Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

u gogulka mi sie podoba ale tam zdaje sie kamień jakiś i raczej nie na moją kieszeń

googulek ma trawertyn, rzeczywiście tani nie jest;)

Warmia- fajny pomysł z tą tapetą. A kolorami kuchni się nie przejmuj. Do okien to już naprawdę nie musisz dopasowywać koloru.;)

A w jakim kolorze będą te dechy drewniane, któe chcesz połączyć z gresem? Jeżeli ciemne, to płytki powinny być raczej jasne- beże lub szarości.:)

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale co mi tam....napiszę jakie to;)

toledo bursztyn z opoczna ( taniutkie) :)

Dziękować, dziękować, chyba znalazłam dzięki tobie płytki na podłogę do wiatrołapu, holu i kuchni :D Muszę jeszcze tylko zobaczyć je na żywo ;) i się upewnić.

opoczno tanger beż.jpg

ewentualnie te :)

opoczno kalahari.jpg

Yokasta, to dla ciebie :)

fototapeta - wiatrołap.jpg

Ja bardzo bym chciała markizę, :yes: tylko, że u nas wieje jak na dworcu w Kielcach :eek: i trochę się boimy, że przy mocniejszym wietrze to nam ją zniszczy.

Podobno, mówię podobno, bo nie jestem ekspertem, to zależy od umiejscowienia domu względem stron śwata, bo nie w każdym miejscu można zamontować markizę. :rolleyes:

Sorki, to o drewnie tyczyło twojego pytania o podłogę :) a co do zadaszenia to cholerka nie wiem :(

Ja wolałabym markizę, więc to jeszcze nie przesądzone ;)

Aaaa to ja nie zrozumiałam:lol2: Drewno w średnim odcieniu- miodzio:rolleyes: Pasują do tego płytki w takim kolorze, który pokazałaś:cool:

A co markizy, hmmm jak wije, to rzeczywiście może lepiej zrobić drewnianą konstrukcję. U nas podcień też nie jest za duży i cały czas zastanawiam się właśnie nad markizą.

Problem z zadaszeniem jest taki, że nie chcę mieć go na stałe, tzn, żebym mogła np. w pochmurne dni, czy zimą zwinąć je.

Markiza byłaby w tym momencie najlepsza, ale ten cholerny wiatr ;) M. wymyślił konstrukcję drewnianą i na niej zamontować jakiś materiał, ale po zwinięciu materiału zostaje konstrukcja drewniana, czyli taki "szkielet" :rolleyes:

I ten właśnie "szkielet" mnie zniechęca. Chyba muszę to przetrawić. Jakbyście miały jakieś fotki takich zadaszonych tarasów to wrzucajcie, będę wdzięczna. Może mnie coś zauroczy. ;)

Yokasta, jak będziesz miała jakąś ciekawą fototapetę to oczywiście dawaj ją tu. Chociaż ta moja bardzo mi się podoba. Oczywiście nie jest to jeszcze ostateczność, jestem na etapie wyboru, więc wszystko jest możliwe.

Edytowane przez Warmia

Warmia, chyba nie rozumiem problemu. A nie można zwijać markizy np. na noc czy przed burzą? Moi teściowie sprawili sobie właśnie taką - szeroką na ponad 5 metrów i elektrycznie zsuwaną. Rozwijają ją pilotem, gdy potrzebują cienia. Fakt, że to droga zabawka, ale chyba najwygodniejsza.

Warmia, chyba nie rozumiem problemu. A nie można zwijać markizy np. na noc czy przed burzą? Moi teściowie sprawili sobie właśnie taką - szeroką na ponad 5 metrów i elektrycznie zsuwaną. Rozwijają ją pilotem, gdy potrzebują cienia. Fakt, że to droga zabawka, ale chyba najwygodniejsza.

Jedno chciałabym wyjaśnić, ja nie widzę w tym problemu, ;) to mój kochany M. ma takie dylematy.

Ja jestem jak najbardziej za markizą :yes::D, tylko ciężko mi przekonać do niej M. :rolleyes: