Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas budowa narazie wstrzymana czekamy na podłączenie wody i kanalizacji siec ma budowac gmina. Pewnie im to troche zajmie. bedzie czas na zebranie wiekszej kasy i wtedy wystartujemy :-)

A dlaczego wstrzymujesz? budować można zacząć a sieć podłaczyć później, tylko trzeba rury itp wyprowadzić min m za fundament (tak mnie przynajmniej poinformowano i zanm osoby, które tak budowały:))

Jakby mial mi kto budować to chcialabym zacząc natychmiast:)-może dlatego, że od kwietnia do stycznia załatwialam pozwolenie na budowe, widzę tylko rachunki, a żadnych efektów...

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich z Lubina i okolic.

Ja jestem właśnie po pozwoleniu na budowę i na etapie poszukiwania kierownika budowy,oraz ekipy która mogłaby zacząć w najbliższym czasie budowe.Fakt poszukiwanie ekipy na szybkiego to średnio fajny pomysł,ale do końca nie wiedzieliśmy,że tak nam się sprawy ułożą iż będziemy mogli startować w najbliższym czasie.

Proszę wszystkich z okolic Lubina i miasteczek ościennych jeśli macie namiary na jakąś ekipe to puśccie mi namiary na nich.

No a kto był u Was kierownikiem budowy?

Wiem,że większość osób ma jakieś zawsze zastrzeżenia do swych ekip i kierowników,ale to taka grupa zawodowa co wie,że naogół może robić co im fantazja podpowie,a i tak im to ujdzie "na sucho".Pomimo swych obiekcji podeślijcie mi jakieś namiary.

My od niedawna jesteśmy mieszkańcami Lubina to nie oriętujemy się jeszcze gdzie co można kupić w sensownych cenach.Chodzi mi głównie o stal i beton.

Jeśli ktoś potrzebuje mogę podać namiary na architekta który mi adoptował projekt.Facet wedłóg mnie był ok. może nie najtańszy,ale i nie najdroższy.Raczej sensowny i kontakt z nim był bezproblemowy.Dużo nam doradzał co i jak ugryźć.

Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o jakieś namiary.Z góry serdeczne dzięki.

Firme już mam,ale kierownika dalej nie.Czy Wy nie macie swoich kierowników?Cóż za zmowa milczenia...

Mam kierownika, poleconego przez kilka osób:) jestem po pierwszej rozmowie z nim -facet konkretny i z doświadczeniem-podpisałam umowę.

Jak chcecie kontakt to piszcie na priv-a, nie wiem czy podając te dane nie łamie ustawy o ochronie danych osobowych:)

znacie może frmę budowlaną z Lubina ,,Efekt"? widzę, że prowadzą sporo budów, slyszalam, że są dobrzy, ale wolałabym się upewnić:)

Niestety nie mogę polecić swoich MURARZY :evil:

Za to na przyszły rok np. pana od dachu, :D lub instalatora od hydrauliki ...... owszem.......a SZUKAM do wykończeniówki - co już mnie wykańcza..... :roll:

P.s - no i kierownika już też mam super. :wink:

Witam wszystkich i pozdrawiam :D Moja przygode z budową domu rozpoczne od marca tego roku :) w okolocy Jerzmanowa, ale juz teraz musze sie zorientowac w temacie wykonania stropu.

Może ktoś z was drodzy koledzy i koleżanki, będzie wiedział gdzie w naszej okolicy Gło- Pol- Lub- Leg będę mogł zamówic wykonanie stropu FILIGRAN.

Słyszałem ze Legnica ale nigdzie w internecie nie mogę złapać namiarów, tak wiec każda informacja będzie dobra.

? ten kierownik zachwycony? :roll: Z tego co wypytałam to szef tego Lugobudu wali aneksy do umowy że hej :o Cena pierwotna nigdy nie pokrywa się z końcowa hmmmm moze tak jest wszędzie :roll: Jestem calkowitą amatorka w tych sprawach. A tak wogóle mój domek to Wrzos mały, tani prosty w budowie ( to sie jeszcze okaże :oops: ) Pzdr.

• 2 weeks później...
co tak cisza tu na forum nastała czyżby wszyscy cale dnie na budowie? Ja właśnie wróciłam, porządki na terenie budowy trwają już od poniedziałku i razem z mężem nie możemy tego ogarnąć, tzn, powoli ogarniamy ale powoli. Myśleliśmy żeby na deszczówkę faceta w następnym tygodniu puścić ale się nie uda, cała działka zawalona, deskami i krokwiami, i w ogóle już nie chce mi sie nic mówić, deski będą jeszcze nam potrzebne na ten następny strop więc trzeba z nich gwoździe powyciągać i na piętro wrzucić. Kiepsko jak to nie ma pomocy ze strony rodziny ale cóż może kiedyś i oni budować się będą to zobaczymy.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich

Mam prośbę poszukuję namiarów na firmę zajmuje się która zajmuje się tynkowaniem zewnętrznym lub malowaniem domów. Mam jedną firmę która bierze 35 zł/m2 z materiałem, ale szukam dalej może ktoś jest zadowolony i może kogoś polecić.

pozdrawiam

Witajcie!!!

Od dziś jestesmy właściecielami pięknej działeczki w Polkowicach. Troszkę to trwało, ale w końcu mamy to co chcielismy :D :D :D . Dziś również złozylismy wniosek o plan zagospodarowania przestrzennego i o warunki przyłączy kan-wod.

Mamy nadzieję, jak najszybciej uporac sie z formalnościami i rozpocząć budowę.

Mam nadzieję, że pozwolicie nam korzystać z waszej wiedzy i doświadczenia.

Projekt juz wybrany choć sporo było z tym problemów. Projekt z domy na horyzoncie LiliaII. Obiecuja w firmie, że lada dzień będzie ukończony(mam taka nadzieję). Ciężko nam było znaleść taki projekt, który odpowiadałby nam, ponieważ ma to byc dom z wydzielonym mieszkaniem dla rodziców. LiliaII wprawdzie nie jest taka, ale po drobnych zmianach i zaadoptowaniu garażu na pomieszczenia użytkowe mamy nadzieję, że będzie ok. :D :D :D

Proszę oto LiliaII

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=152&sid=5

I od razu pytanie czy na działce 13,5 ara stawiać wolnostojący garaż czy "dokleić" go do domu po jego prawej stronie??????

No i jeszcze jedno odnoście pieniążków. Bardzo was proszę o pomoc w ocenie ile na taki dom trzeba pieniążków. Czy 400tyś starczy?????Ja mam obawy mąż jest zdania, że starczy.

No to na tyle dziś

Pozdrawiam serdecznie.

Mam nadzieję, że przyjmiecie nas do swojego grona.

Dorota i Marek

wszystko zależy czy uda wam się znaleźć w miarę solidna i dobrą firmę. My mamy stan surowy zamknięty i jeszcze dostęp do jakiś 200 tyś (190m2 z piwnicą) i tez liczymy że nam starczy ale się okaże może jeszcze w tym roku.

P.S. Wszyscy nowo budujący: Uważajcie na ekipę pana Ryszarda P. ("Kowboja")

Szczegóły na priv