Drake 07.10.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Cześć, problem mam banalny, ale spędza mi sen z powiek (no może nie aż tak, ale dramaturgii nigdy za wiele) Zamówiłem do swojej chałupki dachówkę RuppCeramika Sirius13 antracyt i muszę jeszcze zdecydować się na kolor blachy na obróbkę. Do wyboru mam kolor matowy z palety Lindaba: ciemnoszary (chyba tak się nazywa oficjalnie - na oko to taki grafit trochę jaśniejszy od dachówki) lub czarny (trochę ciemniejszy niż dachówka). Sprzedawcy doradzają ciemnoszary, że niby to ludzie biorą z antracytowym ruppem. Wykonawca, że robią i tak, i tak, zależy od preferencji klienta, ale nie mam za wiele czasu, żeby pojeździć po wykonywanych przez nich dachach. Jaki kolor zastosowaliście u siebie? Niby jestem gotów na ciemnoszary, ale obawiam się, że będzie dużo jaśniejszy od dachówki i będzie rzucał się w oczy przy elewacji (planowana wanilia). Z drugiej strony czarny jest bezpieczniejszy, ale sprzedawca uprzedza, że przy domawianiu trzeba czekać ok. 2 tygodnie, bo tego koloru nie trzymają na stanie. Macie może fotki z takim kolorem obróbki? Niby taka "pierdoła", a tyle czasu na nią trzeba poświęcić :/ Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.10.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 A może Lindaba w kolorze miedzianym? Z wanilią powinien pasować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 11.10.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 A może Lindaba w kolorze miedzianym? Z wanilią powinien pasować. Pozdrawiam. Hmmm, a może jakaś poglądowa fotka? Jakoś tego nie widzę w czeluściach mojej wyobraźni Panie Andrzeju, pewnie niejeden dach w antracycie Pan już wykonał... Jaką blachę ludzie częściej dobierają? Ciemnoszarą czy czarną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.10.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Wykonałem taki dach. Blacha i rynny Lindaba grafitowoszare. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 13.10.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 u mnie przy tej dachówce obróbki i rynny czarne (chyba zwykły marley czarny i błyszczący). wygląda chyba dobrze bo nigdy nie zaprzątało to moich myśli że mogłam wybrać coś innego:-), a takie myśli podczas budowy nachodzą mnie często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.10.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 u mnie przy tej dachówce obróbki i rynny czarne (chyba zwykły marley czarny i błyszczący). wygląda chyba dobrze bo nigdy nie zaprzątało to moich myśli że mogłam wybrać coś innego:-), a takie myśli podczas budowy nachodzą mnie często Dziękuję za Wasze odpowiedzi. misiakulka, a może dysponujesz fotką swojego dachu/domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 14.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Drake zajrzyj na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts