Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Yokasta, byłam w Castoramie, ale nie mogłam znaleźć tych płytek :confused:

Wczoraj byliśmy w komforcie i znaleźliśmy dechy do salonu (dąb rubin, lita deska), ale są to dechy z Barlinka. Niestety słyszeliśmy wiele niepochlebnych opinii o Barlinku i mamy zgryz. Podłoga, która nam się podoba ma stopień twardości 3,7. Nie jest to najwyższy stopień, ale ten najwyższy to ma drewno egzotyczne. Niestety nie odpowiadają nam kolorystycznie :rolleyes:

Powiedzcie co wiecie na temat deski barlineckiej? Tylko nie chodzi mi o opinie typu: słyszałam, że...;)

Z góry dziękuję :)

Nikt nie ma nic do powiedzenia na temat deski barlineckiej? To nie dobrze :confused:

Cały dzień spędziliśmy na działce. Odgruzowywaliśmy ją :eek: O żesz kurka, ile tego było i niestety jeszcze zostało :eek:

Jutro powtórka z rozrywki :eek: Nie wiem, czy jutro ruszę rękami i nogami, ale twardo jedziemy, bo przecież nikt za nas tego nie zrobi. :cry: Wiem, wiem ta satysfakcja....itd. itp.... U mnie będzie satysfakcja jak nawiozą ziemi i przekopię ogródek, nasadzę różności i będę nasłuchiwać jak to wszystko rośnie, a potem, a potem to już nie wiem, bo na razie jestem pieruńsko zmęczona.

Pamiętajcie deska barlinecka! Potrzebuję opinii :rolleyes: plisss...

Pamiętajcie deska barlinecka! Potrzebuję opinii :rolleyes: plisss...

Ja już pisałam u yokasty na temat deski- znajomi mają i rzeczywiście to kiepska jakość. Porobiły im się szpary,pęknięcia, każde uderzenie zabawki dziecka jest widoczne. Zmienił się też kolor miejscami. Znajomi reklamowali ją już kilka razy. Deska wyglądała u nich po 6 m-cach bardzo tandetnie z tymi wszystkimi wadami. Absolutnie nie jest to drewno z klasą, na którym widać ząb czasu.

Zrobisz jak uważasz, ale w necie jest całe mnóstwo negatywnych opinii od osób, które tą deskę użytkują.;)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?97743-Deska-barlinecka-czy-polecacie-desk%C4%99-barlineck%C4%85.-Deska-barlinecka-w-u%C5%BCytkowaniu

http://forum.projektowaniewnetrz.eu/deska-barlinecka-fakty-i-mity-t501.html

O co to to nie, marketowe odpada :eek: Byliśmy w Komforcie, więc może jest jakaś nadzieja ;), bo dąb rubin jest piękny :)

A przy okazji znaleźliśmy panele na górę, bo niestety nie stać nas na drewno na dół i na górę :(

Nie należą do najdroższych, ale w przyszłości chciałabym na górze też położyć deski, więc chyba nie ma sensu wydawać nie wiadomo jakiej kasy na panele :)

dąb celtycki-kronopol -panele.jpg to jest dąb celtycki - Kronopolu - z V fugą

To nie chodzi o to, że my znaleźliśmy naszą podłogę w Castoramie, ale kupimy ją w Komforcie, bo jest lepszej jakości. :rolleyes: My po prostu chcemy lite dechy, a w Castoramie niestety nie dostaniesz takich.

Według mnie istnieje takie prawdopodobieństwo, że ten sam producent wypuszcza różne jakościowo produkty do różnych odbiorców. Już sam fakt, że w Castoramie ceny podłóg oscylują w granicach 100zł, a nawet poniżej, a np. w takim Komforcie

ceny idą od 100 w górę. Sama przyznasz, że marketom zależy na tym, żeby sprzedać tanio i dużo.

Ja nie mówię, że markety mają kiepskie produkty, bo sama wiele rzeczy tam kupuję, ale jakoś nie kupiłabym tam podłogi, okien, czy drzwi. A jeszcze jedno nie wiem jak to jest z montażem zakupionych rzeczy w markecie :rolleyes:

Cała działka posprzątana :wave: Cieszę się jak dziecko :lol2:

Teraz marzy mi się rozsypanie tej góry piachu, która koczuje za domem.

Chcielibyśmy też zrobić sobie taki prowizoryczny taras, żeby było gdzie krzesła, czy stół postawić. Na razie na działce mamy góry i doliny i ciężko znaleźć tam w miarę równy kawałek terenu :eek: Taki jest plan na następny wypad na działkę :wiggle:

Mówiąc o tarasie miałam na myśli położenie kilku desek przy wejściu tarasowym.;) To tylko tak na chwilkę :)

U nas trzeba nawieźć naprawdę sporo ziemi i wyrównać teren. Potem posiejemy trawkę, żeby się nie kurzyło :rolleyes: i może trochę roślinek. Wszystko to zależy oczywiście od ilości kaski :rolleyes:

Ale na razie to czekam na dalszy ciąg prac w domu, które niestety rozpoczną się dopiero, gdy zamontują nam brakujące :evil: okno tarasowe.

Witam dziewczyny:)

jak mi się podobają drewniane podłogi!!!

jednak ja takich miała nie będę:( jak ma się psa w domku, który pazurkami robi ryski to po prostu szkoda...

miałam kiedyś drewniane, ale chyba z jakiegoś miękkiego drewna ( kolor piękny), ale jak coś upadło to była dziura, meble podklejone były filcem ( ale część mebli nie dało się podkleić i musieliśmy kłaść dywany, za którymi nie przepadam;), bo i wtedy nie było widać uroku podłogi,

ja się na drewnianych podłogach nie znam to i wypowiadać się nie będę, faktem jest, ze wyglądają pięknie,

a co do równania terenu to ja też mam dołki i pagórki i trzeba ziemi nawieźć, a potem jakąś trawkę się posieje ( myślę jednak, że przy moich pieskach trawka będzie wspaniała :( buuuuu),

może nie lubicie piesków ale się pochwalę jeśli można;)

mam buldoga angielskiego i za dwa dni będę miała ( łeeeeeeeeeee), doga kanaryjskiego ( oczywiście na posesję, musi nam w bloku podrosnąć), oczywiście mąż się uparł, że musimy teraz kupić, bo przecież on musi trochę urosnąć, żeby pilnować dobytku),

ja nie wiem jak ja to przeżyję!!!!! a sąsiedzi padną ze śmiechu jak mnie zobaczą z dwoma psami, powiedzą.....jakaś wariatka do bloku wzięła dwa psy!!!!!!!!!!

pozdrawiam:)

Monikarat ja tak myślę o ludziach którzy mają psy w bloku - że je męczą. No tak mam i już. Wkurza mnie szczekanie w mieszkaniu na górze, sikanie psów do windy i sranie na trawnikach za przeproszeniem.

to zależy jakiej rasy jest piesek, bo np. york to też piesek, ale raczej salonowy, jednak zgadzam się, że psy ras dużych męczą się w blokach,

mój pies jest bardzo mało szczekający, także myślę, że sąsiadom nie przeszkadza, gorzej sytuacja wygląda z wiecznie pijanym sąsiadem, który wszystkich wyzywa od starych k....w! aaaa jeśli chodzi o , że tak powiem :) sranie to ja jakiś czas zbierałam kupy do woreczków, ale Wasyl jest coraz bardziej inteligentnym psem ( hehe) i robi kopę pod krzakami, a wręcz bym powiedziała, że z dupą w krzakach, więc nie zbieram już,

kurdę przepraszam, że tak zaśmieciłam Warmii galerię,