Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Pionierzy

fenix2

Recommended Posts

• 2 weeks później...

My również musieliśmy utwardzić 80m drogi, na szczęście również była gminna. Prawie nikt nie wierzył, że nam się uda załatwić utwardzenie drogi przez gminę, ale poszliśmy na pewne ustępstwa tzn. my wynajęliśmy geodetę do wytyczenia drogi i pana koparkowego do wykorytowania a gmina nawiozła pospóły i ją rozprowadziła. Jak zobaczyłam ile tej pospóły weszło to się bardzo ucieszyłam, że to zrobiła gmina a nie my :) W załatwieniu z gminą pomogła nam pani sołtys. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku nawiozą klińca ;)

Jeszcze zimy nie ma a ja już się nie mogę doczekać wiosny ;)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

czołem,

cena papy, którą podajesz jakaś niesamowicie niska

SWISSPOR - BIKUTOP, PYE PV200 S40 - 11.39 /m2

Ja kupiłem dokładnie taką parę dni temu po 120 zł/rolkę (7,5 m2), co daje 16 /m2. W necie sprawdziłem sobie ceny - poniżej 115 za rolkę nie ma.

Nic tylko brać i grzać!

powodzenia,

Piotr

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
witam,życzę sukcesów...jak troszkę pracy wykonasz sam to ssz a 150 powinno się udać, a ile planujesz do wprowadzenia,ale bez mebli... tak z ciekawości...ja ssz juz mam..i teraz się zastanawiam czy to juz jest 50% inwestycji czy jeszcze nie...

A dziękuje. Muszę prześledzić wasz dziennik. :-) Mam nadziej że się uda.

• 2 months później...

u mnie na podłodze w piwnicy jest zwykły,zeszłego roku zalało nam piwnice , dzisiaj jest suchuteńko,nie ma nawet wilgoci.Elewacja też obłożona zwykłym na to zacierka i tynk akrylowy.I podłogi i elewację robiły 2 różne firmy ,jak wspomniałam np organikę to stwiedzili ,że to zbędny bajer dla bogaczy :)

No ale oczywiście jek się nie szczypisz z kasą to możesz szaleć.

Na podłogę tez daje zwykły.

Właśnie z kasą się szczypie bo inaczej bez zastanowienia dał był XPS.

Po prostu chce zrobić możliwie tanio, ale tak jak się należy żeby za kilka lat nie mieć problemów i żeby ta lambda była taka jak deklarowana.

Wolę dopłacić trochę ale zrobić tak jak się należy.