Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Allegro - Dać mu negatywa czy sobie darować?

Czy dać sprzedawcy negatywa?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dać sprzedawcy negatywa?

• Tak, W pełni sobie na to zasłużył.
      4
    • Nie potrzebnie się czepiam. Lepiej sobie darować.
      1

Recommended Posts

Jak już będziesz mieć tego negatywa to wklej tutaj :) ;)

A swoją drogą na allegro powinno być tak jak na niemieckim (nie wiem jak na innych) e-bay'u: jeśli kupujący zapłacił, to sprzedający - jako pierwszy! - ma obowiązek wystawić mu komentarz pozytywny. Wtedy nie ma "odwetówek"...

Witam ponownie :)

Musiałem czekać aż tydzień czasu na odwet :) A o to efekt:

Zdecydowanie odradzam robienie interesów z tym Panem ,a klientowi polecam naukę kultury osobistej i jak kupować w internecie ewentualnie odsyłam na zakupy na bazar.MEGA NEGATYW !!!!

Jestem pod wrażeniem, udało mu się, mnie zaskoczyć ;) zwłaszcza z tą kulturą osobistą i bazarem :)

A ten koment, pojawił się w jego profilu jako odpowiedź na mój negatyw:

Pomimo tego iż zgubił Pan paragon ,została Panu wystawiona faktura i wysłana ,wystawianie negatywa pokazuje że dużo Pan się jeszcze musi nauczyć żeby robić zakupy w internecie .Bardzo proszę wiecęj nie robić zakupów u mnie.Pozdrawiam

Koleś jest na prawdę bezczelny - ma nie zły tupet :) Ale z jednym się zgodzę, na pewno nie będę u niego już robił zakupów :)

Dorzuć linka do forum, do tego wątku. Niech się wszyscy dowiedzą, jaki to z Ciebie upierdliwiec, prostak i etatowy gubiacz paragonów :D

Swoją drogą, ja kiedyś na allegro kupowałam welon, na 2 tyg przed ślubem. Przyszedł po tygodniu i w innym kolorze. Zrobiłam awanturę, odesłałam to, co dostałam i dwa dni później dostałam właściwy. Wystawiłam neutrala, bo w sumie welon mi się podobał, ale za stres (mój) i nieumiejętność czytania(ich) nie należało się nic pozytywnego. W odpowiedzi dostałam neutrala uzasadnionego "bo mam taki jesienny nastrój"... Przebij to:)

Edytowane przez wyanna

Nie wiem czy regulamin allegro na to pozwala, ale gdyby nawet, to link nie zmieści się w polu na komentarz ;) Mam jednak inny pomysł... Jak się uda to dam znać :)

Co do Twojego przypadku to hasło z jesiennym nastrojem jest świetne ;) Swoją drogą, ciekawe jak później potencjalny kupujący oceni taki opis. Ja mam teraz nauczkę, żeby brać pod uwagę nawet te kilka negatywów potencjalnego sprzedawcy.

swoją droga allegro ma w głębokim powazaniu wyjasnianie wszelkich sporow czy tez podobnych sytuacji jak Twoja.

Swego czasu wystawiłem pare rzeczy na sprzedaż i jedna rzecznieopatrznie sprzedałem za pobraniem - poniosle koszty przesyłki, jej zwrotu i tyle. pod nickiem osoby licytowala sobie córka Pani, która jak Jej wystawiłem negatywa, odpisała mi tez negatywem ze jestem cham itp. Na złozony spór w allegro nie kiwneli palcem pomimo, ze regulamin zabrania licytowania osobom niepełnoletnim z konta Rodzica, to nic ie wywojowałem.

Mnie się przypomniała jeszcze jedna sytuacja. Swojego czasu mąż kupił na allegro sprzęt do przegrywania kaset vhs na dvd. Oczywiście sprzęt "nówka, nie śmigany, rozpakowany tylko po to, by podłączyć do prądu i sprawdzić, że działa, kupiony w makro, paragon będący podstawą reklamacji w pakiecie". Sprzęt przyszedł, ale bez paragonu. Ze dwa miesiące mąż się boksował ze sprzedawcą, w końcu koleś wysłał ten paragon, ale mimo tego, że miało być poleconym, nie udało mu się :) i wysłał zwykłym. Oczywiście, przesyłka nie dotarła, zaczęliśmy podejrzewać, że sprzęt bezczelnie był kradziony, stąd brak paragonu. Ale najlepsze było to, że jak rozpakowaliśmy ten sprzęt to w środku znaleźliśmy kasetę "Gorące licealistki" czy coś w ten deseń. Nasi współlokatorzy mieli sporo radości :)