Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam

ludzie polećcie mi dobrą firmę na zrobienie dachu (wieźba i dachówka)

około 270 m2 powierzchni , 2 wole oka , dachówka karpiówka Ruppceramika

na listopad( ewentulanie grudzień) tego roku , okolica Lubina

bardzo liczę na pomoc forumowiczów

póki co moja Kornelia ma już wylane fundamenty

pozdrawiam

Mariusz

Witam

ludzie polećcie mi dobrą firmę na zrobienie dachu (wieźba i dachówka)

około 270 m2 powierzchni , 2 wole oka , dachówka karpiówka Ruppceramika

na listopad( ewentulanie grudzień) tego roku , okolica Lubina

bardzo liczę na pomoc forumowiczów

póki co moja Kornelia ma już wylane fundamenty

pozdrawiam

Mariusz

Polecam Tartak Grębocice podjedź do Polkowic to sobie obejrzysz ich robotę

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=48564&k=6&q=slufar&nxt=0

Witam

Niestety nie mam jescze doświadczenia ponieważ u mnie cieśle wchodzą 2 października, ale zdecydowałem się na MAT-Budex, i cieślę współpracującego z Tartakiem w Grębocicach ze względu na pochlebne o nich opinie. Widziałem ich pracę i klienci byli zadowoleni. Z pewnością nie jest to tania propozycja, ale jeżeli i u mnie wszystko będzie OK to myślę, że warta tych pieniędzy.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Panowie, dajcie mi namiary tel. na:

-Barabasia,

-Mat-Budeks (też mi już ich polecano)

-kier. Bończaka z Mercusa...

Dzięki

-Barabaś 841-50-87

-Mat budex 835-62-63, Mirosław Poniedziałek (dachy) 609/457-307

-Mercus 84-78-780, kier. Bończak 609/627-178

Bloczki betonowe kupilem po 1,78 +VAT z transportem i rozładunkiem HDS.

Silkę z transportem i HDS-em kupiłem jeszcze po starych cenach, od stycznia zdrożała nieco. Myslę, że u Ryczka nie dostaniesz najlepszej ceny na Silkę (mi sie nie udało).

Pozdrawiam

Jest jeszcze hurtownia w Jakubowie ja brałem od nich parę materiałów mieli tanią silkę to jest w Parchowie koło pomnikka Witosa się skręca i Jakubów przed kościołem nie wiem czy tel jest aktualny a myślę że warto spytać Kędziora Darek mam 2 tel i nie wiem jaki jest dobry 501331107 608557469

Można się powołać na Rafała z Polkowic

Przy zakupie silki ważna jest cena ale i rozmiar silki bo sa różni producenci i mają różne wymiary. Pamietam jak kupowałem to jedna firma dawała mi najtaniej ale okazało się że na 1m2 wchodziło nie pamiętam ile ale np 15a gdzie drożej to 13 szt. Ja kupowałem w Matbudeksie na Rudnowskiej w Głogowie , ale póżniej reszte dokupowałem w Mercusie. W Mercusie można dobrze zbić cenę :)

Miłych zakupów:).

Beton brałem w Topbetonie może nie był najtańszy ale b.dobrej jakości .

A reszte jak ktoś coś potrzebuje to pytać

Koszty tego nie będą takie ogromne bo skaładmy się na sieć z innymi co kupili działki, najgorsze jest to, że co chwile coś nowego wynajdują; to do zapłacenia, to do wyjaśnienia itp.

My zrobiliśmy inaczej znalezliśmy firmę która zainwestowała swoją kasę a o wzrot stara się od gminy.

• 5 weeks później...

Witaj KIA

Oglšdałem zdjęcia Waszego domu i wydaje mi się że budowaliœcie z silki. Spotkałem się z opiniš że na naszym terenie ( szkody górnicze ) œciany z tego materiału pękajš. Czy to prawda? Czy tylko tak powiedzieli mi murarze, bo podobno za silkš budowlańcy nie przepadajš.

Jestem w trakcie adaptacji projektu i mam dylemat z czego budować œciany. A może ktoœ jeszcze budował z silki? Chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami na temat tego materiału.

Pozdrawiam.

To prawda, budowlańcy nie przepadaja za silką (docinanie) a jeszcze bardziej nienawidzą jej elektrycy....

Z tego, co się dowiadywaliśmy naszego terenu nie obejmowały szkody górnicze i ponoć nie będą.... U nas silka jest dość popularna i nikt nie wspominał, żeby akurat silka była bardziej wrażliwa niż inne materiały.