michal.bdg 07.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam,Mam w projekcie jeden murowany komin który obsługuje kotłownie, kominek w części mieszkalnej oraz kuchnię. Mam w związku z tym pytanie.pytanie. Czy dachówkowe kominki wentylacyjne zapewnią prawidłowe działanie wentylacji grawitacyjnej w łazienkach?? Projekt jest indywidualny i celowo powstał taki układ pomieszczeń aby z dachu wychodził jeden zbiorczy komin.-pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.10.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 HejGdzieś kiedyś na forum widziałem wpis, że te kominki to pic na wodę i nie będą się dobrze sprawować. Ale mam u siebie taki zestaw obsługujący: okap, spiżarnię, wc, garderobę i na razie nie narzekam - jak ma ciągnać to ciągnie. Problem może być zimą, gdy śnieg zasypie kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 07.10.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 i w lecie gdy wogóle nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 10.10.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 (edytowane) Zbiorczy, to znaczy JEDEN na kilka pomieszczeń?Może ten problem ze śniegiem zimą nie będzie najistotniejszy, ale ciekawe też, JAK ten kominek jest połączony z wentylowanymi pomieszczeniami?Jaki ma przekrój kanału (rury?) GDZIE dokładnie jest ulokowany na dachu? i t.d., i t.p. Edytowane 10 Października 2010 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts