Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość rob***
witam,

postanowiłam napisać, ponieważ jak zobaczyłam te ceny to mi szczęka opadała.

(...). Jak coś to namiar na priva dam.

Czy mógłbyś wysłać namiary na priva na tę ekipę z Góry. Ja chcę się budować niedaleko Polkowic, więc to by mi pasowało.

Dzięki z góry !

pozdrawiam Robert

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie numer dwa: Gdzie najtaniej zakupić poroton 25 cm P+W?

a zajedź do RBI /koło salonu volskswagena na wylocie na polkowice, ostatnio odkryłem że mieli taniutko pustaka na działówki i to od ręki, więc może i na nośne będzie korzystnie

Witam,

my równiez z Lubina. Mamy już PNB!!! :))) Budować będziemy domek Amaltea II. Ruszamy z początkiem września:)

Marzyciel2012 - pisałeś, ze budujesz w Goli? Już zacząłeś? Pytam bo my również w Goli!

Kasiakp - może naiwnie spytam - te kwoty za położenie płytek (45 i 55 zł) to samam robocizna rozumiem? Cholera, drogo...

Witam,

my równiez z Lubina. Mamy już PNB!!! :))) Budować będziemy domek Amaltea II. Ruszamy z początkiem września:)

Marzyciel2012 - pisałeś, ze budujesz w Goli? Już zacząłeś? Pytam bo my również w Goli!

Kasiakp - może naiwnie spytam - te kwoty za położenie płytek (45 i 55 zł) to samam robocizna rozumiem? Cholera, drogo...

drogo...? poczekaj jak ci będą dach kłaść ;)

DaJa drogo?? widac ze dopiero zaczynacie Uwierz m i to naprawde nie jest drogo A odpowiadajac na Twoje pyt Tak to sama robocizna

No tak, tak dopiero zaczynamy. Kojarzę jedynie ceny z remontowania mieszkania (i były zdecydowanie niższe) i myślałam, że podobnie będzie z domem. Po prostu gdy przemnoży się każdą ścianę w pokoju to wychodzą grube tysiące... Ech! :(

Ankah - wiem wiem co znaczy kładzenie dachu... Choć nam ekipa kładzie go w ramach stanu surowego otwartego.

witam,

po budowie zostało mi trochę prętów zbrojeniowych karbowanych: [13x6m fi6], [13x3,5m fi16], [9x3,5m fi20], [2x2m fi25]. Według cen zeszłorocznych w Centrozłomie warte są około 280 zł. Oddam je za 100zł. Odbiór własny w Legnicy (Pątnów Legnicki). Telefon kontaktowy: 510235290.

Edytowane przez edlem

Witam,

DAJA: My właśnie zaczynamy Harmonię II w Legnicy (to bliźniaczy projekt do Almatei)...właśnie ściągany jest humus, mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu rozpoczną się prace fundamentowe.

Witam :)

Zakończyłam już wykańczanie mieszkania i chyba mam szczęście, bo trafiłam na solidną ekipę i jestem bardzo zadowolona. W związku z tym gorąco polecam i podaję namiar na pana Adama: 792023816.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia i zadowolenia z efektów

witam .

Zostały mi pustaki na strop Teriva I (52x24x21),z Termatu czyli idealnie zrobione pustaki Keramzytowe -ok.2 palety(150 szt.)po 2 zł/szt . Mogę podwieźc za niewielką opłatą w okolicach lubina ,legnicy. MAm też solidne stemple 2,5 - 3 metry, 50szt. - 3zł. telefon do mnie- 796 466 634

Edytowane przez clif

dopisuję się do tematu ogrodzeń

też szukam kogoś/ekipy do ogrodzenia .

ale nie chcę klinkieru i kutych elementów ( cegła 1 zeta a położenie tej cegły 3 zeta= paranoja).

Marzy mi się murek w kolorze elewacji i takowe słupki-drobne elementy kute jako zapychacz.

Może ktoś ma sprytnego i wolnego murarza albo kilku na raz?

A może ktoś murował ogrodzenie w okolicy i ma fotkę(strasznie mało jest ogrodzeń murowanych w kolorze elewacji).

Mam nadzieję że za niedługo będę miała wolne 124 m/b siatki leśnej ze słupkami- może jest chętny?

Pozdrawiam

witam

czytam i czytam jak to jest z tymi cenami w listopadzie przypadkiem usłyszałem ceny płożenia płytek po 18 zł za m2 było to na przetargu jest to cena jaką zaoferowała jedna z firm po przetargu pytam prezesa za ile mi położą na posadce 25 m2 - odpowiedział mi zaczynamy rozmawiać od 40 zł w górę jak zapytałem o te 18 zł wzruszył ramionami i spytał kładziemy czy nie kładziemy przecież to firma prezes za te 18 zł musi opłacić podatki ZUS ubezpieczenia skarbówka siebie zonę kochanki utrzymanie firmy a gdzie kasa na wypłatę dla pracownika wołamy '''' fachowca '''' na fuchę nie płaci nic nikomu i woła 40 - 55 zł za m2 nic z tego nie rozumie

witam

czytam i czytam jak to jest z tymi cenami w listopadzie przypadkiem usłyszałem ceny płożenia płytek po 18 zł za m2 było to na przetargu jest to cena jaką zaoferowała jedna z firm po przetargu pytam prezesa za ile mi położą na posadce 25 m2 - odpowiedział mi zaczynamy rozmawiać od 40 zł w górę jak zapytałem o te 18 zł wzruszył ramionami i spytał kładziemy czy nie kładziemy przecież to firma prezes za te 18 zł musi opłacić podatki ZUS ubezpieczenia skarbówka siebie zonę kochanki utrzymanie firmy a gdzie kasa na wypłatę dla pracownika wołamy '''' fachowca '''' na fuchę nie płaci nic nikomu i woła 40 - 55 zł za m2 nic z tego nie rozumie

ceny od 35pln do 70 i nawet wyżej za 1 mkw płytek.

18 zł za 1 m to jakaś lipa.