Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki za namiary na koparkę, a proszę o namiary ma małą ciężarówkę, by przywieź piach, taka do 15-18 ton z wywrotką, bo na takie powyżej 25 ton to mamy ale nie wiedzie na budowę, bo ja się w Lubinie buduje i są już chodniki i nie chcę by je poniszczyła bo ich naprawa będzie mnie potem drogo kosztowała.

Jak zadzwonisz pod te numery podane wyżej (do koparkowych) to pisaek też załatwisz:)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agataB napisał:

Czy ktoś może polecić koparkę na wynajem, albo ktoś z forumowiczów ma swoja i podnajmie. Może być mała. Potrzeba mi do zrobienia porządku na działce, podebrania na chodniki na ogrodzenie z przodu i takie tam drobne pomoce.

Dzwoniłam do tych firm co ma ulotki ale tam cena nie schodzi z 100 - 120 zł za godzinę i jeszcze doliczają dojazd z bazy to najczęściej pół godziny. Dzięki za wszystkie informacje.

aga

tel. 512521171

90 zł za godz. pracy, za dojazd jak za godz. pracy (przyjamniej do mnie

w Chocianowie zawołali sobie 130 zł za koparke . nie ma mozliwosci zbicia ceny nawet w przypadku bliźniaka .

zadzwonilem do pana z nr powyżej , umówilismy sie na robote ( dojazd płatny dodatkowo jak za godzine pracy - 25 km )

Ja wiem że to forum budowlańców ale może znacie może kogoś kto szuka mieszkania w Lubinie, 2 pokoje na Pawiej sprzedam chętnie umeblowane. I na mnie naszła czas, jeszcze trochę i fundusze się skończą więc trzeba myśleć o sprzedaży. A może ktoś się zna na podatkach interesuje mnie czy sprzedając mieszkanie, jeżeli wszystkie pieniądze potem idą na budowę to także płaci się 2% podatku od kwoty sprzedaży???

Ja wiem że to forum budowlańców ale może znacie może kogoś kto szuka mieszkania w Lubinie, 2 pokoje na Pawiej sprzedam chętnie umeblowane. I na mnie naszła czas, jeszcze trochę i fundusze się skończą więc trzeba myśleć o sprzedaży. A może ktoś się zna na podatkach interesuje mnie czy sprzedając mieszkanie, jeżeli wszystkie pieniądze potem idą na budowę to także płaci się 2% podatku od kwoty sprzedaży???

od dnia sprzedazy mieszkania masz dwa lata na wykorzystanie pieniedzy jakie za nie dostalas - ale tylko na cele mieszkanioweI oczywiscie fakturki trzeba przedstawic

Ulga meldunkowa obowiazuje w stosunku do ludzi ktorzy kupili mieszkanie chyba od stycznia 2007 roku - tak nam tlumaczono w US

od dnia sprzedazy mieszkania masz dwa lata na wykorzystanie pieniedzy jakie za nie dostalas - ale tylko na cele mieszkanioweI oczywiscie fakturki trzeba przedstawic

Ulga meldunkowa obowiazuje w stosunku do ludzi ktorzy kupili mieszkanie chyba od stycznia 2007 roku - tak nam tlumaczono w US

dołączam swoje trzy grosze - po akcie not. masz dwa tyg. na złożenie oświadczenia w US, że kasę ze sprzedaży przekazujesz na budowę - czyli na "inne cele mieszkaniowe"

http://www.money.pl/podatki/poradniki/artykul/kto;zaplaci;10;procent;od;sprzedazy;mieszkania,120,0,178552.html

Okradli mi budowe....:(

Wlamali sie do zamknietej budy i wyniesli wszystkie narzedzia....

Dajcie mi znac, jesli ktos bedzie chcial okazyjnie sprzedac narzedzia budowlane, z betoniarka włacznie!

Podaj w jakim rejonie się budujesz bedziemy bardziej uwazni na okazje i może jakiś krótki opis co Ci ukradli

Współczuje Ci :cry: