Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ludzie - jeśli KGHM uważa że szkody są znikome to nie powinniście robic wzmacnianych fundamentów !!! Jeśli chcecie zwrotów pieniędzy to musicie KGHMowskiego inspektora wozic na budowę. W innym przypadku jesli robią problemy z kasą należy zgłosic te sprawy w starostwie oraz u rzecznika praw konsumenta !!!!!!!

Rozmawiałem ostatnio z moim architektem. KGHM ostatnio faktycznie porobił jakieś ekspertyzy i nie są już tak chętni do rekompensowania kosztów.

Z tym, że działa to w dwie strony - architekt mówił, że dostał z KGHM-u takie wytyczne, że praktycznie nie trzeba było robić zmian w fundamentach (w moim przypadku zmieniony został tylko materiał ścian, bez żadnych dodatkowych ław, itp.).

Czyli koszty dla inwestora mniejsze.

u mnie robiła firma z bolesławca ,mają rozbudowaną stronkę internetową kominki.boleslawiec z tego co wiem to okolice lubina tez robią a co do wymuszonej dystrybucji ciepłego powietrza to ta firma wyceniła mi na 2100 za wszystko, ale jak montują , wkład, zabudowe to 1600, w tym są dwa punkty odbioru ciepła, za każdy dodatkowy doliczają 200.co do wkładu mam stalowy z szamotem i jest ok.

witam, czy ktos moze polecic (najlepiej w lubinie) osobe do zmian w projekcie i pomocy w papierkologi zwiazanej z pozw. na budowe ?

Projekt niby wstepnie wybrany, teraz wypadalo by go kupic i zalatwic temat szkod gorniczych i drobnych zmian.

Polecam pana Jarosława Wiśnickiego! Wszystko zleciliśmy jemu, jeśli chodzi o adaptację i zmiany w projekcie oraz całą papierologię!!! Spisał się na medal!

Rewelacja! Jest z Lubina...Szczegóły na priv