Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:wiggle::wiggle::wiggle:

Hej jupi jej, mamy schody!!!!!! (zdjęcia niestety będą jutro :rolleyes:)

I powiem wam coś jeszcze, w przyszłym tygodniu będą okna i zamykamy domek!!!!!!!!!!!!!

I jeszcze coś dodam, podobno jeżeli nie będzie obsuwy, to w maju chatka będzie przygotowana pod kafelki, podłogi, malowanie i takie tam... :wave::rotfl:

Schody pokażę dzisiaj wieczorkiem, bo M. jedzie na budowę i obiecał zrobić zdjęcia. :wiggle:

A drzwi wstawimy na razie takie robocze, bo trochę się boję, że mi je robotnicy poobijają. Mniej więcej wiem jak mają wyglądać (podobne do twoich), tylko teraz musimy wybrać konkretną firmę.

W przyszłym tygodniu będą okna i brama garażowa, więc jeszcze się upewnię, czy na pewno te drzwi będą pasować

(mam przynajmniej taką nadzieję ;))

a po Świętach ruszamy z instalacjami i potem reszta.

U nas pójdzie pewnie dużo szybciej niż u was, bo my mamy ekipę, która na budowie jest od rana do wieczora.

Ja muszę tylko wybrać to co ma się w domu znaleźć.

uwijacie się;)

u mnie okna też w przyszłym tygodniu, teraz robi się elektryka:) a do układania glazury wstępnie będzie oddany w czerwcu....także wyprzedzasz mnie;)

ja nie wierzę w to,że będę tam mieszkać!!! już tęsknię za moim mieszkankiem ukochanym, w którym spędziłam kilka dobrych lat:(

a już nie wspomnę o zmianie województwa....łeeeeee

pozdrawiam,

aaa i jeszcze coś........kuchnia będzie zarąbista!

A tak sobie wymyśliłam pokój córki. Oczywiście był konsultowany z nią (na razie meble)

0107502_PE257184_S4.JPG

DSC00368.jpg

Komoda, szafa i witrynka będą na 90% (ja mam nadzieję, że na 100%, ale sześciolatka to już taka mała kobietka, więc same rozumiecie ;))

0117152_PE272456_S4.JPG

0117134_PE272444_S4.JPG

Biurko wymyśliłam ja, teraz wieczorem. Hania jeszcze mojego pomysłu nie widziała, więc nie wiem co ona na to :rolleyes:

DSC00370.jpg

A to mój faworyt :),

2803435564_50e28be94b.jpg

...ale to może jak będzie starsza, bo teraz jesteśmy na etapie wróżek, koników i ostatnimi czasy BAKUGANY :eek: Jakby ktoś nie wiedział to takie stwory, którymi przeważnie bawią się chłopcy. Jak widać obie jesteśmy jakieś takie nie zdecydowane. Ona jeśli chodzi o zainteresowania zabawkowe, ja aranżacyjne. ;)

Pokażę jeszcze tapetę, którą chciałabym u niej w pokoju:

631039.jpg Ta na ściankę kolankową

625816.jpg a tę na ścianę na przeciwko skosu, albo na ścianę szczytową (łączy się z kolankową). Nie wiem gdzie byłoby lepiej :rolleyes:

Na ścianie szczytowej będzie stało łóżko z baldachimem. Aha, zapomniałam, skos pomalowałabym na bardzo jasny pastelowy róż. Muszę jeszcze dokładnie sprawdzić kolorystykę tapet (na żywo), żeby trafić z kolorem ściany.Pozostałe dwie ściany na biało.

Edytowane przez Warmia

Mam jedno pytanie do tych, które mają zlew pod oknem. Jak go doświetlacie, bo ja sobie nie wyobrażam nie mieć światła nad zlewem?

Znalazłam w Ikei piękną lampę wiszącą i tak się zastanawiam, czy coś takiego można by powiesić nad zlewem:r? :rolleyes:

0120510_PE277181_S4.JPG

Pomóżcie, bo ja jakaś niekumata w tej kwestii. :eek:

No i tu się nie zgodę Yokasta, bo nie wyobrażam sobie nie mieć światła nad zlewem. Zmywarkę oczywiście będziemy mieli, ale nie wszystkie garnki i rzeczy kuchenne myjemy w zmywarce. Szafek przy oknie nie planowałam, ewentualnie półeczki. A pod półką nie schowasz kabli, więc sama widzisz, że coś tam musi być.

Co do lampy, to faktycznie jest duża (dopiero dzisiaj sprawdziłam jej wymiary :bash:), no ale cóż będę szukać czegoś innego.:rolleyes:

W ostateczności zostają halogeny :(

Edytowane przez Warmia

Lozko wersji 3,ktore Twojej Hani sie podoba, ma moja kolezanka i jej coreczka jest bardzo zadowolona, bo dodatkowo to lozko ma opcje powiekszenia tzn wydluzenia go :D

ja mam cos podobnego do wersji 4 ale przy glowce sa dwie owieczki

pozwole sobie wkleic zdjecie z moja Hania :D

[ATTACH=CONFIG]52772[/ATTACH]

Lozko wersji 3,ktore Twojej Hani sie podoba, ma moja kolezanka i jej coreczka jest bardzo zadowolona, bo dodatkowo to lozko ma opcje powiekszenia tzn wydluzenia go :D

ja mam cos podobnego do wersji 4 ale przy glowce sa dwie owieczki

pozwole sobie wkleic zdjecie z moja Hania :D

[ATTACH=CONFIG]52772[/ATTACH]

"O, też bym chciała takie" - to słowa mojej Hani. Bardzo fajna ta twoja Haneczka:)

Co do łóżka to nie wiem na czym stanie, bo Hania zmienia zdanie dziesięć razy na minutę.:rolleyes:

Warmia rozumiem potrzebę, ale teraz nie mam światła nad zlewem, w domu rodziców też nie miałam a okno było za nim. Generalnie zupełnie nie widzę potrzeby na oświetlenie przy zlewie - zaznacza, ze przy moim i rozumiem, że dla Ciebie to niezbędne ;) Mi zdecydowanie wystarcza w dzień okno a wieczorem oświetlenie górne lub podszafkowe - z boku bo przecież też nie mam szafki :D nad zlewem ;)

Nie zgadzam się z Tobą yokasta w tej kwestii;) Oświetlenie nad zlewem i całym podokiennym blatem jest absolutnie niezbędne. Co z tego, że jest tam okno? Okno daje światło za dnia, a wieczorem stojąc nad zlewem i pochylając się nad nim robisz cień i jest ciemno jak w d...:eek:

Miałam w mieszkaniu zlew właśnie pod oknem i było koszmarnie ciemno. Co Ci da oświetlenie halogenowe podszafkowe, kiedy nad zlewem szafek brak? Warmia, rób tam jakiekolwiek oświetlenie, bo będziesz żałować, że nie masz. Gwarantuję;)