Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

Światło nad zlewem na pewno będzie, bezsprzecznie :) muszę tylko teraz zastanowić się czy robić jeszcze oświetlenie sufitowe, ale chyba sobie odpuszczę. Za dużo lamp wiszących to też niedobrze (lampa nad półwyspem, sufitowa i jeszcze nad zlewem - nie liczę podszafkowego, chociaż tego nie będzie za dużo - aha i okap....chyba nie, co za dużo to nie zdrowo). Lubię światło, ale bez przesady, nawieszam lamp i potem będzie jak w sklepie z oświetleniem ;)

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hehe znowu się biją:D Ja z kolei mogłabym pomywać z Yokastą:) Im mniej widzę brud na naczyniach, tym bardziej szczęśliwa jestem:D:D A tak serio, to właśnie po raz kolejny mam taki układ w wynajmowanym domku. Zlew pod oknem, lampa wisząca za mną. Nie mam absolutnie żadnych problemów:)

Warmio, na Twoim miejscu dałabym kinkiecik jakiś delikatny:)

A co do łózeczka. Wszystkie są słodkie, ale dla dziecka nei wzięłabym takiego, gdzie ciężko przysiąść z boku- bo jest barierka (czy jak to się tam zwie). Ani Ty nie przycupniesz wygodnine, żeby z dzieckiem się pomiziać, ani jej koleżanki na łóżku nei będą miały jak usiąść. No ale to tylko moje zdanie:)

Buziaki...

P.S. ja ani nie pędzę, ani nie truchtam.. ja się czołgam do celu:D

Anagat, chyba pierwszy raz u mnie :) Witam gorąco!

Ja jakoś bez światła nie umiem zmywać, nawet chwilkę.

Słuszna uwaga co do łóżka, o tym nie pomyślałam. Dziękować, dziękować.

Czyli jedno już odpada.Sadzę, że problemów z tym nie będzie, bo Hania to taka kobietka, zmienną jest. :)

Światło nad zlewem na pewno będzie, bezsprzecznie :) muszę tylko teraz zastanowić się czy robić jeszcze oświetlenie sufitowe, ale chyba sobie odpuszczę. Za dużo lamp wiszących to też niedobrze (lampa nad półwyspem, sufitowa i jeszcze nad zlewem - nie liczę podszafkowego, chociaż tego nie będzie za dużo - aha i okap....chyba nie, co za dużo to nie zdrowo). Lubię światło, ale bez przesady, nawieszam lamp i potem będzie jak w sklepie z oświetleniem ;)

Nie wiem ile m2 ma ta Twoja kuchnia? Górne światło z nadblatowym wcale nie musi się gryźć, pod warunkiem, że jest idealnie dobrane. Zobacz zdjęcia forumowych koleżanek Beauty, Zuzanki i Kasiorka;) CUDO!

Tu u Beauty akurat górnego jeszcze brak. Ostatnio powiesiła tam klasycznego pająka w starym srebrze.

http://img130.imageshack.us/img130/6843/p1040460b.jpg

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=50202&d=1301380003

U Kasiorka nie jestem pewna górnego światła, za to lampy nad blatem są świetne;)

http://foto0.m.onet.pl/_m/19bf273f32b3789b437bdfcb4222c4b4,10,19,0.jpg

Agawi, a w którym miejscu zlew ma Beauty? Po lewej stronie?

Chyba tak, Beauty ma jeszcze jedno okno po lewej stronie. Oświetlenie nad blatem przy oknie bardzo się przyda i nie jest ważne czy jest tam zlew czy blat. Blat roboczy też musi być dobrze oświetlony i jak jest pod oknem, to oświetlenie podszafkowe nic nie pomogą;):)

Nikt nie wkłada wszystkiego :) Ja lubię wieczorem stonowane światło nie męczące oczu :) a jesteście w trakcie robienia instalacji czy już po ? Bo ja też nie brałam pod uwagę, teraz i tak za późno.

ja to w ogóle ślepowata trochi;) no ale jak mnie sen bierze no to oczywista wolę półmrok:)

u mnie instalacja się robi....

moje znajome twierdzą, że wszystko wkładają do zmywarki, ja mam teraz małą i szkoda mi miejsca na wielką salaterkę bądź gar....;)

nooo piękne kuchnie..

Warmia, ja u Ciebie już wiele razy bywałam, tylko ja często oglądam i jak nei mam nic sensownego do powiedzenia , to siedzę cicho:D

Yokasta, toć ja z tym ,że brudu nei widzę to żartowałam:D

A co do łóżka to super by było do pokoju gościnnego(tak jak ma Darcy), ale do dziecięcego niewygodnie.

:eek::jawdrop:

Ło matko i córko, taka dyskusja u mnie. Otworzyłam swoją galerię i zastanawiałam się, czy nie pomyliłam wątków, bo u mnie nigdy takiego tłoku nie było. :D

Kuchnia Beauty piękna, trochę za stylowa jak dla mnie, ale kolorystyka, te ciemne okna, drewniany blat, to jest to co tygryski lubią najbardziej :p No i do tego to oświetlenie.......... nad zlewem :D To jest to o co mi chodzi :yes:

Baby jesteście genialne. Jak dla mnie to możecie się kłócić ile wlezie, jeżeli potem takie inspiracje wrzucacie ;)

Widze, ze tu temat kuchni i oswietlen, to moze ja dorzuce kilka zdjec-dzisiaj zrobionych przez mojego M....

moze ktos znajdzie dla siebie jakas isnpiracje :D bo ja tak :D

[ATTACH=CONFIG]53268[/ATTACH]kominek na opal

[ATTACH=CONFIG]53269[/ATTACH]kominek na gaz czy tez paliwo ;)

[ATTACH=CONFIG]53270[/ATTACH]nie skonczona jeszcze kuchnia w tej czesci

[ATTACH=CONFIG]53271[/ATTACH]taka sciana z agd mi sie marzy ehh....tak pieknie wpuszczona

[ATTACH=CONFIG]53272[/ATTACH]

Nie zmiescily mi sie zdjecia w 1 poscie wiec dodam w drugim....Warmia mam nadzieje ze mi wybaczysz, chyba ze nie chcesz ich to pousuwam je ;)

[ATTACH=CONFIG]53273[/ATTACH]widok od strony kuchni na salon

[ATTACH=CONFIG]53274[/ATTACH]tak wyglada domek od zewnatrz...elewacja z miedzi :D mi osobiscie bardzo sie podoba..... zdjec mam wiecej ale po co zasmiecac forum ;)

a tutaj takie rozwiazanie swiatelek, mam nadzieje ze bedzie cos widac

[ATTACH=CONFIG]53275[/ATTACH]

i to tyle ode mnie :D