Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak czytam to co piszecie to ciesze sie że mam to już za sobą, ja za dach zapłaciłam 10 tyś robocizna prawie 150 m2 ale chłopaki były nie stad tylko z Lubelskiego.4 ich było + pełne utrzymanie przy czym spali na budowie wiec tylko jedzenie, nie mogę dać namiarów bo tu nie przyjadą, juz nie jeden próbował ich ściągnąć, co to za dach za 50 tyś robocizna. Mój był prosty 2 spadowy + 2 kurniki + jeden wyłaz dachowy. I cenę która napisałam to cena z marca tego roku i ze wszystkim czyli więźba, łaty, folia, dachówka, wykończenia z blachy, nadbitka drewniana czyli boazeria raz malowana.

zrobie foty wyceny i wstawie ja tu

Gabsien i m&k jaka mieliscie wycene robocizny za dach jesli mozna wiedziec ?

w moja cene 50700 jest wliczona

wiezba,

laty i kontralaty

plyta OSB i nabicie

boazeria i nabicie boazerii

impregnat

foliowanie

no i prace ciesielskie

prace dekarskie

prace blacharskie

montaz okien stopni kominiarskich i law

biorąc pod uwagę jaki dach ma wasz projekt - drogo was policzyli :-? w dodatku nie robicie pełnego deskowania...

popatrz na nasz projekt http://dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1

ceny negocjowane we wrześniu, robili październik - listopad, za robociznę około 45 tys. wzięli..

i sama rozmawiaj z wykonawcami, nie możesz oczekiwać, że ktoś będzie działać w Twoim interesie...

bez wieżby wieżba to 7500 zł z łatami i kontrłatami W Jakubowie Lubińskim kupowałem wszystko na dach wycene robi sam szef firmy i mozna negocjować z właścicielem hurtowni 76 8183416 poprosic szefa i sie umówić Tam też jest ekipa co robi dachy i mozna rowniez sie dogadac co do robocizny

Mamy już nareszcie mapę do celów projektowych. Zrobiła mi z Legnicy firma GeoStar. Zakupiliśmy w końcu projekt.

http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=85466&offset=14&backcmd=Energo

Poszukuję teraz kogoś, kto zrobi adaptacje tego projektu. Możecie podać namiary na kogoś sprawdzonego? Bardzo proszę.

Co myslicie o kosztach budowy tego domku?????

Kasia

u mnie dach wstępnie na 67 tyś (ale ok 4 tyś mają jeszcze zejsc-policzyli Vat przy materiale na poziomie 22 %)

Z tego robocizna:

prace ciesielskie-8 680

prace dekarskie - 11 935

blacharskie - 1 000

montaż okien - 1 500 (6 szt)

Dach ma 217 m2, 3 wykusze

postaram się niedlugo na fotosiku dorzucić fotki:)

Możecie podać namiary na sprawdzone ekipy do tynków i posadzek?

Co prawda mam obsuwę z wstawieniem okien (inteligentna inaczej Pani z firmy od rolet zapomniała ich zamówić....tak więc okna bedą czekać 3 tyg. na montaż :evil: ), ale jeżeli mężuś uwinie się z instalacją to na koniec lipca powinnam móc położyć tynki:)

ewentualnie zacznę od posadzek:)

Dzwoniłam do p. Podgórskiego, nie za bardzo chce sie podjąć. Doradzal aby skorzystać z jakiegoś architeka z Lubina ( ponoc chodzi o uklady w Starostwie). Mozecie kogoś polecić?

dokładnie chodzi tylko o układy - jakoś Lubin nie trawi architektów z Legnicy i doszukuje się w papierach wszystkiego co możliwe aby np. pozwolenie wydać jak najpóźniej.