lodowka1 24.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witajcie, Czy ktoś już spotkał się z tym, że od tego roku kopalnie nie zwracają za projekt na szkody górnicze i inspektora nadzoru? Może ktoś już się sądził lub zamierza domagać się zwrotu kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fredziolina 24.03.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witajcie, Czy ktoś już spotkał się z tym, że od tego roku kopalnie nie zwracają za projekt na szkody górnicze i inspektora nadzoru? Może ktoś już się sądził lub zamierza domagać się zwrotu kosztów? My w tym roku nie dostaliśmy zwrotu kosztów za przeprojektowanie fundamentów i funkcję inspektora nadzoru, ponadto nasz koszotys został okrojony o inne pozycje, które inspektor nadzoru ZG Lubin nie uznaje, m.in wywóz gruzu tylko do 1 km i coś tam jeszcze. Chciałam sie sądzić, ale dałam spokój. Czas, nerwy i porady prawnicze wniosą wiecej aniżeli 2 tys., któe nam obcięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 24.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam. Może ktoś polecić sprawdzoną firmę budowlaną z Lubina? Chodzi mi o fundamenty i mury. Z góry thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 24.03.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Nam też Kopalnia oddała tylko za trzpienie, za inspektora i projekt nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 25.03.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam. Może ktoś polecić sprawdzoną firmę budowlaną z Lubina? Chodzi mi o fundamenty i mury. Z góry thx. Efekt tel.513 088 626, efekty ich pracy możesz zobaczyć na Starym Lubibnie, Zalesiu i u mnie w Chróstniku:)-właśnie szykują się do wylania stropów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 26.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Powaznie kopalnia juz nie zwraca?ZalamnkaJa wlasne czekam na waruknki z kopalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lodowka1 30.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Może ma ktoś jakiś blaszak/budę do sprzedania po budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 04.04.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Do ocieplenia poddasza i stropodachu nad poddaszem użytkowym ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 05.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 No niestety ja dopiero zaczynam, Niemiłosiernie ślamazarnie idzie załatwianie wszystkich papierologicznych uzgodnień. Pocieszam się, że nie tylko ja z tym walczę. Od jakiegoś czasu ta nasza Grupa Budująca bardzo ucichła czyżby wszyscy się już pobudowali . Zadam pytanie z innej beczki: który ban oferuje najlepszy kredyt hipoteczny w naszym okręgu i jakie macie doświadczenia z bankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 06.04.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 arek, mam pytanko gdzie się budujesz? I na jakim etapie załatwiania formalności jesteś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 06.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W Radwanicach a w obecnej chwili czekamy na warunki z elektrowni i gazowni. W tygodniu spotkam się z projektantem w celu adaptacji projektu, a w lipcu planujemy ruszyć z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 06.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 My braliśmy w santlanter bank ale nie z względu na procent tylko ze względu na procedure. tylko tam nie traktowali nas jak złodziei i tylko tam wszystkim zajmuje sie jedna osoba (u nas pani Ania) nie muszę ciągle tłumaczyć kim jestem i co za papierek doniosłam, sama nam nawet zaniosła dokumenty do ksiąg wieczystych bo wyjeżdżaliśmy tydzień później zwróciliśmy jej kasę 200 zł. Obsługa naprawdę ekstra i papierków mniej niż w każdym innym banku. Z transzami tez nie mamy problemu, po tygodniu od zgłoszenia są na koncie następne pieniądze, rozliczenia nie w dokumentach i rachunkach lecz w tym co zrobione (a tak lepiej bo nie na wszystko jest rachunek - cześć robót maż sam robi. W milenium pierwszą kasę jaka byśmy dostali to to co jest warta działka a tu na działkę a jak wpis i pozwolenie było już prawomocne to za 5 dni 60 tys na kacie było (2 transza) i co ważne, załatwiane sprawy były nim dostaliśmy pozwolenie na budowę. W innych bankach z tym sie nie spotkałam do wniosku musieliśmy już mieć pozwolenie na budowę tu nie. Potwierdzenie że złożone, bardzo szybko rozpatrzony wniosek, nie trzeba było wyciągów z ostatnich 6 miesiecy (lub 3 miesięcy) z kąta bankowego jak pytałam w innych bankach po co im to chcą wiedzieć ile zarabiasz ale potwierdzenie z zakładu pracy im nie starczało. No to chyba chcieli wiedzieć na co wydaje i ile a nie ile zarabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 06.04.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Jest tu trochę milcząco inne fora bardziej żyją, więcej sie dzieje ale może coś razem rozruszamy. Może nie wszyscy sie już wybudowali ale chyba większość czasu spędzają na budowie bo już pogoda nawet sprzyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 07.04.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 My braliśmy w santlanter bank ale nie z względu na procent tylko ze względu na procedure. tylko tam nie traktowali nas jak złodziei i tylko tam wszystkim zajmuje sie jedna osoba (u nas pani Ania) nie muszę ciągle tłumaczyć kim jestem i co za papierek doniosłam, sama nam nawet zaniosła dokumenty do ksiąg wieczystych bo wyjeżdżaliśmy tydzień później zwróciliśmy jej kasę 200 zł. Obsługa naprawdę ekstra i papierków mniej niż w każdym innym banku. Z transzami tez nie mamy problemu, po tygodniu od zgłoszenia są na koncie następne pieniądze, rozliczenia nie w dokumentach i rachunkach lecz w tym co zrobione (a tak lepiej bo nie na wszystko jest rachunek - cześć robót maż sam robi. W milenium pierwszą kasę jaka byśmy dostali to to co jest warta działka a tu na działkę a jak wpis i pozwolenie było już prawomocne to za 5 dni 60 tys na kacie było (2 transza) i co ważne, załatwiane sprawy były nim dostaliśmy pozwolenie na budowę. W innych bankach z tym sie nie spotkałam do wniosku musieliśmy już mieć pozwolenie na budowę tu nie. Potwierdzenie że złożone, bardzo szybko rozpatrzony wniosek, nie trzeba było wyciągów z ostatnich 6 miesiecy (lub 3 miesięcy) z kąta bankowego jak pytałam w innych bankach po co im to chcą wiedzieć ile zarabiasz ale potwierdzenie z zakładu pracy im nie starczało. No to chyba chcieli wiedzieć na co wydaje i ile a nie ile zarabiam.[/quote Wyciąg z konta jest potrzebny by zweryfikować czy nie spłacasz innych kredytów czy rat za np sprzęt prócz tego co widnieje w BIK-u:) Ja wziełam kredyt w GE Money Bank, ale skorzystałam z ich przedstawiciela w Lubinie LTK coś tam w Rynku:) też super obsługa i sporo papierków załatwiali sami (wszystko związane z hipoteką, skarbówką i ubezpieczeniem) Formalności załatwiałam jeszcze przed otrzymaniem pozwolenia na budowę (ale jest potrzebne w momencie podpisywania umowy) Transze mam w ciągu ok 4 dni od złożenia wniosku, rachunków nie chcą, ktoś od nich przyjeżdza ogląda budowę i robi fotki:) Wniosek też bardzo szybko rozpatrzony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 07.04.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W tym tygodniu będe wstepnie rozmawiał z Multibankiem oraz Bankiem Zachodnim ale Satlander Bank też jest w krego moich zainteresowań. Zobaczymy jak będzie. Dosyć dużo informacji znalazłem na forum niemniej jednak kontekst wszystkich porad i odpowiedzi sprowadza sie do tego że pytający sam musi podjąć decyzję - i to jest OK A wracając do aktywności tego forum, naszej grupy to mogłaby być większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 07.04.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja bralam w Santander Consumer w Lubinie kredyt na mieszkanie i jak sie okazalo oni oni sa posrednikami i daja kredyty konkretnych bankow Ja akurat mialam kredyt z Millenium Agata z jakiego wy banku macie kredyt udzielony przez Santander? teraz przymierzam sie do kredytu na budowe i wlasnie szukam banku Mysle jednak ze zostane przy Millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 07.04.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Santlander bank ma już swoj kapitał i bank, my 4, 5 roku temu braliśmy od nich na samochód tez wtedy byli pośrednikami ale teraz maja już swój kapitał nie są tylko pośrednikami jak zaczniesz załatwiać sprawy to sie dowiesz ale jak już u nich brałaś to nie pobierają prowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 07.04.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A teraz z innej beczki jestem wściekła, dziś przyjechały drzwi ze Stobrawy nie dość że inna szyba niż zamawialiśmy ale co do tego to sie dogadaliśmy zaproponowali rabat 100 zł albo za tydzień będą takie jak zamawiane to brak zamka ROTO, zamki gerda nie chodzą - dom jest nie zamknięty a przy takiej pogodzie nikt nie będzie tam spał, zawiasy nie chodzą, a do nich już po 17 sie nie dodzwoni, ja nie wiem jak sie jutro z baba przez telefon nie dogadam to maż weźmie urlop i do nich pojedzie ale tym razem to we Wrocławiu będzie go słychać, drzwi sa piękne http://www.stobrawa.superzakupy.biz/index.php?o=prods/show/12357&PHPSESSID=3688bc2467c6468f52af3ad7551b0586ale (złoty dąb, szyba mleczna czyli bez odblasku złotego) ale z tym esem froresemi cena nie zła (prawie 3700 bo 100) - tylko żeby jeszcze wszystko działało. Ale to nic co nas nie zabije to nas wzmocni. Za to na reszcie okna mamy, miały być 1.04 a były dziś, miały być najpierw o 9.00 potem o 11.30 a jak o 12.30 jeszcze ich nie było to mój mąż (0który specjalnie wziął urlop by przypilnować) nie wytrzymał i chyba w Legnicy go było słychać bo po 5 minutach byli na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 08.04.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 agata link nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 08.04.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to jest problem współczuje Ci. niezabezpieczone drzwi to problem. Faktycznie link nie działa. A ja też z innej beczki wczoraj dostałem warunki z ZE warunki jak warunki troche dziwne ale to dziwna firma według mnie nadrzędną ich cechą jest brak logiki. Poza warunkami przyłącza dostałem też propozycję umowy i jestem przerażony ONI mogą wszystko i wszystko chcą a ja nic. Czy Wy też dostawaliście tego typu umowy z takimi zapisami jak: Nieodpłatne przekazanie- przyłącza - pomieszczeń - itp. Pomoc w uzyskaniu dokumentacji itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts