Grzebiuszka 19.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 z tego co wiem to większośc mieszkańców nowych domków jest za. hmmm no to chyba większośc mieszkańców wioski bo coraz więcej nowych domków w Miroszowicach :) Zeby tak teraz wiedziec czym sie bedzie opłacalo ogrzewac za 10 lat.... ehh te marzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 19.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Obwieszczenie Wójta Gminy Lubin o terminie sesji w sprawie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 9 października 2002 r., w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin. Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 12 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym /Dz. U. z 1999 r. Nr15, poz.139 ze zmianami/, podaje się do publicznej wiadomości, że dnia 30 marca 2007 r. o godz. 10:OO w siedzibie Urzędu Gminy Lubin, ul. Władysława Łokietka 6a odbędzie się sesja Rady Gminy, której przedmiotem będzie uchwalenie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 09 października 2002 r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin w zakresie ustaleń dotyczących § 13 pkt 1 terenu oznaczonego symbolem 11RP/RPZ,RL. O ile dobrze zrozumiałam, to maja w planach zając sie tylko § 13 czyli Chróstnikiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 19.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Obwieszczenie Wójta Gminy Lubin o terminie sesji w sprawie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 9 października 2002 r., w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin. Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 12 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym /Dz. U. z 1999 r. Nr15, poz.139 ze zmianami/, podaje się do publicznej wiadomości, że dnia 30 marca 2007 r. o godz. 10:OO w siedzibie Urzędu Gminy Lubin, ul. Władysława Łokietka 6a odbędzie się sesja Rady Gminy, której przedmiotem będzie uchwalenie zmiany uchwały nr XLVI/489/2002 Rady Gminy Lubin z dnia 09 października 2002 r. w sprawie uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego gminy Lubin w zakresie ustaleń dotyczących § 13 pkt 1 terenu oznaczonego symbolem 11RP/RPZ,RL. Hej Grzebiuszka, ja tez nie bardzo zrozumiałam ale jedno jest pewne, otrzymujemy jakies sprzeczne informacje ... nam babka mówiła,żeby dowiadywać się ok. 30 kwietnia - będzie cos wiadomo... więc zrozumiałam,że plan chyba jest już przygotowany .. a tu wyznaczają jakies posiedzenia, na których nawet nie mają zamiaru poruszać tematu miroszowic.. tragedia !!! i dezinformacja jesli chodzi o projekt, my również nadal dywagujemy , bo o ile propozycję juz mam - to obawiam się po prostu kosztów realizacji.. ale chyba jednak się zdecyduję, bo właśnie ten projekt najbardziej mi odpowiada !!! a dom musi być taki jak sobie wymarzysz !!!!!! dach jest równiez kopertowy, choc moi znajomi straszą nas ,że koperta jest cholernie droga - duzo drozsza od dachu dwuspadowego ale nam osobiście dwuspadowe nie bardzo się podobają ... Boże - tyle zagadnień do rozważenia normalnie mnie to przeraża pozdrawiam i mam nadzieję,że jakoś wszyscy damy radę O ile dobrze zrozumiałam, to maja w planach zając sie tylko § 13 czyli Chróstnikiem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 19.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej Grzebiuszka, ja tez nie bardzo zrozumiałam ale jedno jest pewne, otrzymujemy jakies sprzeczne informacje ... nam babka mówiła,żeby dowiadywać się ok. 30 kwietnia - będzie cos wiadomo... więc zrozumiałam,że plan chyba jest już przygotowany .. a tu wyznaczają jakies posiedzenia, na których nawet nie mają zamiaru poruszać tematu miroszowic.. tragedia !!! i dezinformacja jesli chodzi o projekt, my również nadal dywagujemy , bo o ile propozycję juz mam - to obawiam się po prostu kosztów realizacji.. ale chyba jednak się zdecyduję, bo właśnie ten projekt najbardziej mi odpowiada !!! a dom musi być taki jak sobie wymarzysz !!!!!! dach jest równiez kopertowy, choc moi znajomi straszą nas ,że koperta jest cholernie droga - duzo drozsza od dachu dwuspadowego ale nam osobiście dwuspadowe nie bardzo się podobają ... Boże - tyle zagadnień do rozważenia normalnie mnie to przeraża pozdrawiam i mam nadzieję,że jakoś wszyscy damy radę O ile dobrze zrozumiałam, to maja w planach zając sie tylko § 13 czyli Chróstnikiem :( Te informacje o sesji znalazlam na stronach urzędu gminy nam tez bardziej podoba się dach kopertowy niz dwuspadowy, ciekawe ile jest droższy.. podobno jak bedzie to prosta koperta bez dodatkowych załamań to wcale nie wychodzi az tak duzo drozej, ale oczywiście nie wiem tego na 100% Prawde mówiąc nic jeszcze nie wiem na 100% przerażające. Nie mam pojęcia o tylu waznych rzeczach, a musze podejmować decyzje :/ Obejrzałam projekt Twojej Zośki 3, bardzo fajny my myslimy o czymś mniej więcej w tym samym stylu. Prosty domek z prostym dachem, bez wieżyczek i innych takich ozdób...:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 21.03.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich, jestem juz po rozmowach z projektantem Wydaje mi się,że cena nie jest taka tragiczna, w naszym przypadku jest to koszt ok. 5200-5400 zł za załatwienie wszystkich formalności i adaptacji projektu, do uzyskania pozwolenia. Cena ta zawiera juz cenę projektu (czyli u mnie 1800zł). Załatwienie formalności potrwa od 4 do 5 m-cy.. Jeśli chodzi o adaptację projektu pod szkody górnicze, poinformował nas,że kopalnia zwraca koszt ok. 800 zł , a za inspektora ok. 1000 zł - więc nie jest tak najgorzej... choć wiadomo,że lepiej byłoby nie mieć tych szkód na swoim terenie Jesli chodzi o dach, równiez wydaje mi się,że prosta koperta bez żadnych udziwnień chyba nie jest aż tak koszmarnie droga lub zdecydowania droższa od dachu dwuspadowego ???!!! Ja wprawdzie jestem laikiem i tylko mi się tak wydaje, ale może ktoś z was ma więcej do powiedzenia na ten temat ??? Czy uważacie,że koszt jaki podałam za załatwienie formalności jest wysoki czy w normie ???!!!! Czy jakis ekspert mógłby się wypowiedzieć pozdrawiam serdecznie i do "napisania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To dużo u was bierze architekt. My płaciliśmy za projekt, adaptację, szkody górnicze i załatwienie pozolenia na budowę w 1mc ok 3700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 21.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 To dużo u was bierze architekt. My płaciliśmy za projekt, adaptację, szkody górnicze i załatwienie pozolenia na budowę w 1mc ok 3700zł. Hej Sylwia, dzięki za informację, ja sadziłam,że cena nie jest wysoka ale Ty masz większe doświadczenie i pewnie lepiej się w tym orientujesz !!!! Poczytałam sobie Twój dziennik, bardzo fajnie to robisz i super to wygląda Jestem zainteresowana dalszym opisem wydarzeń, bo my własnie zaczynamy zmagania i myslę,że Twoje uwagi bardzo mi pomogą !!! Zresztą, widzę ze naprawdę jesteś "obcykana" w temacie budowy i wszelkich wyborów jakich nalezy w związku z tym dokonać !!! Mam pytanie dotyczące osoby, która załatwiała Wam formalności - czy byłby to problem, gdybym poprosiła Cię o namiary (również na firmę która buduje Wasz domek) na maila prywatnego ?? Jesli nie, to byłaby bardzo wdzięczna!!! czekam na odpowiedź i trzymam kciuki za Waszą budowę i postepy w pracy!!! pozdrawiam i zyczę powodzenia - również sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 21.03.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Architekt pani Grażyna Gulbicka Głogów, ul. Kosmonautów Polskich 40/7tel. (076) 833 81 99 A namiary na firmę, która nam buduje to znajdziesz w dzienniku, jest zrobione zdjęcie( na 2 str.) ich nazwy i namiar" BUDREM" Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 21.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich, jestem juz po rozmowach z projektantem Wydaje mi się,że cena nie jest taka tragiczna, w naszym przypadku jest to koszt ok. 5200-5400 zł za załatwienie wszystkich formalności i adaptacji projektu, do uzyskania pozwolenia. Witam!! Jakie biuro wybraliście?? Czy cena zawiera projekty przylączy wodnych i kanalizy , energetyki z uzgodnieniami. Czy bedziecie montowali gaz w butli??- poniewaz to jest jeszcze jedno przylacze?? POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 21.03.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam, wybralismy Probud z Lubina. Cena zawiera wszystko oprócz energetyki (ponieważ mamy juz zawartą umowę z energetyką) i oprócz gazu - bo własnie tu jest problem tych butli... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam my dzis byliśmy w biurze projektowym FILAR... ufff są drodzy, bardzo drodzy.... kwota jaką nam zaproponowano to 8400-8600 zł. totalny szok tak więc szukamy nadal. Powoli budowa zaczyna nas przytłaczać, uparlismy się budować dom z keramzytobetonu, niestety nie ma takich pustaków nawet u u producenta i nikt nam nie może powiedzieć kiedy będą, na pewno nie w prędzej niż za pół roku!!! a i to nic pewnego. za ekipa nawet jeszcze nie zaczelismy sie rozglądać, jak tak dalej pójdzie to z budowa ruszymy na jesień przyszłego roku, jak nas nadal będzie na to stać, bo ceny rosną jak szalone :( pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeja 21.03.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Grzebiuszka, jesli chodzi o nasze działki, to chyba faktycznie jest to koniec Miroszowic - jest to za firmą Kamadex, na samym końcu po lewej,za tymi nowymi domkami. Vis a vis naszych działek stoi jeden domeczek... a centralnie na polu jeden sąsiad stawia fundamenty. Widzę,że ostro dyskutujecie o ogrzewaniu ja generalnie jeszcze nie bardzo wiem na co się decydować.... moim zdaniem ogrzewanie elektryczne chyba nie wychodzi najtaniej ??!! pozdrowienia dla wszystkich !! Tak sobie czytam te Wasz zachwyty i trochę Wam zazdroszczę entuzjazmu. Ludzie gdzie Wy macie oczy jak kupujecie te działki? Szwagier ledwo się wybudował w tych Miroszowicach a już klnie w żywy kamień tego co mu działkę sprzedał. Od szosy wrocławskiej szum w nocy jak diabli, a dodatkowo dopiero teraz zauważył że z sypialni ma widok na wysypisko śmieci. Za te pieniądze mógł mieć większą działkę trochę dalej od Lubina ale za to bez takich "atrakcji" i z gazem ziemnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Tak sobie czytam te Wasz zachwyty i trochę Wam zazdroszczę entuzjazmu. Ludzie gdzie Wy macie oczy jak kupujecie te działki? Szwagier ledwo się wybudował w tych Miroszowicach a już klnie w żywy kamień tego co mu działkę sprzedał. Od szosy wrocławskiej szum w nocy jak diabli, a dodatkowo dopiero teraz zauważył że z sypialni ma widok na wysypisko śmieci. Za te pieniądze mógł mieć większą działkę trochę dalej od Lubina ale za to bez takich "atrakcji" i z gazem ziemnym. Jeja nas się pytasz gdzie mamy oczy? zapytaj może swojego szwagra jak to zrobił, że kupując działkę nie zauwazył ani ruchliwej i głośnej drogi, ani wysypiska które jest tam juz od dosyć dawna A gdzie ty bys proponował kupić działke? w Krzeczynie z widokiem na komin ciepłowni? W Oborze z atrakcjami w postaci tąpnięć? Osiek, Chróstnik, Niemstów chyba też odpadają, przez nie biegnie ta sama hałaśliwa droga :) Moja działka jest co prawda w Miroszowicach, ale w całkiem innym miejscu jest cisza i widok na drzewa pozdrawiam Miroszowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeja 21.03.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Akurat. Mówiłem osłowi jeszcze przed kupnem żeby sobie dał spokój z taką działką, ale posłucha to starszego ? Zresztą z działką to jest tak jak z kobietą. Jak się taki zakocha bez pamięci, to może być nawet kulawa i garbata ale on tego nie widzi i nie da sobie przetłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.03.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 szkoda tylko, że tak szybko przeszedł mu stan zakochania a tak poważnie, to wydaje mi się że w naszym regionie, bardzo trudno o działke pozbawioną wad, o ile takie w ogóle istnieja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 22.03.2007 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Tak sobie czytam te Wasz zachwyty i trochę Wam zazdroszczę entuzjazmu. Ludzie gdzie Wy macie oczy jak kupujecie te działki? Szwagier ledwo się wybudował w tych Miroszowicach a już klnie w żywy kamień tego co mu działkę sprzedał. Od szosy wrocławskiej szum w nocy jak diabli, a dodatkowo dopiero teraz zauważył że z sypialni ma widok na wysypisko śmieci. Za te pieniądze mógł mieć większą działkę trochę dalej od Lubina ale za to bez takich "atrakcji" i z gazem ziemnym. Witam!!! Lubie takie wypowiedzi!!!! Powiedz mi jakim to cudem facet w Miroszowicach ma widok na wysypisko śmieci (blok sobie wybudowal???). Mysle że moze szybko sprzedać dom - bez problemow znajdzie klienta (po co sie ma chlop meczyc). Jest to najblizej od Lubina i to jest zaleta. Nieporozumieniem to są dzialki na Zalesiu (wysoka cena, brak wlasnosci) a dzieli nas tylko obwodnica - tak samo beda jej sluchać. POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 22.03.2007 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam, wybralismy Probud z Lubina. Cena zawiera wszystko oprócz energetyki (ponieważ mamy juz zawartą umowę z energetyką) i oprócz gazu - bo własnie tu jest problem tych butli... pozdrawiam Ja również z nimi współpracuję - również bylem we wtorek u nich ok 16:00 POZDROWIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxj 22.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam wszystkich, marek.bu - jesli byłeś w probudzie, to pewnie się mijalismy - mnie lekko przeraził tłum jaki zastałam w biurze facet ma co robić !!!! zastanawiam się tylko czy te rzesze klientów nie spowolniąc pracy nad np. moim lub Twoim projektem !!!!??? Generalnie chyba trzeba troszkę pracy włożyć w adaptację projektu ...... mam nadzieję,że facet jakos to pogodzi !! w końcu duzo ludzi go pleca Jeśli chodzi o wypowiedzi Jeja - to nie uważam naszych wypowiedzi za jakies nadzwyczajne zachwyty !! My owszem - kupując działkę mieliśmy oczy jak najbardziej na swoim miejscu i dokładnie wiedzielismy co się tam znajduje tak jak pisze Grzebiuszka i marek.bu - nasze działki oprócz oczywistych dla nas minusów, mają równiez swoje plusy, które jak widzę chyba Twojemu bratu - Jeja - chyba całkowicie przesłoniły ogląd sytuacji, a pomstowanie na faceta, który sprzedał mu ta działkę to lekka przesada.... Chyba na czas prezentacji działki nie rozłożył parkanu z sielankowym widoczkiem przesłaniającym wysypisko Generalnie, jesli o nas chodzi to taka lokalizacja i perspektywa własnego domku, jest i tak bardziej komfortowa niż mieszkanie w bloku z mniej lub bardziej hałasliwymi i powalonymi sąsiadami i zsypami !!! Tak więc jak juz napisałeś Jeja- to tak jak z kobeitami, jednemu podoba się długonoga laska z "duzymi" oczami a innemu mała, garbata i niekoniecznie najzgrabniejsza i podobno o gustach się nie dyskutuje ...ale zawsze to fajnie pokrytykowac - taka juz nasza natura nieprawda ??!! Grzebiuszka, jesli chodzi o Filar - to chyba i tak nie njagorzej jak na ich możliwości mnie podobną cenę facet niezobowiązująco podał w tamtym roku wielu korzysta równiez z usług jakiejś kobiety z raszówki, między innymi nasz budujący już sąsiad ... ale ona ma chyba zblizone ceny do probudu.. Mnie równiez lekko przeraża widmo budowy, obecne ceny i problemy z materiałami i ekipami budowlanymi ale nie ma co biadolic tylko zbierać się do działania jak zaczniemy - myslę,że jakos to będzie !!! Nie załamuj się i głowa do góry !!! Nam ręce opadały na samym początku, kiedy próbowalismy załatwić wspólnie z sąsiadami (aby obnizyc koszty) uzbrojenie naszych działek!! tuptalismy do wod-gaz-servis wiele razy, bezowocnie!!! po prostu tragedia .. każdy mówił co innego, w konsekwencji nie chcieli nam wydac warunków przyłaczy- sto tysięcy wersji - od czego nalezy zacząć !!! wkurzyliśmy się i obecnie mamy sprawę załatwioną i nawet juz zaprojektowana siec, teraz czekamy na pozwolenie na jej budowę okazało się,że jak zlecilismy sprawę projktantowi i upowazniliśmy go do załatwienia wszystkiego w naszym imieniu, sprawa ruszyła!!!! więc widać,że są osoby które mają swoje sposoby i układy póki co mam nadzieję,że juz niebawem zlecimy wykonanie tej sieci i zamkniemy sprawę raz na zawsze !!!!!! trzeba próbowac - bo inaczej będziemy tylko gdybać i żałować !!! powodzenia i serdeczne pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 22.03.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 .... Chyba na czas prezentacji działki nie rozłożył parkanu z sielankowym widoczkiem przesłaniającym wysypisko hihi dobre, a o tym nie pomyślałam :) My przyłacza wszystkie załatwiamy sobie sami, studzienke kanalizacyjną mamy obok dzialki więc nie powinno byc (mam nadzieje) żadnego problemu, z energia chyba tez nie będzie, najgorzej z wodą... rurka idzie drugą strona ulicy i trzeba będzie robic jakiś podkop pod asfaltem!! a potem kawałek pociągnąc do nas nio ale cóz zrobic :) nie mam pojęcia z czego teraz ten dom budowac, nie wiecie co najłatwiej dostac w naszych hurtowniach?? nawet zaczelismy sie zastanawiac nad domkiem z prefabrykatów... ale chyba jednak nie bedzie nas na to stac... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.03.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 24 zł. m2 (materiał + robocizna + filcowanie) Cem - wap Kreisel Cześć, czy mogła bym dostać namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts