tmx 19.11.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 masz rację hehe - szybkie czytanie sorki ale jesli ktoś podobny dom budował to moz ei tu otrzymam trochę info Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 19.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ja mam taki dom (Lmb 24a) tyle ze poszerzony, wiec powierzchnia uzytkowa wynosi 125m.Na dzis skonczylismy stan surowy otwarty-jesli takie dane Ci pomoga, to koszt materialow i dzialki (nie liczac projektu, architekta, przylaczy) wyszedl 160tys. Nie wiem czy to duzo czy malo-po prostu tyle wyszlo!Jedyna róznica, to u mnie jest dachówka ceramiczna....hm za samą dachówke dałam około 17tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 19.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ja za przeprojektowanie stropu płacę 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianja 19.11.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 no to taniej niz ja... :{Powiedzcie mi ile placiliscie za wykonanie przylaczy wod - kan. Ja z materialem i odbiorem mam wycene na ok. 8 tys(+Vat) z tym ze mam w kanalizie dodatkowa studzienke do wykonania. media sa w zasadzie na dzilce (jesli chodzi o odleglosc - tylko wode trzeba przecisnac pod asfaltem jakies 2 metry. Jest to moja pierwsza wycena (przeds. wod kan z kreczyna) i nie wiem co o tym sadzic - nie mam porowaniania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 20.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 radzę sprawdzić konkurencję z tymi przyłączami bo ja za podobną sytuację zapłaciłem dużo mniejps. gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniiad 20.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jeszcze raz proszę o poradę: 1. gdzie kupujecie okna interesują mnie okolice Legnica-Lubin 2. ile firmy biorą od Was za ocieplenie murów styropianem i położenie tynku, zastanawiam się bo otrzymałam ofertę 45 zł /m2 Będę wdzięczna za info Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 20.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ja mam taki dom (Lmb 24a) tyle ze poszerzony, wiec powierzchnia uzytkowa wynosi 125m. Na dzis skonczylismy stan surowy otwarty-jesli takie dane Ci pomoga, to koszt materialow i dzialki (nie liczac projektu, architekta, przylaczy) wyszedl 160tys. Nie wiem czy to duzo czy malo-po prostu tyle wyszlo! Jedyna róznica, to u mnie jest dachówka ceramiczna....hm za samą dachówke dałam około 17tys. DZieki za info my działkę już mamy wiec interesowałaby mnie : koszt materiałów + robocizna Z czego budowaliscie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianja 20.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 czy można prosić o jakieś namiary na tą konkurencję odnośnie wody i kanalizacji, buduje się w Niemstowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaMa 20.11.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ja za przeprojektowanie stropu płacę 500 zł ja również tyle czy wiecie gdzie teraz jest najtańsza stal w naszej okolicy oraz porotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 20.11.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 budowalismy z Poroton 24 Robena, wynegocjowalismy cene 4,70 ( z vatem) za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 21.11.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Kanaliza i woda INSTALEX - 608 50 72 62 Jesteśmy zadowoleni, nawet poprawili co poprzednia firma z pier...ła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.11.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 pomocy !!! proszę o namiary na ekipy do stanu surowego otwartego, tylko plizzz jakieś takie co by chciały za mniej niż 100 tyś za robociznę . Nie wiem o co chodzi, czy my mamy taki bunkier zazbrojony czy cuś, bo co kolejny kosztorys to zawał. Przecież nie stawiamy pałacu kultury i nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marianja 21.11.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Czy ten INSTALEX jest z ulicy malomickiej w lubinie? Bo chcialbym sie do nich z pprojektem wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agataB 21.11.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 marianja Czy ten INSTALEX jest z ulicy malomickiej w lubinie? Bo chcialbym sie do nich z pprojektem wybrac. oni się gdzieś przenieśli wiec proszę wcześniej zadzwonić, bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 21.11.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Grzebiuszka-naprawdę wzbudziłaś zainteresowanie-co Ty budujesz? SSO za 100tys??? Możesz zdradzic projekt....? Ja dopiero co skonczyłam ten etap i firma-mnie się wydawało,ze droga, wzięła 55tys.Teraz przy kryzysie sadziłam,ze ceny za usługi nieco się zmniejszyły! Mialam swietna firme-nie wiem co teraz robia, ja ich biore wiosna do wykanczania-jesli jestes zainteresowana odezwij sie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 21.11.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Budujemy parterówkę z nieużytkowym poddaszem ok 133 metrów.... kolos prawda najtańsza jak na razie ekipa chciała za robocizne 75 tyś z dachem, ale cos nie podpadli mojemu mężowi do gustu. Inna 64 tyś bez dachu, jeszcze inna 97 tyś z dachem, a kolejna 210 tyś robocizna + materiały na stan surowy otwarty, nie możemy się zdecydować którą ofertę wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 22.11.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 My budujemy dom dwurodzinny (mieszkanie 60 m2 i nasz część 140 z( poddaszem użytkowym), budowlańcom płacimy za stan surowy z dachem (dachówka Robena) 51 tyś.Pracują od 23 września, mieszkają na budowie, stan na dziś więźba stoi cała........................................Budowlańcy nap[rawde suuuuuuuuper jest ich trzech a pracują za sześciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lodowka1 23.11.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 My budujemy dom dwurodzinny (mieszkanie 60 m2 i nasz część 140 z( poddaszem użytkowym), budowlańcom płacimy za stan surowy z dachem (dachówka Robena) 51 tyś.Pracują od 23 września, mieszkają na budowie, stan na dziś więźba stoi cała........................................Budowlańcy nap[raw de suuuuuuuuper jest ich trzech a pracują za sześciu. No naprawdę imponujące tempo i cena ok. Gratuluję. Jeszcze mam pytanie czy są szkody górnicze i z czego jest strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robmar 23.11.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 jestem wykonawcą tej łazienki mamy wolne terminy ,szczegóły na priv http://images32.fotosik.pl/405/3a75ddf796251e08m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 24.11.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 My budujemy dom dwurodzinny (mieszkanie 60 m2 i nasz część 140 z( poddaszem użytkowym), budowlańcom płacimy za stan surowy z dachem (dachówka Robena) 51 tyś.Pracują od 23 września, mieszkają na budowie, stan na dziś więźba stoi cała........................................Budowlańcy nap[raw de suuuuuuuuper jest ich trzech a pracują za sześciu. No naprawdę imponujące tempo i cena ok. Gratuluję. Jeszcze mam pytanie czy są szkody górnicze i z czego jest strop? Szkody górnicze oczywiście są. Strop terriva......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts