kerado28 27.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Jest kilka firm, które się zajmują takimi rzeczami - musisz tylko poszukać Rozłożyć kanały możesz tak jak narysowałeś, ale fajnie aby to miało ręce i nogi... Dlatego zachęcam do poczytania. Napisz jaki masz projekt domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 27.02.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 podawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 28.02.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 http://infoterm.com.pl/Robił ktoś projekt w tej firmie?Dodam, że szukam firmy do zaprojektowania instalacji, która zajmuje się sprzedażą Jan-Gaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 oni mają jangaza, ale jak robią projekty to nie wiem, w każdym razie jangaz ma z it umowęfirma firmie nie równa, sam poprawiałem projekt firmy rescold, niby siedzą w klimatyzacjach i takich tam ale inżyniera mają słabego, więc na razie nie polecam dopóki nie zrobię im szkolenia w kwietniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 01.03.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 i weź tu zleć projekt firmie, która odwali lipę i jeszcze trzeba za to zapłacić!! lepiej samemu nad tym usiąść i przy pomocy forumowiczów można sobie poradzić (na pewno nie gorzej niż lipna firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 jeśli ma się do tego głowę i jakąś intuicyjną wizję to nawet bez specjalistycznej wiedzy można z grubsza przyjąć słuszne założenia i zagonić w piętkę słabego projektanta/inżyniera dobrymi pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Set7x7 01.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Czy jest prawidłowe jeżeli różnica w wywiewie/nawiewie projektowanym jest 10-20m3/h na danym poziomie? Mam taki projekt i nie wiem czy to jest ok. https://lh6.googleusercontent.com/_EFPpVt89Nco/TW1MEeqLLzI/AAAAAAAAVwY/TqW19qV1De8/s512/wentylacja02.jpg https://lh5.googleusercontent.com/_EFPpVt89Nco/TW1MCkv1p4I/AAAAAAAAVwE/o1-dEsm_HX4/s512/wentylacja01.jpg Edytowane 1 Marca 2011 przez Set7x7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 01.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) To nie tak, że jeśli w projekcie jest 10-20m3/h nierównowagi, to tyle będzie w praktyce. To nie apteka, podane wartości mają być osiągane w trakcie prób wydajności, a w trakcie normalnej eksploatacji są zwykle mniejsze. Przepływy aktualne zależą od tak wielu czynników (min. zapchanie filtra, aktualny bieg wentylatora, że już nie wspomnę o pracy okapu w kuchni), że nie jest ważna drobna różnica miedzy nawiewem a wywiewem, tylko odpowiedź na pytanie, jak powietrze popłynie przy braku równowagi. Jeśli nie będzie przenosić zapachów w niepożądane miejsca to jest OK. Generalnie nawiew powinien być ciut większy od wywiewu. Re Michal młody:W Libiążu budujesz dom? Edytowane 1 Marca 2011 przez Indiana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 01.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 o Chrzanów! TAK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Czy jest prawidłowe jeżeli różnica w wywiewie/nawiewie projektowanym jest 10-20m3/h na danym poziomie? Mam taki projekt i nie wiem czy to jest ok? nie przejmiuj się że tak wychodzi z przekrojów, kanały mają jeszcze opory więc nie zawsze tak jest jak podaje jedna strona równania, jak chcesz bawić się w dokładność to policz sobie opory i będziesz wiedział dokładnie, jeśli jesteś pewien że którąś nitką poleci za dużo to wstaw coś co przytłumi strugę, jeśli jesteś pewien że poleci za mało to przeprojektuj instalację, bo tłumienie pozostałych nitek w tą słabą powietrza specjalnie więcej nie wepchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts