Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za namiary na koparkę, a proszę o namiary ma małą ciężarówkę, by przywieź piach, taka do 15-18 ton z wywrotką, bo na takie powyżej 25 ton to mamy ale nie wiedzie na budowę, bo ja się w Lubinie buduje i są już chodniki i nie chcę by je poniszczyła bo ich naprawa będzie mnie potem drogo kosztowała.

Jak zadzwonisz pod te numery podane wyżej (do koparkowych) to pisaek też załatwisz:)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Ja za to poszukuję cieśli i dekarzy do dachu ok. 290m2 w Miroszowicach.

Termin - wiosna '09.

Może ktoś poleca swoją ekipę? :)

Pozdr.

jakbys mial problem z cieslą to daj znac

Polecam do dachu braci Ludynia , jeśli chcesz mogę podać numery.

A może ktoś ma namiary na sprawdzoną ekipę do wykończeniówki , szukam także solidnego płytkarza .Pilne.

Polecam do dachu braci Ludynia , jeśli chcesz mogę podać numery.

Można prosić o namiary na tych braci Ludynia?

601169094 - Karol Ludynia

W razie czego polecam tez Marek Łosin firma DekMar 609458515

agataB napisał:

Czy ktoś może polecić koparkę na wynajem, albo ktoś z forumowiczów ma swoja i podnajmie. Może być mała. Potrzeba mi do zrobienia porządku na działce, podebrania na chodniki na ogrodzenie z przodu i takie tam drobne pomoce.

Dzwoniłam do tych firm co ma ulotki ale tam cena nie schodzi z 100 - 120 zł za godzinę i jeszcze doliczają dojazd z bazy to najczęściej pół godziny. Dzięki za wszystkie informacje.

aga

tel. 512521171

90 zł za godz. pracy, za dojazd jak za godz. pracy (przyjamniej do mnie

w Chocianowie zawołali sobie 130 zł za koparke . nie ma mozliwosci zbicia ceny nawet w przypadku bliźniaka .

zadzwonilem do pana z nr powyżej , umówilismy sie na robote ( dojazd płatny dodatkowo jak za godzine pracy - 25 km )

Ja wiem że to forum budowlańców ale może znacie może kogoś kto szuka mieszkania w Lubinie, 2 pokoje na Pawiej sprzedam chętnie umeblowane. I na mnie naszła czas, jeszcze trochę i fundusze się skończą więc trzeba myśleć o sprzedaży. A może ktoś się zna na podatkach interesuje mnie czy sprzedając mieszkanie, jeżeli wszystkie pieniądze potem idą na budowę to także płaci się 2% podatku od kwoty sprzedaży???
Nie już tej ulgi, ale jest ulga meldunkowa, tzn. jeżeli byłaś zameldowana w tym mieszkaniu ponad rok to wtedy masz możliwość skorzystania z tej ulgi... i nie płacisz podatku dochodowego
Ja wiem że to forum budowlańców ale może znacie może kogoś kto szuka mieszkania w Lubinie, 2 pokoje na Pawiej sprzedam chętnie umeblowane. I na mnie naszła czas, jeszcze trochę i fundusze się skończą więc trzeba myśleć o sprzedaży. A może ktoś się zna na podatkach interesuje mnie czy sprzedając mieszkanie, jeżeli wszystkie pieniądze potem idą na budowę to także płaci się 2% podatku od kwoty sprzedaży???

od dnia sprzedazy mieszkania masz dwa lata na wykorzystanie pieniedzy jakie za nie dostalas - ale tylko na cele mieszkanioweI oczywiscie fakturki trzeba przedstawic

Ulga meldunkowa obowiazuje w stosunku do ludzi ktorzy kupili mieszkanie chyba od stycznia 2007 roku - tak nam tlumaczono w US

Potrzebuje namiary na stolarza ale firme robiaca krete azurowe schody

Mamy nie za duzo miejsca a jescze beda mi murowac spizarke i nie wiem czy mam ja zmniejszac czy nie Moze jakbym zawolala stolarza to by mi fachowym oiem powiedzial ile moga zajac miejsca takie schody

od dnia sprzedazy mieszkania masz dwa lata na wykorzystanie pieniedzy jakie za nie dostalas - ale tylko na cele mieszkanioweI oczywiscie fakturki trzeba przedstawic

Ulga meldunkowa obowiazuje w stosunku do ludzi ktorzy kupili mieszkanie chyba od stycznia 2007 roku - tak nam tlumaczono w US

dołączam swoje trzy grosze - po akcie not. masz dwa tyg. na złożenie oświadczenia w US, że kasę ze sprzedaży przekazujesz na budowę - czyli na "inne cele mieszkaniowe"

http://www.money.pl/podatki/poradniki/artykul/kto;zaplaci;10;procent;od;sprzedazy;mieszkania,120,0,178552.html

Okradli mi budowe....:(

Wlamali sie do zamknietej budy i wyniesli wszystkie narzedzia....

Dajcie mi znac, jesli ktos bedzie chcial okazyjnie sprzedac narzedzia budowlane, z betoniarka włacznie!

Okradli mi budowe....:(

Wlamali sie do zamknietej budy i wyniesli wszystkie narzedzia....

Dajcie mi znac, jesli ktos bedzie chcial okazyjnie sprzedac narzedzia budowlane, z betoniarka włacznie!

Podaj w jakim rejonie się budujesz bedziemy bardziej uwazni na okazje i może jakiś krótki opis co Ci ukradli

Współczuje Ci :cry: