Maxximilian 07.10.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Witam - niby było - ale jakoś konkretnie nic z tego nie wynika. Chciałbym wybrać jakiś impregnat do muru z piaskowca - wybór jest dość spory - jakoś moje zaufanie wzbudził sarsil W, ale jest jeszcze sarsil h-14/r, h-15 i h-16/s. Nie umiem załapać jakie są różnice w tych impregnatach. Ktoś miał z nimi doświadczenia ? Edytowane 7 Października 2010 przez Maxximilian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.10.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 podepnę się...na kominie robiłam z HG- trochę zostało, przymierzam się do impregnacji kamienia na fundamentach...- i ciekawa jestem co inni stosują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 15.10.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 BEFASIL , polecony przez kamieniarza u którego wycinałem parapety z piaskowca. Robią dużo elewacji z piaskowca i tylko tym impregnują. Trzeba pomalować dwukrotnie zanim pierwsza warstwa wyschnie. Kamień wchłonie wówczas odpowiednią ilość środka. Parapety mam polerowane, po pomalowaniu woda (krople) stały na nich 2 dni i nie wchłonął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 18.11.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Testowałem preparat EMULSJA HD, z piaskowcem radzi sobie znakomicie, a do preparatów silikonowych nie mam przekonania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Zysnarski 26.11.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Zaimpregnowałem schody z piaskowca preparatem silikonowym Silikon B z KABE (1 ltr 30zł).Woda stała przez 1 dzień jak rtęć.Stosowanie tego na schody było idiotyzmem-deszcz padał w nocy i do następnego dnia na schodach miałem krople wody a wokoło było juz sucho.Efekt-wchodząc do domu wnosiłem na butach błoto.Tak było przez rok. Kilkakrotnie umyłem karcherem schody i jest juz normalnie z tym, że powierzchnia się mocniej brudzi.Do impregnacji murków z piaskowca i klinkieru oraz np. nagrobków-super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccchudy 14.01.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Maxximilian, ja moge podpowiedzieć jaka jest różniaca. A więc: SARSIL W - impregnat silikonowy który poza właściwościami hydrofobowymi dodatwkowo wzmacnia powierzchniowo impregnowany materiał. SARSIL H-14/R - uniwersalny imprenat silikonowy, bez dodatkowych właściwości, poza tymi które wykazują związki silikonowe. SARSIL H-15 - impregnat do stosowania wewnątrz pomieszczeń SARSIL H16/S - impregnat z dodatkiem środka glono i grzybobojczego Taka jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts