YreQ 05.07.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 NO WŁAŚNIE CAŁY CZAS ZASTANAWIAM SIĘ - czym skutkuje dla nas to całe przejęcie wody przez gminę, bo jeśli szybkem tempem rozwoju infrastruktury w naszej wioseczce to jestem za .....i naiwna chyba też jestem co? jak dziecko, jak dziecko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 08.07.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Grzebiuszka, tą trawą u siebie się nie przejmuj u mnie urosła dookoła domu taka wysoka, że dobrze byłoby kozę wpuścic na wypas , królika miniaturki nie mogę , bo mi w niej zginie A zdjęcia chętnie obejrzę mogą być na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 08.07.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Jak pech to pech nawet trawą nie jest mi dane sie pochwalić... serwerek na którym umieszczam zdjęcia nie chce się otworzyć spróbuje innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 08.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 http://images23.fotosik.pl/21/65684692b49a3805m.jpg uff udało się oto nasza piękna trawka, niestety to nie nasza zasługa pozdrawiamy i dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 09.07.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Piękna trawka i piękna działka, a to duże drzewo też wasze? oj będzie pod czym sie połozyć w upalne dni super, trzymam kciuki za budowę, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 12.07.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witajcie....My budujemy w Gniewomirowicach obok Legnicy...Super okolica,ale też czekamy na media(prąd)We wrześniu kończymy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 13.07.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Witam wszystkich budujących Zwracam się do Was z pytankiem, mam wykonać sobie przyłącze gazowe od ogrodzenia do domu. Przyłącze 6 m w linii prostej z PE 32 dwa spawy (jeden na początku i jeden na końcu). Przyjechał facet i wycenił mi robociznę na 800 zł + materiały + odbiory geodezyjne to razem ok 2000 zł. Zrobiłam takie oczy, powiedzcie mi czy zaśpiewał sobie dużo czy to okazja????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 13.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Jeszcze nie robiliśmy u siebie przyłączy, ale inwentaryzacja powykonawcza tylko jednego przyłącza u geodety kosztuje min. 300 zł. Oczywiście lepiej jest zrobić ten gaz w całościowej inwentaryzacji, potrzebnej do odbioru budynku - bo wychodzi znacznie taniej, przynajmniej u nas Słyszałam, że panowie z gazowni, chętnie podciągają przyłącza na tzw. "pogodzinnych fuchach" - kazdy chce do pensji dorobić. Może w czymś ci to pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 13.07.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 w umowie z gazownią powinnaś mieć koszty, które zwrócą jak przejmą przyłącze - wykonawcy zwykle pod to podciągają fakturę , tak żebyś miała 100% zwrot z gazowni.. co prawda przejęcie nie następuje natychmiast, ale zawsze pieniądze w końcu dostaniesz.. jak chcesz wyślę ci na priva nr tel. do faceta który nam to będzie robił na jesieni (zastrzegam, że nam jeszcze nie wyceniał, ale już z nim wstępnie rozmawialiśmy i on się powinien w tej kwocie zmieścić).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 16.07.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 YreQ, m&k Dzięki za informację, rzeczywiście chyba tak zrobię że odbiorę sieć razem z domem bo to mi się opłaci lepiej, jeżeli chodzi o fuchy panów z gazowni to właśnie tą wycenę mi zrobił jeden z nich. m&k jak możesz to wyślij mi na prv numer tego gościa. [email protected] będę wdzięczna. Pozdrawiam i dziękuję i_ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.07.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witamy mamy pytanko, czy ktoś z Was montował sobie w domu (albo będzie montował) rekuperator? Jesli tak, to gdzie go zamawialiście? Zancie jakąs dobrą firmę w okolicach Lubina, Legnicy specjalizującą sie w projektowaniu i montazu rekuperatorów? I jeszcze jedno pytanko, dotyczy kominka z DGP, czy ktoś z was korzysta z takiego rozwiązania i gdzie zamawialiście taki kominek i jego montaż?? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KArt 23.07.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witamy mamy pytanko, czy ktoś z Was montował sobie w domu (albo będzie montował) rekuperator? Jesli tak, to gdzie go zamawialiście? Zancie jakąs dobrą firmę w okolicach Lubina, Legnicy specjalizującą sie w projektowaniu i montazu rekuperatorów? I jeszcze jedno pytanko, dotyczy kominka z DGP, czy ktoś z was korzysta z takiego rozwiązania i gdzie zamawialiście taki kominek i jego montaż?? pozdrawiamy najbardziej konkretni i profesjonalni są http://www.rekuperatory z Wrocławia, wstępny projekt wycena gratis na podstawie rzutów budynku - oferują montaż wraz z gruntowym wymiennikiem ciepła. Pozdrawiam - ja będę robił rekuperację jesienią.Pełny koszt rerkuperacji wraz z pełną automatyką i gruntowym wymiennikiem ciepła oraz z rekuperatorem umożliwiającym podłączenie wq późniejszym czasie modułu klimatyzacji do domu 180 mkw - około 27000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 23.07.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 najbardziej konkretni i profesjonalni są http://www.rekuperatory z Wrocławia, wstępny projekt wycena gratis na podstawie rzutów budynku - oferują montaż wraz z gruntowym wymiennikiem ciepła. Pozdrawiam - ja będę robił rekuperację jesienią. dzieki za informacje też słyszelismy duzo dobrego o tej firmie, mialam jednak nadzieje, że znajdziemy gdzies bliżej firmę zajmującą sie rekuperatorami, poszukiwania w necie nic nie dały ehh no tak to jest jak sie mieszka na głębokiej prowincji po wszystko trzeba jeździc do Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 25.07.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam A ktoś z Was ostatnio prześwietlił temat zakupu silki Xella E24 na naszym terenie. Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KArt 26.07.2007 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 najbardziej konkretni i profesjonalni są http://www.rekuperatory z Wrocławia, wstępny projekt wycena gratis na podstawie rzutów budynku - oferują montaż wraz z gruntowym wymiennikiem ciepła. Pozdrawiam - ja będę robił rekuperację jesienią. dzieki za informacje też słyszelismy duzo dobrego o tej firmie, mialam jednak nadzieje, że znajdziemy gdzies bliżej firmę zajmującą sie rekuperatorami, poszukiwania w necie nic nie dały ehh no tak to jest jak sie mieszka na głębokiej prowincji po wszystko trzeba jeździc do Wrocławia Oni wszystko przywożą i montują sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 26.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 tak wiem tak sobie troche marudze, na brak róznych firm w bliższej okolicy brakuje mi kontaktu z zywym czlowiekiem rozmowa przez telefon to nie to samo, a prawie wszystkie materialy załatwiamy za pośrednictwem telefonu, faksu, internetu... :/ a tak by sie czasami chcialo cos zobaczyc, dotknąć, sprawdzic, czy aby na pewno to jest to co bym chciała mieć, no ale jak już napisalam wczesniej... tak sobie tylko marudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 01.08.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Wstrząsam NASZĄ grupą , bo jestem w ogromnej potrzebie Na razie STEMPLOWEJ Brakuje mi ok. 20 szt. stempli ok, 3 - 4 m ( jak byłyby krótsze, to będą chłopaki nogi podkładać ). Obdzwaniam i piszę póki co do znajomych, gorącą linię uruchomił też inwestorek - czyli mąż. Jeżeli macie na zbyciu całkowitym, albo do wypożyczenia, albo WIECIE kto może mieć, to za wszelkie namiary będę wdzięczna. Temat pilny, palący, piekący Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 01.08.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 co prawda nie mamy pożyczyć, ale szukaliśmy szalunków ze stęplami do wynajęcia i jest firma w okolicach Lubina, która tym się zajmuje, niestety nie mam zapisanej nazwy tej firmy, ale mam telefon: 505 149 779 mam nadzieję, że się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Legnica 01.08.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Ja kupowałem w Krzeczynie Małym Spróbuj zadzwonić do nich tel 600808910 Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 01.08.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dzięki, wiedziałam, że mogę na Was liczyć. m&k - pewno na jeden wykusz - a raczej pokój wystający nad wejściem - takich szalunków mi nie wypożyczą, bo za mała powierzchnia. A poza tym całą resztę mam - tzn. deski, płyty OSB i gwoździe Za telefon dziękuję i tak się przyda dla innych, wszystkie namiary są cenne. Ekipa powiedziała nam, że spokojnie 180 szt. starczy, kupiliśmy 200 i stwierdzili wczoraj, że im jednak zabraknie, kier.bud. twierdzi, że starczyc powinno, niech przerzedzą. W tartakach posucha, bo mają wstrzymane dostawy z nadlesnictwa - i o tym wiedzieliśmy już pod koniec czerwca i przez nadleśnictwo własnie załatwialiśmy, specjalnie dla nas strugali - mówię wam obłęd. Dokupić nie mogę, bo "nasz" lesniczy jest na urlopie. Marcin - dzwoniłam i chyba są poza zasięgiem, będę próbowała dalej. A dla ciekawostki podam, że tartak na Wrocławskiej w Legnicy ma za 10 zł za mb - koń by się uśmiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts