimą ponoć jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.10.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Z nami tez TPSA nie chciala rozmawiac wiec po rekonesansie i rozpoznaiu terenu wzielismy WiMax-a z Neti.Teraz po dwoch latach uzytkowania uwazam ze wybor byl wlasciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieslav 16.10.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Nie rezygnuj z abonamentu socjalnego - przenieś się z nim do nowego domu, a na linii załóż sobie internet od alternatywnego dostawcy świadczącego usługi na linii TP, np. Netia, Multimo, Orange, Era, Dialog... Jest ich mnóstwo, zależy, gdzie mieszkasz. Cenowo wychodzi dużo mniej niż neostrada a zasada działania taka sama. No i nie musisz zwiększać abonamentu za telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 17.10.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 my od paru dni mamy iPlusa za 49 zł miesięcznie 3 GB. Póki co działa bez zarzutu i mam nadzieję,że tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.10.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 my od paru dni mamy iPlusa za 49 zł miesięcznie 3 GB. Póki co działa bez zarzutu i mam nadzieję,że tak zostanieNo i za kilka dni te 3GB Ci się skończą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.10.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 No i za kilka dni te 3GB Ci się skończą ... Tak, tak a potem będą słać e-maile żeby wykupić większy abonament. Na wsi mój iPlus w zależności od pogody albo pokazuje 7mb albo 267 b/s, a chodzi i tak jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chloris 18.10.2019 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 (edytowane) Ja mogę polecić firmę przynajmniej w okolicach Wrocławia i pod Wrocławiem, mają spory zasięg i internet jets b. dobrej jakości. Edytowane 18 Października 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papciochmiel 19.10.2019 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Zależy też w sumie do czego i jak z tego internetu korzystasz. 3GB to rzeczywiście bardzo mało, ale jakiś mobilny już przy 10 GB może spokojnie wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotka2 20.10.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2019 To może poszukaj jakiegoś lokalnego dostawcę, często można sobie znaleźć fajny internet za rozsądne pieniądze właśnie u takich mniejszych lokalnie działających operatorów, poszukaj na wybieraku albo operatorzy.net.pl, poczytaj opinie innych użytkowników i może znajdziesz coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts