acerspacer 10.07.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 No powoli szykuję się do robienia dachu więc to chyba najlepszy moment aby szukac elektryka i hydraulika (ale tekiego co się zna na również na podłogówce, a nie tylko położy kawałek rurki) i kogoś do ocieplenia wraz z elewacją. Prośba do tych którzy mają to już za sobą...możecie podesłać mi jakieś namiary na sensownych fachmanów.Będę bardzo wdzięczny. Ja niedłógo jak mi zrobią dach to z czystym sumieniem dam namiary na gościa który robi od zera po pokrycie dachu włącznie i inwestor nie musi kupować kawałka deski itp.bo facet ma swoje wszystkie szalunki. POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_fal 14.07.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam Wszystkich. Mieszkam w Lubinie, właśnie kupiłam działke w Brunowie i nie mam pojęcia od czego zacząć. Geodeta? architekt? warunki przyłączenia miediów? a na dodatek dokumenty trzeba składać w Polkowicach:( Chciałam żeby całą papierologie załatwił architekt ale z tego co piszecie to chyba nie jest dobry pomysł. Wypis i wyrys z gminy mam wiec chociaż wiem co moge budować A może ktoś ma namiary do geodety i architekta który wszystko załatwia w tamtym rejonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 14.07.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 ....a gdybyście słyszeli o kimś kto szuka do kupienia dużego mieszkania w Legnicy przy parku ....to też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 15.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam A kogos polecicie solidnego od odkurzacza centeralnego ??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataolek 17.07.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 witam wszystkich też borykamy sie z wszystkimi formalnościami na terenie gminy lubin... jednak najgorsze przydarzyło nam się teraz...-mielismy "zaklepaną" ekipe budowlaną na wiosnę i niestety.... wycofali się... tzn... częściowo, chcielismy aby postawili cały stan surowy z dachem, a cieśla odszedł im z grupy.... i teraz, no coż.... trzeba szukać dalej... poratujcie jakimiś namiarami...... please.... Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 19.07.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Kasiakp, jak Twoje negocjacje z dachem? Ja wlasnie jestem po wizycie w tartaku w Gorzelinie. Czekam na wyliczenia więżby z łatami i kontrłatami, stropu drewnianego. szukam taniej dachowki (glupio to brzmi!) -najlepiej karpiowki.... Jesli wiecie o jakichs promocjach , prosze o inf. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 19.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ja wlasnie jestem po wizycie w tartaku w Gorzelinie. Czekam na wyliczenia więżby z łatami i kontrłatami, stropu drewnianego. A ja poproszę o info jak dostaniesz wyliczenie i cenę za więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 19.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Do Glogowa mamy dzwonic pod koniec lipca na bank bedzie taniej na materialach ( bogen) bo zalatwia kilka dachow za jednym razem z Niemiec wiec cos z ceny zejdzie Z robocizny raczej nie zejda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 20.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Na jakiej podstawie kopalnia zwraca za szkody gorniczena podst przedstawionych faktur za materialy na fundamenty? zwracaja 100% czy do jakiejs kwoty tylko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 20.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Chyba raczej na podstawie zrobionego kosztorysu.. Ale do końca sam nie wiem, niebawem stanę przed tym problemem... 100%? to zależy tylko od nich, ponoć zwracają już coraz mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 21.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Kasia, czy dachowke takze oplaca sie przywozic z Niemiec? Przeciez pod Legnica jest fabryka! Dzis mialam telefon z Gorzelina.Tyle ile udalo mi sie zapisac i to co mam w projekcie, moge podac.Dach 267m kw. Więżby13,715, do tego okolo 1000łat i 500 kontrłat. Także strop drewniany.Ponoc wyszlo ponad 15 kubikow drewna-oczywiscie wszystko impregnowane. Cena netto 13.590.Nie wiem czy pozostac przy tej wycenie, czy moze szukac tanszego tartaku.... Ten Gorzelinski bardzo mnie przekonuje jesli chodzi o jakosc, uczciwosc, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 21.07.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 anna Bogen pod Legnica? nic mi o tzm nie wiadomo Mz chcemz BogenaGlogow nam wszystko zalatwia My sami nie sprowadzamy nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 21.07.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Nie, pod Legnica jest Koramic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_fal 21.07.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 WitamDzisiaj byłam w ARCHIPROBUD w sprawie adaptacji projektu. Policzyli mi ok 8500 tyś. w tym gotowy projekt (1500) bez żadnych zmian. Ile płaciliście za taką usługę? Czy możecie mi polecić projektanta z Lubina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 21.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja placilam w Lcy ( u p.Podgorskiego) - o ile dobrze pamietam 2600 albo 2700 + 1750 za projekt typowy. Powiekszyl mi dom o 16metrow kw, bardzo duzo zmian w srodku domu. Nie interesowalo mnie nic-sam zlozyl dokumentacje w starostwie. To sa ceny z maja tego roku!Moniko,mysle,ze masz baaaardzo drogo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rob*** 24.07.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ja placilam w Lcy ( u p.Podgorskiego) - o ile dobrze pamietam 2600 albo 2700 + 1750 za projekt typowy. Powiekszyl mi dom o 16metrow kw, bardzo duzo zmian w srodku domu. Nie interesowalo mnie nic-sam zlozyl dokumentacje w starostwie. To sa ceny z maja tego roku! Moniko,mysle,ze masz baaaardzo drogo! A czy mogłabyś wysłać mi namiary na tego projektanta na priv. CZy on robi adaptację projektu do warunków terenowych działki ? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 24.07.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 pare postow wyzej sa na Niego namiary. Jest bardzo oblozony praca. próbuj!!! Naprawde warto! Bardzo solidna firma!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rob*** 25.07.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Roko1 Polecam tłuczeń betonowy, mamy taki na bazie w Lubinie. Moge dostarczyc za jakies 950 zl za wywrotke 25 tonowa. Utardzalismy tym drogi w Chrostniku, sprawdza sie doskonale, praktycznie sam sie zageszcza, nie wymaga mechanicznego utwardzania. Pozdrawiam Czy to jeszcze aktualne ? Byłbym zaintreresowany ? Pozdrawiam Robert G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xfish 27.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam budujących z okolic Lubina. Właśnie jesteśmy w trakcie załatwiania pozwoleń i trochę zaszokowała nas kwota jaką zażyczył sobie architekt: 4500 za projekt działki (brak zmian w projekcie domu, który zakupiliśmy wcześniej), on składa wszystkie dokumenty i załatwia geodetę (jego usługi płatne dodatkowo). Czy możecie podać kwoty jakie płaciliście za architekta i ewentualnie namiary na jakiegoś z "normalnym" cennikiem. Szukam również namiarów na taniego geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 27.07.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Czy możecie podać kwoty jakie płaciliście za architekta i ewentualnie namiary na jakiegoś z "normalnym" cennikiem. Szukam również namiarów na taniego geodetę. Witam. Jeśli chodzi o architekta to płaciliśmy następująco: - adaptacja projektu (niewielkie zmiany) : 1200zł - zmiana stropu z terrivy na monolit : 500zł - instalacje (kanaliza, woda, prąd i gaz) - 4x 400zł Również architekt wszystko za nas składał itd, ale wogule nie odpowiadał na telefony, trwało to prawie pół roku więc go nie polecam!! Natomiast polecam geodetę - Artur Cierlik - 663 899 990 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts