Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ja również chciałbym ostrzec przed "fachowcem" cieślą z Lubina. "Kochany" pan Gieniu - chodzacy wiecznie w moro i jezdzacy zielonym Chryslerem. Nieslowny, nieterminowy, nieuczciwy, szantazysta, jako podwykonawca upomina sie o gaze od inwestora mimo, ze inwestor rozlicza sie z wykonawca glownym. Na koniec placze o pieniadze mowiac ze nie dostaje ani grosza od wykonawcy - po otrzymaniu pieniedzy - nie pojawia sie juz wiecej na budowie. Termin wykonania dachu wg niego to miesiac a faktyczny to 3 miesiace. Czasami caly dzien zajmowalo mu wstawienie jednego okna dachowego (a mialem ich 6) - wiec mozecie sobie wyobrazic zapal do pracy

Szczerze odradzam kontakt z tym "fachowcem"

Grzebiuszka - mam 3 wyceny okien - Majewski, Europlast i Jezierskiego. Wycena dotyczy okien energooszczędnych z pakietem 3 szybowym. Najfajniejszą ofertę otrzymałam z Europlastu ( licząc same okna). Sa to okna na systemie rehau. I są chyba jedyną firmą, która montuje okna w systemie ocieplenia a nie w murze.

GLAMOURMUM Na temat pompy ciepła rozmawiałam z firma MIR z Wrocławia - sa autoryzowanym przedstawicielem NIBE. Zajmą się także moją wentylacją mechaniczną. Własnie czekam na ich wycenę.

Jedank w Lubinie mało kto buduje energooszczędnie i nasze firmy niestety nie wyrabiają. Takie "dziwy" jak pompa ciepła, GWC, rekuperator, wentylacja mechaniczna nie mają w Lubinie prawdziwych fachmanów, niestety.

Grzebiuszka - mam 3 wyceny okien - Majewski, Europlast i Jezierskiego. Wycena dotyczy okien energooszczędnych z pakietem 3 szybowym. Najfajniejszą ofertę otrzymałam z Europlastu ( licząc same okna). Sa to okna na systemie rehau. I są chyba jedyną firmą, która montuje okna w systemie ocieplenia a nie w murze.

Ja póki co robiłam tylko wycenę w MS Okna (też energooszczędnych z pakietem 3-szybowym), wydaje mi się, że cenowo są bardzo OK, ale raczej nie montują w ociepleniu. Z tego co pisałaś w wątku o montażu okien, to troszkę sobie policzyli za ten montaż :x :x My się teraz zastanawiamy nad tym i albo mąż sam się za to zabierze...hmmm :o :o albo sobie odpuścimy, czego bym nie chciała.

Na temat pompy ciepła rozmawiałam z firma MIR z Wrocławia - sa autoryzowanym przedstawicielem NIBE. Zajmą się także moją wentylacją mechaniczną. Własnie czekam na ich wycenę.

Jedank w Lubinie mało kto buduje energooszczędnie i nasze firmy niestety nie wyrabiają. Takie "dziwy" jak pompa ciepła, GWC, rekuperator, wentylacja mechaniczna nie mają w Lubinie prawdziwych fachmanów, niestety.

Z pompy ciepła najprawdopodobniej zrezygnujemy, a co do rekuperatora to zlecimy firmie rekuperatory z wrocka. Mają kosmiczne ceny, ale co zrobić. Na samym rekuperatorze mają kilkukrotne przebicie cenowe. Mąż sprawdzał ile takie rekuperatory kosztują w Holandii, no więc ok 1/4 ceny w Polsce.

Ech, ale zarty sobie ze mnie robisz, nieładnie, nieladnie :lol: Już wyzej napisałam buduję domek w Górzycy, więc jak ktoś ma po drodze to zapraszam....

A tak mam pytanie do tych "co to już budują". My zaczynamy na poczatku lipca, no i trzeba zamówić pewnie jakis tam materiał, doradźcie, która hurtownia ma takie w miarę normalne ceny, w której da się wynegocjować jakieś tam rabty, no i co sądzicie o Predomie[/u]

Polecam Głogów ul. Rudnowska - fachowa obsługa i niskie ceny, jeśli chodzi o stal to Legnica miała najtaniej ulicy nie pamiętam.

Stal w PREDOM Lubin

Najlepiej zaopatrywać się w MAT BUDEX Glogów bardzo fachowo obsługa wzorowe i wzorcowe podejście do klienta dowóz nawet w najcięższe warunki, dostawa pewna i na czas możliwośc zwrotu. Mam o nich jak najlepsze opinie a co najważniejsze mają najtaniej w regionie

A gdzie w Legnicy ??????