Anjazzielonego 01.05.2011 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Warmia, bardzo podobają mi się drzwi z opaską. Piękne ma Googulek:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112458-Chatka-Puchatka-czyli-nasze-budowanie-na-odleglosc..../page5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.05.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Warmia, ogrodzenie to chyba jakiś gotowiec - nie mam pojęcia. Sama planuję ciemny grafitowy a do tej drewniane sztachety. Inspiracja domkowa bardzo ładna ciekawe z czego tam opaska jest zrobiona? Jeśli w kolorze elewacji, to faktycznie wygląda spójnie ale jeśli ma się różnić odcieniem to moze wyjść nieładnie. Jak nie lubisz ciemnych to nie rób bo będziesz żałować Ja jsnej nie zrobię, bo się pobrudzi i będzie grafit w kolorze dachu i słupów ogrodzeniowych. Dokładnie o to chodzi, opaska ma być w kolorze elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.05.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Warmia, bardzo podobają mi się drzwi z opaską. Piękne ma Googulek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112458-Chatka-Puchatka-czyli-nasze-budowanie-na-odleglosc..../page5 Witam, chyba pierwszy raz u mnie Gogulek w ogóle ma piękny domek U nas opaska będzie delikatniejsza i bez takich zdobień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.05.2011 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Dzisiaj otworzyliśmy u nas sezon grillowy Nowy grill ochrzczony. Było bardzo przyjemnie tylko troszkę wiało i nawet pokropiło, więc pichciliśmy na powietrzu, a jedliśmy w domku. Odwiedzili nas nawet przyszli sąsiedzi więc pierwsze wizyty gości zaliczone. a to dzieło M. Zajęło mu to półtorej godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.05.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Warmia, gdzie ta huśtawka ? edit: jest! fajna, też bym chciała huśtawkę Troszkę nie rozumiem pytania, huśtawka stoi u nas na działce (jeśli o to chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.05.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 wróć, już teraz wszystko rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 02.05.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 jak ktoś buduje pierwszy dom to wstawienie okien to mega przeżycie;)( ja też się cieszę jak szalona jakaś!)a w salonie to jakby u mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 02.05.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dla mnie każda następna rzecz jest przeżyciem Dzisiaj pojawiły się kolumienki podpierające balkon nad wejściem. Będą tylko pomalowane na kolor elewacji, więc nie będą się szczególnie wyróżniać, a domek zrobił się jakiś taki mniej surowy. Trochę wykonawca się krzywił, bo to trzeba było zrobić na początku budowy, ale co mam zrobić jak mi się odwidziało I pojawił się problem z kuchnią. Okna w domu mam w kolorze orzecha, a kuchnia miała być drewniano biała, czyli fronty białe a obudowa szafek miała być pod kolor okien, ale..... okazało się, że nie ma cholerka drewnianego blatu, który by pasował do całości. Jak zrobię obudowę szafek w kolorze orzecha to blat będzie dębowy, albo z laminatu Wymyśliliśmy więc, że może zrobimy fronty białe a obudowę szafek pod kolor blatu, czyli dąb. No i już było ok. i nawet zaczął mi się ten pomysł podobać, bo kuchnia troszkę jaśniejsza i takie tam...ale pojawił się kolejny dylemat Bo jak to wszystko będzie wyglądać za kilka lat jak mi blat ściemnieje, a obudowa nie Będą trzy kolory drewna I co ja biedna sierotka mam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 02.05.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 A taką kanapę znalazłam dzisiaj w Ikei. Jest wygodna, trzyosobowa, można dokupić dwuosobową i oczywiście fotel. Chociaż ten już mi się mniej podoba, ale nie mówię "nigdy". Kanapa byłaby w tym kolorze co na zdjęciu. Dwuosobowa stanie na ścianie kominkowej, a trzyosobowa prostopadle do niej, przodem do wyjścia na taras. Tyłem do wyjścia tarasowego (jedna część jest nieruchoma) stanie fotel. Między nim a kanapą dwuosobową będzie mały stolik i lampa (tu muszę przemyśleć, czy stojąca na stoliku, czy podłogowa). Telewizor będzie wisiał w przeciwległym rogu kominka (jejku mam nadzieję, że nie zagmatwałam. Muszę spróbować zrobić jakąś wizualkę ).Pod telewizor muszę wymyślić jakąś komódkę, ale nie wiem jaką, bo musiałaby być chyba narożna. Marzy mi się stolik zrobiony z Singera, ale akurat tam chyba będzie za mały. M. mówi, że telewizor będzie miał ok. 37 cali (to chyba duży będzie ) Łóżko, które wybrała dzisiaj Hania do swojego pokoju. Powiem szczerze, że nam też się podoba. Ma trzy szuflady i dodatkowe miejsce do spania. W sam raz dla psiapsiułkek córki, które teraz będą pewnie coraz częściej zjawiać się u nas w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 03.05.