Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prosze o podpowiedz w kwesti toalety! Potrzebuje jej na czas budowy dla ekipy budowlanej nio i zapewne później też sie przyda, a może ma ktos juss gotową zbita do odsprzedania?

Pozdrawiam

Mam kibel zbity z desek:) do oddania za darmo w Oborze. Proszę dać znać na priv jeśli jest ktoś zainteresowany.

Witam wszystkich serdecznie na tym forum.Pewna firma w lubinie zaproponowała mi skompletowanie całej dokumentacji do pozwolenia na budowe za kwotę około 7 tyś do tego dochodzi koszt projektu. Moje pytanie brzmi duzo czy mało? Ja nie znam się na tym i nie wiem czy zlecić to fachowcom czy samemu załatwiac i czy wyjdzie to dużo taniej. Proszę o pomoc

Witam wszystkich serdecznie na tym forum.Pewna firma w lubinie zaproponowała mi skompletowanie całej dokumentacji do pozwolenia na budowe za kwotę około 7 tyś do tego dochodzi koszt projektu. Moje pytanie brzmi duzo czy mało? Ja nie znam się na tym i nie wiem czy zlecić to fachowcom czy samemu załatwiac i czy wyjdzie to dużo taniej. Proszę o pomoc

my zalatwialismy sami

nie dalalbym 7000 , za ta kase mam plytki na prawie caly parter

Nie wiem ile takie cos kosztuje ale jesli liczy sie kazdy grosz to warto samemu a jak sie ma kase i nie ma sie czasu to mozna zlecic i spac spokojnie

kobraa widze ze u was z posadzka bylo jak i u nas zawalilo sie........

Nasza ekipa tez byla rewelacyjna wiec Ci jej nie polece Jedna scianke z pustakow w 4 oosby stawiali 3 dni Tyle bledow nierownosci a co najlepsze nie mamy jak drzwi wewnetrznych zamontowac bo pi...... murkow nie powypuszczali z jednej strony

na szczescie przyszedl czas na najmilsza czesc budowy WYKONCZENIOWKA Szkoda tylko ze kasy bark

u nas fundament kosztowal chyba 30 tys.-material i robocizna-

A sama robocizna? Nie pamiętasz?

Nam wyliczyli 12,5tys i nie wiem czy to dużo czy mało.

W naszej kwesti leżało wykopanie dołu pod fundamenty, zamawianie gruszki z betonem+pompa oraz zasypywanie piasku.

Oni zrobili szalunek, zalali chudziak przy pomocy pompy, następnie zrobili zbrojenia+trzpienie i zalali betonem.Pomalowali dysperbitem za to wzięli 6,5tys.

Potem za kładzenie betoników +ocieplenie 6tys razem 12,5tys.

Czy oby napewno to inwestor ma zasypywać piachem a nie wykonawcy???

Edytowane przez zibi0404

A sama robocizna? Nie pamiętasz?

Nam wyliczyli 12,5tys i nie wiem czy to dużo czy mało.

W naszej kwesti leżało wykopanie dołu pod fundamenty, zamawianie gruszki z betonem+pompa oraz zasypywanie piasku.

Oni zrobili szalunek, zalali chudziak przy pomocy pompy, następnie zrobili zbrojenia+trzpienie i zalali betonem.Pomalowali dysperbitem za to wzięli 6,5tys.

Potem za kładzenie betoników +ocieplenie 6tys razem 12,5tys.

Czy oby napewno to inwestor ma zasypywać piachem a nie wykonawcy???

-może cos nie tak dogadaliscie ,a moze sprawdz umowe ze swoja firma -nasi wszystko sami robili-nas nic nie interesowało ale bylo to wiadome od początku my płacimy oni wykonują-albo was kreca hehe-nasza 1 firma to chciała zacząć od zaliczki hehehe ,nastepni wybrzydzali ze daleko a wiedzieli gdzie jada dopiero 3 firma robila jak trzeba -chyba he-ale radze sprawdzic jeszcze raz umowe i jak cos skonsultowac i ewentualnie dokonac zmian-zycze powodzenia i wytrwalosci

• 2 weeks później...
witam my zaczynamy chyba w lipcu budowe w Goli-kto moze polecic sprawdzoną firme na wykonanie stanu surowego

Dołączam się do pytania.

W najbliższym czasie planuję rozpoczęcie budowy pod Lubinem, więc też szukam wykonawcy powiedzmy od wykopania fundamentów do (póki co) stanu surowego otwartego.

Wszelkie namiary na sprawdzonych wykonawców mile widziane