Warmia 27.04.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dziękuję wszystkim za życzenia. Święta się skończyły, a wraz z nimi spokój. Dzisiaj wstawiali nam okna i już na początku zaczęły się jaja. Okazało się, że nie ma drzwi wyjściowych na podcień. Pan najpierw tłumaczył to tym, że myślał, że my tam wstawiamy normalne drzwi (noż co za głupek)Potem zmiękł i stwierdził, że chyba źle policzył, czy cóś Koniec końców będziemy czekać na nie ok. 1,5 tyg.Wykończeniówka w tym momencie stoi, bo nie wyleją podłogi, gdy nie mają tych drzwi Potem okazało się, że okno w wykuszu jest uszkodzone. Coś tam próbowali naprawić na miejscu, ale jakoś nie jestem do końca przekonana, że przestanie mi to kiedyś przeszkadzać Okno oczywiście można wymienić, tylko to jest kolejne przynajmniej 1,5 tyg. czekania Najlepsze zostawiłam na koniec. Zdecydowaliśmy, że jak już będziemy mieli zakładane okna, bramę garażową i drzwi, to w tym samym dniu zakładamy alarm. Pan przyjechał, kabelki rozciągnął, czujki ustawił, kod kazał wymyślić..... i wtedy okazało się, że działać to on będzie (tzn. ochrona przyjedzie w razie "W") dopiero z 28 na 29, czyli jutro w nocy A dzisiaj to jedynie zostaje nam nocowanie na budowie.... żesz ku...mać Jedziemy więc pilnować naszych nowych okien. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.04.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Warmia, cóż to by była za budowa bez przygód i kłopotów z wykonawcami... Współczuję tych okien, na szczęście da się to naprawić, tylko wiem, że czas ucieka... Co do alarmu, to rzeczywiście też tak mieliśmy, że działał dopiero dobę po zamontowaniu. Na szczęście nas o tym uprzedzono. Za to u nas nocowała ekipa od okien, sami nie musieliśmy;) Trzymam kciuki za szybkie załatwienie sprawy i... spokojną noc:) Czy to Wasza pierwsza na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.04.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ja wiem, że budowa bez takich kwiatków to nie budowa, ale nerwy są. Z tymi drzwiami tarasowymi to najpierw byłam wściekła, ale po pewnym czasie, to jak myślałam o tym, że facet mógł pomyśleć, że my tam wstawimy normalne drzwi zew., to mnie śmiech ogarniał. Ubawił mnie swoją głupotą. Mój M. z pochodzenia Poznaniak powiedział, ze będzie się kłócił, żeby te drzwi tarasowe wstawili nam za darmo Ciekawe co z tego wyjdzie. Zapomniałam jeszcze, puszki na taśmę roletową (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi) są białe a okna orzech Cyrk na kółkach. Jedyne co było dzisiaj (na razie oczywiście) ok. to brama garażowa Jest piękna i chodzi mniodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 28.04.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Rolety są pod kolor okien, brązowe. Chyba logiczne jest, że paski i cała reszta też powinna być w brązie. Wygląda jednak na to, że jest to logiczne tylko dla nas. Jeśli chodzi o sąsiadów, to niestety nie mamy tak dobrze. Sąsiedzi są w pewnym oddaleniu od naszej budowy, więc nie ma kto obserwować, nawet zza firanki;) Na szczęście wszystko jest ok. i dzisiaj ruszają dalej. Wyleją schody na zewnątrz i zaczną obrabiać okna. I dalej i do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 28.04.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Warmia wszystko będzie dobrze;)ja mam zamontowane okna i jeszcze ich nie widziałam ( niestety ta odległość), mąż widział, ale jak to chłop trochę ślepy trochę głuchy:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 28.04.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja wiem, że będzie dobrze, bo co ma nie być To są tylko takie normalne rozterki inwestorskie. Ale dzięki za słowa otuchy Wszystko pokażę wieczorkiem. Może dzisiaj nie zapomnę aparatu i obfotografuję moje nowości na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 28.04.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Warmia Na budowie to zawsze jakieś niespodzianki. Z tymi oknami,to faktycznie niektóre firmy robią chyba na ilość nie na jakość. U mnie także drzwi balkonowe spieprzyli. Wstawiali je wieczorem i tak jakby były źle wymierzone. My sprawdziliśmy za parę dni i ściągnąć ekipę spowrotem to marzenie ściętej głowy.Mówią,że jest dobrze. Mieliśmy o tyle dobrze,że to szef ekipy spał na budowie w nocy. Tak że sprawdza się to,że trzeba przy każdym stać i sprawdzać, a i tak się wszystkiego nie zobaczy. KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 28.04.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ja też czekam!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.04.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 hurra, to ja czekam! I ja i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 28.04.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 No to jestem i mam zdjęcia. Niektórzy powiedzą, że to tylko okna, ale dla mnie to aż okna nasze drzwi robocze i schodki nówka sztuka coś mi nie gra w tym wykuszu, ale M. pociesza mnie, że jak przyjdą parapety, tynk i balustrady, to wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 28.04.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 a teraz okienka od środka kuchenne wykusz (tu będzie jadalnia) salon i moje nieszczęsne (bo nie przewidziałam, że będą takie małe) okienka w wykuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Dziewczynki, pomóżcie, bo mam dylemat. Muszę zdecydować jakie chcę drzwi zew. Tzn. czy mają być z opaską na framudze, czy bez. Na pewno będą drewniane i teraz nie wiem co lepiej wygląda. Z opaską, czy bez. Jezeli z opaską to wiadomo, że mniej roboty przy wykończeniu ściany przy drzwiach, ale już sama nie wiem:confused: Jezeli macie jakieś zdjęcia wrzućcie, plisssss:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Już chyba wiem drzwi będą z opaską wokół framugi, a to dlatego, żeby je optycznie powiększyć. Tak jakoś sobie wytentegowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Już chyba wiem drzwi będą z opaską wokół framugi, a to dlatego, żeby je optycznie powiększyć. Tak jakoś sobie wytentegowałam. Warmia, opaskę chcesz od wewnątrz czy na zewnątrz drzwi wejściowych? Prawda, że optycznie powiększy i nawet bardzo mi się podoba taka wersja- sama też miałam tak robić od zewnątrz, ale odradził mi stolarz. Mówił, że te opaski na zewnątrz nie wytrzymują różnicy temperatur, wilgotności i zawsze coś się z nimi dzieje- a to pękają, a to odchodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Agawi, chodzi mi o opaskę zewnętrzną. Dzięki za informację, ale myślę, że nie ma idealnego rozwiązania, zawsze są jakieś za i przeciw. Nam powiedziano, że bez opaski szybko może się zniszczyć ściana wokół drzwi Tak na prawdę dowiemy się tego po kilku latach użytkowania Może być tak, że za kilka lat trzeba będzie zmienić tę opaskę, ale niestety wiele rzeczy trzeba wymieniać lub odnawiać po kilku latach. Mam nadzieję, że posłużą nam jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nam powiedziano, że bez opaski szybko może się zniszczyć ściana wokół drzwi Tak na prawdę dowiemy się tego po kilku latach użytkowania My mieszkamy już prawie rok (w lipcu) i nie zauważyłam zniszczeń wokół drzwi, elewacja spisuje się dobrze;) Masz rację- najwyżej wymienisz te opaski kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nowości z naszej budowy parapet (w realu jest ciemnobrązowy, nie czarny) nasza robocza jadalnia zrobiona przez wykonawcę bardzo podoba im się to okno. Twierdzą, że najlepsze miejsce w domu. Widać z niego całą okolicę. Ta decha podparta drągiem, to moje nowoczesne wyjście na taras (to mniejsze) a to płytki elewacyjne na opaskę wokół domu. Dom będzie w jasnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 29.04.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Taki kolor i wykończenie elewacji mi się podoba, stąd ta jasna płytka elewacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.04.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Cokół powinien nawiązywać kolorem i materiałem do kominów, albo do koloru dachu. Ten kamień jest fajny, ale co oprócz opaski w nim jeszcze planujesz? A jakie będzie ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 30.04.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Zaplanowałam jasną elewację ze względu na nasza okolicę. Z jednej strony mam pole, a po drugiej rośnie mały lasek choinek. Chciałabym, żeby nasz domek wtapiał się w otoczenie, dlatego pomyślałam o tej cegiełkowej opasce. Opaska wypada u nas dość wąska, więc tej cegiełki nie byłoby zbyt wiele. Z tego zestawu myślałam o tych najwęższych. Nie podobają mi się ciemne opaski, nic na to nie poradzę. Może się nie znam, ale nie będę robić czegoś co mi nie odpowiada. Same zresztą wiecie, że tak się nie da podoba mi się takie zestawienie kolorystyczne (może ciut ciemniejsze), ciemny dach, okna, drzwi, drewniany taras a do tego jasna elewacja, schody, opaska i podjazd. a ogrodzenie coś w tym stylu, tylko nie podobają mi to z czego są zrobione cokoły i słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts