Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obwieszczenie Wójta Gminy Lubin o terminie sesji w sprawie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 9 października 2002 r., w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin.

Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 12 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym /Dz. U. z 1999 r. Nr15, poz.139 ze zmianami/, podaje się do publicznej wiadomości, że dnia 30 marca 2007 r. o godz. 10:OO w siedzibie Urzędu Gminy Lubin, ul. Władysława Łokietka 6a odbędzie się sesja Rady Gminy, której przedmiotem będzie uchwalenie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 09 października 2002 r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin w zakresie ustaleń dotyczących § 13 pkt 1 terenu oznaczonego symbolem 11RP/RPZ,RL.

O ile dobrze zrozumiałam, to maja w planach zając sie tylko § 13 czyli Chróstnikiem :(:(:(

Obwieszczenie Wójta Gminy Lubin o terminie sesji w sprawie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 9 października 2002 r., w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin.

Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 12 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym /Dz. U. z 1999 r. Nr15, poz.139 ze zmianami/, podaje się do publicznej wiadomości, że dnia 30 marca 2007 r. o godz. 10:OO w siedzibie Urzędu Gminy Lubin, ul. Władysława Łokietka 6a odbędzie się sesja Rady Gminy, której przedmiotem będzie uchwalenie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 09 października 2002 r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin w zakresie ustaleń dotyczących § 13 pkt 1 terenu oznaczonego symbolem 11RP/RPZ,RL.

Hej Grzebiuszka,

ja tez nie bardzo zrozumiałam :lol: ale jedno jest pewne, otrzymujemy jakies sprzeczne informacje ... nam babka mówiła,żeby dowiadywać się ok. 30 kwietnia - będzie cos wiadomo... więc zrozumiałam,że plan chyba jest już przygotowany .. :cry: a tu wyznaczają jakies posiedzenia, na których nawet nie mają zamiaru poruszać tematu miroszowic.. :cry: tragedia !!! i dezinformacja :lol:

jesli chodzi o projekt, my również nadal dywagujemy , bo o ile propozycję juz mam - to obawiam się po prostu kosztów realizacji.. ale chyba jednak się zdecyduję, bo właśnie ten projekt najbardziej mi odpowiada !!! a dom musi być taki jak sobie wymarzysz !!!!!! :lol: :lol: :lol:

dach jest równiez kopertowy, choc moi znajomi straszą nas ,że koperta jest cholernie droga - duzo drozsza od dachu dwuspadowego :cry: ale nam osobiście dwuspadowe nie bardzo się podobają ...

Boże - tyle zagadnień do rozważenia :lol: :-? :lol: normalnie mnie to przeraża :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam i mam nadzieję,że jakoś wszyscy damy radę :lol: :lol:

O ile dobrze zrozumiałam, to maja w planach zając sie tylko § 13 czyli Chróstnikiem :(:(:(

Hej Grzebiuszka,

ja tez nie bardzo zrozumiałam :lol: ale jedno jest pewne, otrzymujemy jakies sprzeczne informacje ... nam babka mówiła,żeby dowiadywać się ok. 30 kwietnia - będzie cos wiadomo... więc zrozumiałam,że plan chyba jest już przygotowany .. :cry: a tu wyznaczają jakies posiedzenia, na których nawet nie mają zamiaru poruszać tematu miroszowic.. :cry: tragedia !!! i dezinformacja :lol:

jesli chodzi o projekt, my również nadal dywagujemy , bo o ile propozycję juz mam - to obawiam się po prostu kosztów realizacji.. ale chyba jednak się zdecyduję, bo właśnie ten projekt najbardziej mi odpowiada !!! a dom musi być taki jak sobie wymarzysz !!!!!! :lol: :lol: :lol:

dach jest równiez kopertowy, choc moi znajomi straszą nas ,że koperta jest cholernie droga - duzo drozsza od dachu dwuspadowego :cry: ale nam osobiście dwuspadowe nie bardzo się podobają ...

Boże - tyle zagadnień do rozważenia :lol: :-? :lol: normalnie mnie to przeraża :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam i mam nadzieję,że jakoś wszyscy damy radę :lol: :lol:

Te informacje o sesji znalazlam na stronach urzędu gminy :)

nam tez bardziej podoba się dach kopertowy niz dwuspadowy, ciekawe ile jest droższy..:) podobno jak bedzie to prosta koperta bez dodatkowych załamań to wcale nie wychodzi az tak duzo drozej, ale oczywiście nie wiem tego na 100%

Prawde mówiąc nic jeszcze nie wiem na 100% przerażające. Nie mam pojęcia o tylu waznych rzeczach, a musze podejmować decyzje :/

Obejrzałam projekt Twojej Zośki 3, bardzo fajny :)

my myslimy o czymś mniej więcej w tym samym stylu.

Prosty domek z prostym dachem, bez wieżyczek i innych takich ozdób...:):)

pozdrawiam

Witam wszystkich,

jestem juz po rozmowach z projektantem :roll:

Wydaje mi się,że cena nie jest taka tragiczna, w naszym przypadku jest to koszt ok. 5200-5400 zł za załatwienie wszystkich formalności i adaptacji projektu, do uzyskania pozwolenia.

Cena ta zawiera juz cenę projektu (czyli u mnie 1800zł). Załatwienie formalności potrwa od 4 do 5 m-cy.. :o :o :x :o

Jeśli chodzi o adaptację projektu

pod szkody górnicze, poinformował nas,że kopalnia zwraca koszt ok. 800 zł , a za inspektora ok. 1000 zł - więc nie jest tak najgorzej... choć wiadomo,że lepiej byłoby nie mieć tych szkód na swoim terenie :(

Jesli chodzi o dach, równiez wydaje mi się,że prosta koperta bez żadnych udziwnień chyba nie jest aż tak koszmarnie droga lub zdecydowania droższa od dachu dwuspadowego ???!!!

Ja wprawdzie jestem laikiem i tylko mi się tak wydaje, ale może ktoś z was ma więcej do powiedzenia na ten temat ???

Czy uważacie,że koszt jaki podałam za załatwienie formalności jest wysoki czy w normie ???!!!! Czy jakis ekspert mógłby się wypowiedzieć :lol: :) :lol:

pozdrawiam serdecznie i do "napisania" :lol: :lol: 8) :wink:

To dużo u was bierze architekt. My płaciliśmy za projekt, adaptację, szkody górnicze i załatwienie pozolenia na budowę w 1mc ok 3700zł.

Hej Sylwia,

dzięki za informację, ja sadziłam,że cena nie jest wysoka ale Ty masz większe doświadczenie i pewnie lepiej się w tym orientujesz :lol: :) :lol: !!!! Poczytałam sobie Twój dziennik, bardzo fajnie to robisz i super to wygląda :lol: Jestem zainteresowana dalszym opisem wydarzeń, bo my własnie zaczynamy zmagania :) i myslę,że Twoje uwagi bardzo mi pomogą !!! Zresztą, widzę ze naprawdę jesteś "obcykana" w temacie budowy i wszelkich wyborów jakich nalezy w związku z tym dokonać !!! :) :D :) Mam pytanie dotyczące osoby, która załatwiała Wam formalności - czy byłby to problem, gdybym poprosiła Cię o namiary (również na firmę która buduje Wasz domek) na maila prywatnego ?? :-? Jesli nie, to byłaby bardzo wdzięczna!!! czekam na odpowiedź i trzymam kciuki za Waszą budowę i postepy w pracy!!!

pozdrawiam i zyczę powodzenia :) :D :lol: :) - również sobie :wink:

Witam wszystkich,

jestem juz po rozmowach z projektantem :roll:

Wydaje mi się,że cena nie jest taka tragiczna, w naszym przypadku jest to koszt ok. 5200-5400 zł za załatwienie wszystkich formalności i adaptacji projektu, do uzyskania pozwolenia.

Witam!!

Jakie biuro wybraliście??

Czy cena zawiera projekty przylączy wodnych i kanalizy , energetyki z uzgodnieniami.

Czy bedziecie montowali gaz w butli??- poniewaz to jest jeszcze jedno przylacze??

POZDROWIENIA

Witam :)

my dzis byliśmy w biurze projektowym FILAR...

ufff są drodzy, bardzo drodzy.... kwota jaką nam zaproponowano to 8400-8600 zł. totalny szok

:evil: tak więc szukamy nadal.

Powoli budowa zaczyna nas przytłaczać, uparlismy się budować dom z keramzytobetonu, niestety nie ma takich pustaków nawet u u producenta i nikt nam nie może powiedzieć kiedy będą, na pewno nie w prędzej niż za pół roku!!! a i to nic pewnego.

za ekipa nawet jeszcze nie zaczelismy sie rozglądać, jak tak dalej pójdzie to z budowa ruszymy na jesień przyszłego roku, jak nas nadal będzie na to stać, bo ceny rosną jak szalone :(:(

pozdrawiam wszystkich

Grzebiuszka,

jesli chodzi o nasze działki, to chyba faktycznie jest to koniec Miroszowic - jest to za firmą Kamadex, na samym końcu po lewej,za tymi nowymi domkami. Vis a vis naszych działek stoi jeden domeczek... a centralnie na polu jeden sąsiad stawia fundamenty.

Widzę,że ostro dyskutujecie o ogrzewaniu :lol: :( :) ja generalnie jeszcze nie bardzo wiem na co się decydować.... moim zdaniem ogrzewanie elektryczne chyba nie wychodzi najtaniej ??!! :cry:

pozdrowienia dla wszystkich !!

Tak sobie czytam te Wasz zachwyty i trochę Wam zazdroszczę entuzjazmu.

Ludzie gdzie Wy macie oczy jak kupujecie te działki? :o Szwagier ledwo się wybudował w tych Miroszowicach a już klnie w żywy kamień tego co mu działkę sprzedał. Od szosy wrocławskiej szum w nocy jak diabli, a dodatkowo dopiero teraz zauważył że z sypialni ma widok na wysypisko śmieci. Za te pieniądze mógł mieć większą działkę trochę dalej od Lubina ale za to bez takich "atrakcji" i z gazem ziemnym.

Ludzie gdzie Wy macie oczy jak kupujecie te działki? :o Szwagier ledwo się wybudował w tych Miroszowicach a już klnie w żywy kamień tego co mu działkę sprzedał. Od szosy wrocławskiej szum w nocy jak diabli, a dodatkowo dopiero teraz zauważył że z sypialni ma widok na wysypisko śmieci. Za te pieniądze mógł mieć większą działkę trochę dalej od Lubina ale za to bez takich "atrakcji" i z gazem ziemnym.

Jeja nas się pytasz gdzie mamy oczy? zapytaj może swojego szwagra jak to zrobił, że kupując działkę nie zauwazył ani ruchliwej i głośnej drogi, ani wysypiska które jest tam juz od dosyć dawna :)

A gdzie ty bys proponował kupić działke? w Krzeczynie z widokiem na komin ciepłowni? W Oborze z atrakcjami w postaci tąpnięć? Osiek, Chróstnik, Niemstów chyba też odpadają, przez nie biegnie ta sama hałaśliwa droga :):)

Moja działka jest co prawda w Miroszowicach, ale w całkiem innym miejscu :) jest cisza i widok na drzewa :)

pozdrawiam Miroszowice :)

Akurat. Mówiłem osłowi jeszcze przed kupnem żeby sobie dał spokój z taką działką, ale posłucha to starszego ? :D Zresztą z działką to jest tak jak z kobietą. Jak się taki zakocha bez pamięci, to może być nawet kulawa i garbata

ale on tego nie widzi i nie da sobie przetłumaczyć.

Witam!!!

Lubie takie wypowiedzi!!!! Powiedz mi jakim to cudem facet w Miroszowicach ma widok na wysypisko śmieci (blok sobie wybudowal???).

Mysle że moze szybko sprzedać dom - bez problemow znajdzie klienta (po co sie ma chlop meczyc).

Jest to najblizej od Lubina i to jest zaleta. Nieporozumieniem to są dzialki na Zalesiu (wysoka cena, brak wlasnosci) a dzieli nas tylko obwodnica - tak samo beda jej sluchać.

POZDROWIENIA

Witam wszystkich,

marek.bu - jesli byłeś w probudzie, to pewnie się mijalismy :D :lol: - mnie lekko przeraził tłum jaki zastałam w biurze :o :) :D facet ma co robić !!!! zastanawiam się tylko czy te rzesze klientów nie spowolniąc pracy nad np. moim lub Twoim :) projektem :lol: !!!!??? Generalnie chyba trzeba troszkę pracy włożyć w adaptację projektu ...... mam nadzieję,że facet jakos to pogodzi !! w końcu duzo ludzi go pleca :-?

Jeśli chodzi o wypowiedzi Jeja - to nie uważam naszych wypowiedzi za jakies nadzwyczajne zachwyty !! :o My owszem - kupując działkę mieliśmy oczy jak najbardziej na swoim miejscu i dokładnie wiedzielismy co się tam znajduje :-? tak jak pisze Grzebiuszka i marek.bu - nasze działki oprócz oczywistych dla nas minusów, mają równiez swoje plusy, które jak widzę chyba Twojemu bratu - Jeja - chyba całkowicie przesłoniły ogląd sytuacji, a pomstowanie na faceta, który sprzedał mu ta działkę to lekka przesada.... Chyba na czas prezentacji działki nie rozłożył parkanu z sielankowym widoczkiem przesłaniającym wysypisko :D :lol: :D Generalnie, jesli o nas chodzi to taka lokalizacja i perspektywa własnego domku, jest i tak bardziej komfortowa niż mieszkanie w bloku z mniej lub bardziej hałasliwymi i powalonymi sąsiadami i zsypami !!!

Tak więc jak juz napisałeś Jeja- to tak jak z kobeitami, jednemu podoba się długonoga laska :) :lol: z "duzymi" oczami :D a innemu mała, garbata i niekoniecznie najzgrabniejsza :D i podobno o gustach się nie dyskutuje :D :D ...ale zawsze to fajnie pokrytykowac - taka juz nasza natura :evil: nieprawda ??!! :o

Grzebiuszka, jesli chodzi o Filar - to chyba i tak nie njagorzej jak na ich możliwości :o mnie podobną cenę facet niezobowiązująco podał w tamtym roku :o :D

wielu korzysta równiez z usług jakiejś kobiety z raszówki, między innymi nasz budujący już sąsiad ... ale ona ma chyba zblizone ceny do probudu..

Mnie równiez lekko przeraża widmo budowy, obecne ceny i problemy z materiałami i ekipami budowlanymi :( ale nie ma co biadolic tylko zbierać się do działania :lol: jak zaczniemy - myslę,że jakos to będzie !!! :) :D

Nie załamuj się i głowa do góry !!! :D :lol: :wink:

Nam ręce opadały na samym początku, kiedy próbowalismy załatwić wspólnie z sąsiadami (aby obnizyc koszty) uzbrojenie naszych działek!! tuptalismy do wod-gaz-servis wiele razy, bezowocnie!!! po prostu tragedia .. każdy mówił co innego, w konsekwencji nie chcieli nam wydac warunków przyłaczy- sto tysięcy wersji - od czego nalezy zacząć !!! wkurzyliśmy się i obecnie mamy sprawę załatwioną i nawet juz zaprojektowana siec, teraz czekamy na pozwolenie na jej budowę :) okazało się,że jak zlecilismy sprawę projktantowi i upowazniliśmy go do załatwienia wszystkiego w naszym imieniu, sprawa ruszyła!!!! więc widać,że są osoby które mają swoje sposoby i układy :( póki co mam nadzieję,że juz niebawem zlecimy wykonanie tej sieci i zamkniemy sprawę raz na zawsze !!!!!! :)

trzeba próbowac - bo inaczej będziemy tylko gdybać i żałować !!! :lol:

powodzenia i serdeczne pozdrowionka :wink:

.... Chyba na czas prezentacji działki nie rozłożył parkanu z sielankowym widoczkiem przesłaniającym wysypisko :D :lol: :D :wink:

hihi dobre, a o tym nie pomyślałam :) :)

My przyłacza wszystkie załatwiamy sobie sami, studzienke kanalizacyjną mamy obok dzialki więc nie powinno byc (mam nadzieje) żadnego problemu, z energia chyba tez nie będzie, najgorzej z wodą... rurka idzie drugą strona ulicy i trzeba będzie robic jakiś podkop pod asfaltem!! a potem kawałek pociągnąc do nas :( nio ale cóz zrobic :):)

nie mam pojęcia z czego teraz ten dom budowac, nie wiecie co najłatwiej dostac w naszych hurtowniach??

nawet zaczelismy sie zastanawiac nad domkiem z prefabrykatów... ale chyba jednak nie bedzie nas na to stac...

pozdrawiam :)