Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiedy wchodze na budowe inwestorzy oddaja mi wszystkie klucze a sami wyjezdzaja na wczasy 8)

Nie dam sie wrzucic do twojego worka , na swoja renome pracowalem intensywnie cale zycie !

Najpierw przeczytaj cały wątek a potem kogoś oceniaj. Bo ja tego pierwsza nie napisałam tylko wynikło to z wypowiedzi innych, tych którzy się budowali, jakbyś czytał wszystko, to byś przeczytał, że chwale firmy bo sama biorę fimę, która robi mi po klucz.
  • 2 weeks później...

sylwia13 napisała:

Fajnie macie, też już bym chciała być na tym etapie. Mam gonitwe ale po urzędach, wiecznie człowiekowi kłody pod nogi rzucają

A z czym Cię tak blokują?

Ja mam to szczęście, że z niczym nikt mnie nie cofnął. Wprawdzie wykonanie wszystkich dokumentów zlecałem innym osobom (dodatkowe koszty :cry: ), ale formalności poszły bez bólu.

My kupiliśmy działkę z drogą i teraz mamy z tego tytułu dodatkowe papiery i koszty, sami mamy do zrobienia sieć wodno-kanalizacyjną. I co już nam się wydaje, że jest wszystko ok to coś wyskakuje. :-?
A dużo tej sieci do zrobienia macie? Bo może bardziej się opłaca zostawić tę działkę jako lokatę kapitału, a rozejrzeć się za nową. Chociaż w okolicach Głogowa za wiele ich nie ma.
Musimy pociągnąć ok70m wody, 50m kanalizy to jest do granicy + jescze do domu. Narazie nie zamierzamy sprzedawać bo projekt mamy i czekamy na pozwolenie na budowe, a to wszystko wyszło w tym czasie jak papiery złożyliśmy o pozolenie.
Koszty tego nie będą takie ogromne bo skaładmy się na sieć z innymi co kupili działki, najgorsze jest to, że co chwile coś nowego wynajdują; to do zapłacenia, to do wyjaśnienia itp.
Heja! Ja jestem narazie na etapie szukania działki :) I mam pytanie do Mariusza czy nie orientuje sie czy w Goli są jakieś działeczki do sprzedania? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich budujących i juz wybudowanych :)

z tego co wiem to koło mnie( przy wyjeździe na Kożlice) wszystko w Goli sprzedane

ale radzę przyjechać i popytać

( moja działka była kupiona 3 lata temu )

Mariusz