Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Warmia, ogrodzenie to chyba jakiś gotowiec - nie mam pojęcia. Sama planuję ciemny grafitowy a do tej drewniane sztachety.

Inspiracja domkowa bardzo ładna :) ciekawe z czego tam opaska jest zrobiona? Jeśli w kolorze elewacji, to faktycznie wygląda spójnie ale jeśli ma się różnić odcieniem to moze wyjść nieładnie. Jak nie lubisz ciemnych to nie rób bo będziesz żałować :) Ja jsnej nie zrobię, bo się pobrudzi i będzie grafit w kolorze dachu i słupów ogrodzeniowych.

Dokładnie o to chodzi, opaska ma być w kolorze elewacji. :)

Warmia,

bardzo podobają mi się drzwi z opaską.

Piękne ma Googulek:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112458-Chatka-Puchatka-czyli-nasze-budowanie-na-odleglosc..../page5

Witam, chyba pierwszy raz u mnie :rolleyes:

Gogulek w ogóle ma piękny domek :yes: U nas opaska będzie delikatniejsza i bez takich zdobień.

Dzisiaj otworzyliśmy u nas sezon grillowy :) Nowy grill ochrzczony. Było bardzo przyjemnie tylko troszkę wiało i nawet pokropiło, więc pichciliśmy na powietrzu, a jedliśmy w domku. Odwiedzili nas nawet przyszli sąsiedzi :rolleyes: więc pierwsze wizyty gości zaliczone.

DSCF8176.jpg a to dzieło M. Zajęło mu to półtorej godzinki :jawdrop:

Dla mnie każda następna rzecz jest przeżyciem ;)

Dzisiaj pojawiły się kolumienki podpierające balkon nad wejściem. Będą tylko pomalowane na kolor elewacji, więc nie będą się szczególnie wyróżniać, a domek zrobił się jakiś taki mniej surowy. :) Trochę wykonawca się krzywił, bo to trzeba było zrobić na początku budowy, ale co mam zrobić jak mi się odwidziało :rolleyes:

I pojawił się problem z kuchnią. Okna w domu mam w kolorze orzecha, a kuchnia miała być drewniano biała, czyli fronty białe a obudowa szafek miała być pod kolor okien, ale.....:( okazało się, że nie ma cholerka :bash: drewnianego blatu, który by pasował do całości. Jak zrobię obudowę szafek w kolorze orzecha to blat będzie dębowy, albo z laminatu :confused:

Wymyśliliśmy więc, że może zrobimy fronty białe a obudowę szafek pod kolor blatu, czyli dąb. No i już było ok. i nawet zaczął mi się ten pomysł podobać, bo kuchnia troszkę jaśniejsza i takie tam...ale pojawił się kolejny dylemat :p Bo jak to wszystko będzie wyglądać za kilka lat jak mi blat ściemnieje, a obudowa nie :eek: Będą trzy kolory drewna :bash:

I co ja biedna sierotka mam zrobić :x

A taką kanapę znalazłam dzisiaj w Ikei.

DSC00006.jpg

Jest wygodna, trzyosobowa, można dokupić dwuosobową i oczywiście fotel. Chociaż ten już mi się mniej podoba, ale nie mówię "nigdy". Kanapa byłaby w tym kolorze co na zdjęciu. Dwuosobowa stanie na ścianie kominkowej, a trzyosobowa prostopadle do niej, przodem do wyjścia na taras. Tyłem do wyjścia tarasowego (jedna część jest nieruchoma) stanie fotel. Między nim a kanapą dwuosobową będzie mały stolik i lampa (tu muszę przemyśleć, czy stojąca na stoliku, czy podłogowa). Telewizor będzie wisiał w przeciwległym rogu kominka (jejku mam nadzieję, że nie zagmatwałam. Muszę spróbować zrobić jakąś wizualkę :yes:).Pod telewizor muszę wymyślić jakąś komódkę, ale nie wiem jaką, bo musiałaby być chyba narożna. Marzy mi się stolik zrobiony z Singera, ale akurat tam chyba będzie za mały. M. mówi, że telewizor będzie miał ok. 37 cali (to chyba duży będzie :eek:)

Łóżko, które wybrała dzisiaj Hania do swojego pokoju. Powiem szczerze, że nam też się podoba. Ma trzy szuflady i dodatkowe miejsce do spania. W sam raz dla psiapsiułkek córki, które teraz będą pewnie coraz częściej zjawiać się u nas w domu :rolleyes:

39319_PE131762_S4.jpg

wydaje mi się, że jeśli obudowa szafek byłaby w kolorze okien to byłoby jakoś za dużo tego orzecha ( ale nie wiem tego na pewno;))

Twoje rozwiązanie jest bardzo dobre, kolor blatu taki sam jak obudowy!

czasem czytam dylematy forumowiczek, że wszystko musi idealnie grać np. z oknami, listwami, drzwiami, podłogą....hmmmm, ale wg mnie to jakoś tak za bardzo w jednym kolorze;)

no wiadomo, że też nie należy przesadzić z kolorami i odcieniami, ale to się zleje ...

a łóżeczko cudne!

Ostatnio coraz częściej czuję się jak przed ostatecznym egzaminem, na który oczywiście nic nie umiem i nic nie wiem. :( Wczorajszy dzień był jednak owocny w poszukiwania zagubionej fototapety do wiatrołapu. Znalazłam inną, ale taką, która mogłaby zastąpić tą moją ukochaną. Nie mogę skopiować zdjęcia, bo się zabezpieczyli przed tym. :p

Tapeta przedstawia, zejście do piwnicy krętymi schodami, a ściany tego zejścia są z czerwonej cegły. Jeżeli ktoś byłby ciekaw to można ją odnaleźć pod adresem http://www.fototapety24.pl na 50 str.

Mam nadzieję, że będzie to sprawiało wrażenie (na pierwszy rzut oka), że tam na prawdę można zejść w dół. :rolleyes:

A żesz kurcze zapomniałam, :bash: żeby dotrzeć do tej tapety musisz wejść na podaną stronę. Potem wchodzimy w ARCHITEKTURA, następnie w MAŁA BUDOWLA i na koniec w KLATKA SCHODOWA i szukamy 50 str.

Mój wiatrołap jest mały i dlatego chciałabym uzyskać efekt przestrzeni. Tylko oczywiście jak to ja zanim zdecyduję się na to to jeszcze dziesięć razy zmienię zdanie :confused:

Yokasta, najeżdżasz kursorem na ARCHITEKTURA i rozwija się pasek z nazwami i tam szukasz MAŁA BUDOWLA. Znowu najeżdżasz kursorem na tę nazwę i rozwija się kolejny pasek z nazwami, a tam szukasz KLATKA SCHODOWA. Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej :)

Słońce!

Kurcze, nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia wiatrołapu. Jedyne co mogę podać to wymiary: ok. 165m/160m. Na tej węższej ścianie będą drzwi wejściowe i na przeciwko, drzwi do holu. Na ścianie, po lewej stronie (wchodząc do domu) byłaby fototapeta, a po prawej stronie jakaś konsolka i nad nią lustro.

lustro z okienni&#.jpg

Jeszcze tylko oczywiście muszę wybrać kolor do wiatrołapu i znaleźć coś na podłogę. :oops:

I tu zaczyna się problem, ponieważ wymyśliłam sobie przeszklone drzwi do wiatrołapu. (żeby nie był taki ciemny) Wypadałoby chyba, żeby pociągnąć te same kafle w holu, a jeżeli w holu to i w kuchni, bo to wszystko jest połączone. Jedynie w salonie będzie drewno, bo tam nie będzie podłogówki. Pomóżcie, co na taką podłogę:confused: Jakie wybrać, żeby ładnie łączyły wiatrołap, hol i kuchnię ?

my mamy plan położyc te same płytki w salonie, holu i wiatrołapie- gres drewnopodobny woodentic(chyba)

kolory w kuchni wc i łazience to np. szary biały czarny, a może wszędzie woodentic

zależy też duzo jak dla mnie od ceny za m2

u gogulka mi sie podoba ale tam zdaje sie kamień jakiś i raczej nie na moją kieszeń