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 wydaje mi się, że jeśli obudowa szafek byłaby w kolorze okien to byłoby jakoś za dużo tego orzecha ( ale nie wiem tego na pewno;))Twoje rozwiązanie jest bardzo dobre, kolor blatu taki sam jak obudowy!czasem czytam dylematy forumowiczek, że wszystko musi idealnie grać np. z oknami, listwami, drzwiami, podłogą....hmmmm, ale wg mnie to jakoś tak za bardzo w jednym kolorze;) no wiadomo, że też nie należy przesadzić z kolorami i odcieniami, ale to się zleje ...a łóżeczko cudne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 03.05.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jest jeszcze jedna opcja, ale to ostateczność, całe białe meble z dębowym blatem. Wiem, że Yokasta ma taką kuchnię. Moja różniłaby się wtedy od jej kuchni frontami i u nas będzie trochę mniej szafek. Mam zrobioną wizualkę z Ikei, ale nie mogę jej skopiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 05.05.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Wybrałam się ostatnio do TKMAX i..... znalazłam takie ło (chodzi o literki) może do sypialni a to z myślą o Hanusi Ja wiem, że zdjęcia nienajlepsze, ale aparat staruszek ciągnie resztkami sił. Widać chyba cokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 07.05.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 To powiem szczerze, że mnie pocieszyłaś, bo spędza mi to sen z powiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 07.05.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Ostatnio coraz częściej czuję się jak przed ostatecznym egzaminem, na który oczywiście nic nie umiem i nic nie wiem. Wczorajszy dzień był jednak owocny w poszukiwania zagubionej fototapety do wiatrołapu. Znalazłam inną, ale taką, która mogłaby zastąpić tą moją ukochaną. Nie mogę skopiować zdjęcia, bo się zabezpieczyli przed tym. Tapeta przedstawia, zejście do piwnicy krętymi schodami, a ściany tego zejścia są z czerwonej cegły. Jeżeli ktoś byłby ciekaw to można ją odnaleźć pod adresem http://www.fototapety24.pl na 50 str. Mam nadzieję, że będzie to sprawiało wrażenie (na pierwszy rzut oka), że tam na prawdę można zejść w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 08.05.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 A żesz kurcze zapomniałam, żeby dotrzeć do tej tapety musisz wejść na podaną stronę. Potem wchodzimy w ARCHITEKTURA, następnie w MAŁA BUDOWLA i na koniec w KLATKA SCHODOWA i szukamy 50 str. Mój wiatrołap jest mały i dlatego chciałabym uzyskać efekt przestrzeni. Tylko oczywiście jak to ja zanim zdecyduję się na to to jeszcze dziesięć razy zmienię zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 08.05.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 o ciekawy pomysł z tapetą, bedziesz miala wolną ścianę w wiatrołapie? muszę wrócić albo lepiej wstaw tu zdjecie wiatrołapu dla przypomnienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 08.05.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 yokasta 2 od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 08.05.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Yokasta, najeżdżasz kursorem na ARCHITEKTURA i rozwija się pasek z nazwami i tam szukasz MAŁA BUDOWLA. Znowu najeżdżasz kursorem na tę nazwę i rozwija się kolejny pasek z nazwami, a tam szukasz KLATKA SCHODOWA. Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej Słońce! Kurcze, nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia wiatrołapu. Jedyne co mogę podać to wymiary: ok. 165m/160m. Na tej węższej ścianie będą drzwi wejściowe i na przeciwko, drzwi do holu. Na ścianie, po lewej stronie (wchodząc do domu) byłaby fototapeta, a po prawej stronie jakaś konsolka i nad nią lustro. Jeszcze tylko oczywiście muszę wybrać kolor do wiatrołapu i znaleźć coś na podłogę. I tu zaczyna się problem, ponieważ wymyśliłam sobie przeszklone drzwi do wiatrołapu. (żeby nie był taki ciemny) Wypadałoby chyba, żeby pociągnąć te same kafle w holu, a jeżeli w holu to i w kuchni, bo to wszystko jest połączone. Jedynie w salonie będzie drewno, bo tam nie będzie podłogówki. Pomóżcie, co na taką podłogę Jakie wybrać, żeby ładnie łączyły wiatrołap, hol i kuchnię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 08.05.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 my mamy plan położyc te same płytki w salonie, holu i wiatrołapie- gres drewnopodobny woodentic(chyba)kolory w kuchni wc i łazience to np. szary biały czarny, a może wszędzie woodentic zależy też duzo jak dla mnie od ceny za m2 u gogulka mi sie podoba ale tam zdaje sie kamień jakiś i raczej nie na moją kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 08.05.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Właśnie o to chodzi, jak coś jest piękne to cenę ma mało atrakcyjną U mnie płytki drewnopodobne odpadają, bo nie chcę ich łączyć na podłodze z dechami. Jakoś mi się to nie widzi Ale przyznam, płytki drewnopodobne potrafią być piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts