konieczko1234 07.10.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam, Mam mały problem z moim zlewem Ostatnio zauważyłam, że coś śmierdzi jak się otwiera drzwiczki od szafki pod zlewem. Nic się nie rozlało, nie zdechło, nic nie przecieka i to nie są śmieci. Podejrzewam że to rurka od przelewu. Najpierw myślałam że może to coś w odpływie więc wsypałam kreta. Zabulgotało, zasyczało, zmyłam kreta i nadal brzydko pachnie. Następnego dnia zrobiłam to samo i nadal śmierdzi. Wydaje mi się że coś się dostało do rurki przelewowej tylko nie mam pojęcia czym mogę to wyczyścić? Próbowałam cifem actifizz, samą wodą, wodą z płynem do mycia naczyń i nic nie pomaga, a kret się tu chyba nie nadaje... Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.10.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Jakby coś było w rurce przelewowej to by Ci na górze śmierdziało a nie pod zlewem. Jeżeli rury są szczelne, to je wykluczas jako pierwsze, bo ewentualne smrody szły by do góry. Może coś zaśmierdziało ale już tego tam nie ma - zostaw drzwiczki na dłużej otwarte. Pozaglądaj również na prawo - lewo - za resztę szafek. Może śmierdzi Ci pod zlewem, bo tamtędy może się wydobywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 09.10.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Szukaj śladów wilgoci, zacieków, skroplin.To może być zawilgocona płyta meblarska.Wystarczy niewiele tej wody (krople), kwestia czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 09.10.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 (edytowane) Zaklej przelew taśmą i obserwuj, czy nadal śmierdzi. Jeżeli nie przestało, to przyczyna jest inna.Może być to np. nieszczelna rura między syfonem, a podłączeniem do pionu. Może gdzieś uszczelka sparciała.Należałoby rozebrać cały odcinek (prawdopodobnie bez demontażu syfonu się nie obejdzie). Można wykonać proste doświadczenie: zasilikonować wszystkie połączenia rur (tzw. kielichy) i sprawdzić, czy nieprzyjemny zapach ustał. W ostateczności zaklej dokładnie wszystkie połączenia szarą taśmą opakowaniową. Edytowane 9 Października 2010 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts