Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. mam pytanie do Was odnośnie mapek przyłącza wody i kanalizacji .Czy te mapki są potrzebne jak nie mam jeszcze pozwolenia ? Kto ma wykonać, lub komu zlecić wykonanie mapek przełączy? Na jakim etapie budowy?Czy to ma zrobić przyszły wykonawca, który będzie się wpinał do magistrali? Pozdrawiam.

Wszystkie mapki, uzgodnienia robi ci projektant od danego przyłącza - robi projekt i mapkę którę póżniej składasz w urzędzie na pozwolenie ( zanim zaczniesz fizycznie robić to przyłącze).

Ja miałam pozwolenie na budowę robione osobno i wszystkie przyłącza osobno.

Drugi raz robiłabym wszystko razem- pozwolenie wraz z przyłączami.Byłoby mniej latania, uzgadniania itp.A tak robi ci wszystko jedna osoba i masz luz.

I brać kierownika budowy który ci to będzie nadzorował - a nie tylko pieczątki przybijał. Chyba że sam sobie przypilnujesz!!

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bruk.

Czy ktoś z was ostatnio miał na tapecie ten temat.

Tyle jest firm reklamujących tę usługę że głowa boli.

A tu trzeba wybrać. Może ktoś kładł u siebie ( okolice polkowic) i z czystym sumieniem może polecić swoją ekipę?

Jak wam wychodzi cenowo - lepiej kostka zwykła czy granitowa?

Podzielcie się doświadczeniem!

Ja na szczęście będę miała położenie gratis ;) Mój teściu od x lat kładzie kostkę w Niemczech... więc już zapowiedział, że i u nas zrobi :)

Bruk.

Czy ktoś z was ostatnio miał na tapecie ten temat.

Tyle jest firm reklamujących tę usługę że głowa boli.

A tu trzeba wybrać. Może ktoś kładł u siebie ( okolice polkowic) i z czystym sumieniem może polecić swoją ekipę?

Jak wam wychodzi cenowo - lepiej kostka zwykła czy granitowa?

Podzielcie się doświadczeniem!

cześć,

mi właśnie kończą / skończyli układanie bruku. ok 200m2 bruk z Barabasia, dostaliśmy 25%zniżki, a firmy tez nie mieliśy, to porosiłam o jakies namiary włąśnie w Barabasiu. I tam dostałam pięciu wykonawców, podzwoniłam i jest (pierwszy z listy). Minął tydzień a bruk gotowy. Całość (bruk, krawęzniki, piach i robocizna ok 15000zl)i przy okazji (ale za dodatkową kasę) wyrównają teren i ubiją pod przyszłą trawkę;) kontakt na priva. Zdjęcia na dniach w dzienniku.

Witam, bardzo prosze o kontakt na priva do fachowców od bruku. Mam jeszcze pytanko- bruk braliście w Barabasie w Lubinie?

Pozdrawiam.,

cześć,

mi właśnie kończą / skończyli układanie bruku. ok 200m2 bruk z Barabasia, dostaliśmy 25%zniżki, a firmy tez nie mieliśy, to porosiłam o jakies namiary włąśnie w Barabasiu. I tam dostałam pięciu wykonawców, podzwoniłam i jest (pierwszy z listy). Minął tydzień a bruk gotowy. Całość (bruk, krawęzniki, piach i robocizna ok 15000zl)i przy okazji (ale za dodatkową kasę) wyrównają teren i ubiją pod przyszłą trawkę;) kontakt na priva. Zdjęcia na dniach w dzienniku.

Witam, u mnie w salonie, jadalni, hoolu będzie kładziony Woodentic z który zapłace 55zł, łazienki mam wyceniane na 5 tys za łazienkę, mała toaleta- 3 tys. Jesli chodzi o łazienki i toaletę to cena ta jest nie tylko za kafelki ale za wszystko z pomalowaniem, załozeniem oświetlenia, przywieszeniem akcesoriów itp.

Pozdrawiam.

Czy orientujecie sie ile kosztuje m2 położenia płytek w salonie, łazience. Jaki to jest rząd pieniędzy

Witam, mam do sprzedania ok 30 m2 (12 rolek) wełny mineralnej Rockool Toprock 200 mm - po niskiej cenie - 22 zl/m2 Do odebrania w okolicach Głogowa. Więcej tel. 0697 448 552 Edytowane przez ankah