fenix2 06.10.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) Zapraszam do komentowania ! Każda pozytywna krytyka i uwagi mile widziane! Dziennik budowy Edytowane 9 Października 2012 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 08.10.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Fenix2 cieszę się, że prowadzisz dziennik budowy . Fajnie, że można poczytać o tym jak na naszym terenie rośnie dom i co się z tym wiąże. Chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia i pozwolę sobie często tu zaglądać pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 09.10.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 (edytowane) Zapraszam do zaglądania. I dzielenia się uwagami. @Jodełka czekam na Twój dziennik. Edytowane 10 Października 2010 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 23.10.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam Fenix2, widzę, że stałeś przed podobnym dylematem do mojego, jednak my nie zaczęliśmy i już raczej nie zaczniemy, a Tobie udało się coś rozpocząć? Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.10.2010 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam, Grucha z betonem nie wjedzie na budowę. Więc nie zaczynamy w tym roku. Czekamy aż gmina zrobi drogę, na razie szutrową. Problem może być też konieczność zabezpieczenia law na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 24.10.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 My również musieliśmy utwardzić 80m drogi, na szczęście również była gminna. Prawie nikt nie wierzył, że nam się uda załatwić utwardzenie drogi przez gminę, ale poszliśmy na pewne ustępstwa tzn. my wynajęliśmy geodetę do wytyczenia drogi i pana koparkowego do wykorytowania a gmina nawiozła pospóły i ją rozprowadziła. Jak zobaczyłam ile tej pospóły weszło to się bardzo ucieszyłam, że to zrobiła gmina a nie my W załatwieniu z gminą pomogła nam pani sołtys. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku nawiozą klińca Jeszcze zimy nie ma a ja już się nie mogę doczekać wiosny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 05.11.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 czołem, cena papy, którą podajesz jakaś niesamowicie niska SWISSPOR - BIKUTOP, PYE PV200 S40 - 11.39 /m2 Ja kupiłem dokładnie taką parę dni temu po 120 zł/rolkę (7,5 m2), co daje 16 /m2. W necie sprawdziłem sobie ceny - poniżej 115 za rolkę nie ma. Nic tylko brać i grzać! powodzenia, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 05.11.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Papa już kupiona. sklep internetowy icmarketSorry za pomyłkę miało być odwrotnie: SWISSPOR - CZARNA MAMBA SBS MAX, PYE PV200 S35 - 11.39 /m2SWISSPOR - BIKUTOP, PYE PV200 S40 - 13.07 /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Hejka , no w końcu założyłeś dziennik. Podglądami i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 03.12.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Papa już kupiona. sklep internetowy icmarket Też tam kupowałem niektóre rzeczy i jestem zadowolony z cen i usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 witam,życzę sukcesów...jak troszkę pracy wykonasz sam to ssz a 150 powinno się udać, a ile planujesz do wprowadzenia,ale bez mebli... tak z ciekawości...ja ssz juz mam..i teraz się zastanawiam czy to juz jest 50% inwestycji czy jeszcze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 27.01.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 witam,życzę sukcesów...jak troszkę pracy wykonasz sam to ssz a 150 powinno się udać, a ile planujesz do wprowadzenia,ale bez mebli... tak z ciekawości...ja ssz juz mam..i teraz się zastanawiam czy to juz jest 50% inwestycji czy jeszcze nie... A dziękuje. Muszę prześledzić wasz dziennik. Mam nadziej że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.03.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Stoję przed dylematem jaki styro wybrać na izolację pionową ścian fundamentowych? Czy styrodur XPS (około 350zł/m3) czy Hydro (około 250zł/m3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 28.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 moim zdaniem najtańszy,najzwyklejszy ... nie ma co szaleć jak różnicy nie odczujesz,lepiej tą kasę dołożyć do czegoś co widać np fajna lampa itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.03.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Boję się tego, że zwykły styropian nasiąknie z czasem wodą jak gąbka i jego izolacyjność będzie znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 28.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 u mnie na podłodze w piwnicy jest zwykły,zeszłego roku zalało nam piwnice , dzisiaj jest suchuteńko,nie ma nawet wilgoci.Elewacja też obłożona zwykłym na to zacierka i tynk akrylowy.I podłogi i elewację robiły 2 różne firmy ,jak wspomniałam np organikę to stwiedzili ,że to zbędny bajer dla bogaczy No ale oczywiście jek się nie szczypisz z kasą to możesz szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 28.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Stoję przed dylematem jaki styro wybrać na izolację pionową ścian fundamentowych? Czy styrodur XPS (około 350zł/m3) czy Hydro (około 250zł/m3). Weź zwykły, na to klej + siatka +folia kubełkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.03.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Na podłogę tez daje zwykły.Właśnie z kasą się szczypie bo inaczej bez zastanowienia dał był XPS.Po prostu chce zrobić możliwie tanio, ale tak jak się należy żeby za kilka lat nie mieć problemów i żeby ta lambda była taka jak deklarowana.Wolę dopłacić trochę ale zrobić tak jak się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.03.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Weź zwykły, na to klej + siatka +folia kubełkowa. A na ten klej jeszcze dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 28.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A na ten klej jeszcze dysperbit. Może być, da mam go tylko jako pierwszą warstwę na murze, ale widziałem już jedną budowę, gdzie dodatkowo też był na kleju (czyli patrząc od ściany: dysperbit, styro, siatka+klej, dysperbit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts