Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nowosz, jeśli te chłopaki z Rokitek to Ci sami co niby wiercili u mnie ( ręcznie ), to wszystkich przestrzegam przed takimi fachowcami. Trzeba ciągle za nimi wydzwaniać i jeszcze przywozić na miejsce pracy ( bo właśnie wczoraj popili ); tak na marginesie to musieliśmy wiercić drugą studnię, ponieważ po ich wykonaniu po kilku dniach wody w studni nie było:-(((

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nowosz, jeśli te chłopaki z Rokitek to Ci sami co niby wiercili u mnie ( ręcznie ), to wszystkich przestrzegam przed takimi fachowcami. Trzeba ciągle za nimi wydzwaniać i jeszcze przywozić na miejsce pracy ( bo właśnie wczoraj popili ); tak na marginesie to musieliśmy wiercić drugą studnię, ponieważ po ich wykonaniu po kilku dniach wody w studni nie było:-(((

Witam Dziękuję za informacje.Wezmę to pod uwagę.Też się boję inwestować w studnie ponieważ biorę pod uwagę, że woda może zniknąć.Tym bardziej, że sąsiedzi mówią że im woda znikała po jakimś czasie.Przy okazji wody mam pytanie - gdzie kupić w Legnicy lub okolicy pojemnik plastikowy o poj. 1m3.Prawdopodobnie jest coś takiego.Pozdrawiam.

Witam.

Poszukuje sprawdzonej firmy do mebli kuchennych na wymiar. Może ktoś moze polecic jakąś sprawdzoną.

Budowa w Koźlicach.

Ja zamówiłam w Lubinie na jamnikach (stoisko w obuwniczym) Moja przyjaciółka ma meble od nich i jest bardzo zadowolona, ona też miała namiary na nich z polecenia... są dość tani i baaardzo konkretni i na pewno godni polecenia ;) To firma "meble wasilewski" :)

Montaż mam na początku sierpnia, więc będę mogła pochwalić się efektem ;)

Edytowane przez kasiulakp

witam,

postanowiłam napisać, ponieważ jak zobaczyłam te ceny to mi szczęka opadała.

Ja za stan surowy bez dachu zapłaciłam 28 tyś!!! + za dach 12tys. zł!!!!!!! Oczywiście mówie o samej robociźnie. Ale róznica jest tak duża, bo nie wzielismy ekipy z okolic Lubina, bo tym naszym regionalnym budowlańcom w głowach sie chyba poprzewracało :) Nasza ekipa jest z okolic Góry. Ekipa od dachu również. Musze przyznać, że jesteśmy z chłopaków bardzo zadowoleni. Budowali całą zimę ( z przestojem trzytygodniowym w największe mrozy! ). Grzeczni, dbali o porządek, solidni i bardzo perfekcyjni. Jak coś to namiar na priva dam. Materiały do stanu surowego braliśmy z jednej hurtowni z tego samego reginu. Koszt ok 50- 60 tyś ( budowane z porothermu + dachówka + wszytskie potrzebne materiały) dokładnie nie wiem ile wyjdzie bo Pan nam jeszcze faktury nie dał:)

Pozdrawiam

Ja zamówiłam w Lubinie na jamnikach (stoisko w obuwniczym) Moja przyjaciółka ma meble od nich i jest bardzo zadowolona, ona też miała namiary na nich z polecenia... są dość tani i baaardzo konkretni i na pewno godni polecenia ;) To firma "meble wasilewski" :)

Montaż mam na początku sierpnia, więc będę mogła pochwalić się efektem ;)

Ja tez zamówiłam u nich kuchnię, póki co polecam, ale za 2 szafy wnękowe, które dałam im do wyceny to sobie nie mało zawołali. Więc póki co zostane tylko przy kuchni:)

Bruk.

Czy ktoś z was ostatnio miał na tapecie ten temat.

Tyle jest firm reklamujących tę usługę że głowa boli.

A tu trzeba wybrać. Może ktoś kładł u siebie ( okolice polkowic) i z czystym sumieniem może polecić swoją ekipę?

Jak wam wychodzi cenowo - lepiej kostka zwykła czy granitowa?

Podzielcie się doświadczeniem!

witam,

postanowiłam napisać, ponieważ jak zobaczyłam te ceny to mi szczęka opadała.

Ja za stan surowy bez dachu zapłaciłam 28 tyś!!! + za dach 12tys. zł!!!!!!! Oczywiście mówie o samej robociźnie. Ale róznica jest tak duża, bo nie wzielismy ekipy z okolic Lubina, bo tym naszym regionalnym budowlańcom w głowach sie chyba poprzewracało :) Nasza ekipa jest z okolic Góry. Ekipa od dachu również. Musze przyznać, że jesteśmy z chłopaków bardzo zadowoleni. Budowali całą zimę ( z przestojem trzytygodniowym w największe mrozy! ). Grzeczni, dbali o porządek, solidni i bardzo perfekcyjni. Jak coś to namiar na priva dam. Materiały do stanu surowego braliśmy z jednej hurtowni z tego samego reginu. Koszt ok 50- 60 tyś ( budowane z porothermu + dachówka + wszytskie potrzebne materiały) dokładnie nie wiem ile wyjdzie bo Pan nam jeszcze faktury nie dał:)

Pozdrawiam

Czy to jest cena z fundamentami? I jaki domek masz?

Witam. mam pytanie do Was odnośnie mapek przyłącza wody i kanalizacji .Czy te mapki są potrzebne jak nie mam jeszcze pozwolenia ? Kto ma wykonać, lub komu zlecić wykonanie mapek przełączy? Na jakim etapie budowy?Czy to ma zrobić przyszły wykonawca, który będzie się wpinał do magistrali? Pozdrawiam.