Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po pierwsze gratuluję dobicia do setki ......postów oczywiście :p po drugie super że prace posuwają się do przodu a po trzecie to nie zgadłabym że to magnesy (a żadnego podpisu pod obrazkiem też nie zauważyłam) :)

Cieszy mnie bardzo, że w końcu ruszyło się. :) Jednak jakieś to wszystko pokręcone.

Nasz dach nie robi ekipa, która zaczynała. Podobno to jakiś kuzyn naszego poprzedniego dekarza.

Mąż nie mógł się z nim dogadać, bo facet mówił bardzo nie wyraźnie i do tego jakoś tak mocno zawile wszystko tłumaczył. Twierdził, że oni nie robią dachów zimą, a tą robotę wzięli tylko dlatego, że tamci się nie wyrabiali :eek: i postanowili im pomóc.

Wkurza mnie to, że robotę chcieli sobie zatrzymać, niestety naszym kosztem. Już dawno mogliśmy znaleźć inną ekipę, która zrobiła by to raz dwa :mad:

...ale szkoda nerwów i dlatego postanowiłam cieszyć się tym, że ruszyło i mocno zaklinam pogodę, żeby nie przymroziło i nie padało przez następne przynajmniej dwa tygodnie.

O nie, nie, tacy ambitni to oni nie są :no:

Zegar w aparacie musiał się przestawić. Na budowie byliśmy około 15.00.

Panowie pracują i oby tak dalej.

A ja mam problem, o ile kuchnia, salon i górna łazienka są poukładane w mojej głowie, o tyle reszta pomieszczeń jest dla mnie zagadką. Nie mam pomysłu na nie. :( Czekam na przypływ pomysłów. Ostatnio siedzę i poszukuję inspiracji. Już mi czasami oczy szwankuję. Mój małżonek ukochany stwierdził, że chyba mi kłódkę na komputer założy i zrobi odwyk. :eek::D

Jeszcze muszę się pochwalić. Moja córcia miała dzisiaj generalną próbę baletową, a jutro ma występ.:D Pierwszy raz na dużej kinowej sali. Podziwiam ją, bo ma 5 lat i po trzygodzinnej próbie nie jest w ogóle zmęczona. No cóż, wiek jednak robi swoje :D.

Trzymajcie jutro kciuki za moją baletnicę. :p

• 2 weeks później...

:welcome:

Panowie wzięli się do roboty i dach już jest, po części. W poniedziałek ruszają z dachówką. Oby nic ich nie powstrzymało, bo w poniedziałek ma przyjechać transport z resztą dachówki czyli gąsiory, kątówki itd.

A domek obecnie wygląda tak:

2011_0120_102422..jpg

2011_0120_102349..jpg

Zdjęcia są troszkę nie aktualne, ale tylko troszkę.

Wnętrz na razie nie pokazuję, bo są mało reprezentacyjne :D

Ale pokażę wam płytki, które wybrałam do łazienki na dole.

płytka Finestra 1.jpg

płytka D-Finestra.jpg

płytka Finestra 2.jpg

No pieknie widze ze domek rosnie w oczach.Bardzo podobaja mi sie wasze poszerzone drzwi od salonu.U nas niestety beda wezsze.Jak pogoda dopisze to pewnie jeszcze w tym tyg bedzie dachoweczka :)Najwazniejsze ze nie pada na drewno i strop :) .Ja jezcze z urzadzaniem poczekam bo narazie jestem zajeta pisaniem pracy magisterskiej. Plytki bardzo ladne.pozdrawiam

Oj tak, tak pogody brak. Już było tak dobrze, a tu dupa. :(

Pogoda do d... i panowie znowu się migają. Już drugi dzień ich nie było.:mad:

Jutro czeka nas wycieczka po sklepach z płytkami. Trzeba w końcu wymyślić górną łazienkę. :( ..... a ja nadal nie mam pomysłu.

Może jutro coś znajdę.

Znalazłam sklep, w którym robią projekt łazienki za darmo. Pewnie trzeba kupić u nich płytki. Zobaczymy jutro jak to wygląda.

A tak w ogóle to dzisiaj wszystko u mnie jakieś takie bleeee.... :cry:

głowa do góry...skoro wybierasz już kafle to czuć na odległość że przeprowadzka blisko i jacyś tam budowlańcy czy pogoda nie mogą tego zepsuć:) tylko musisz znaleźć na panów sposób..:)przecież-20 nie ma:)to np. niech ognisko z odpadów rozpalą,zrobią sobie herbatę w termos i niech nie szukają wymówek,bo przecież taką sobie prace wybrali...wiedzieli, że zima będzie to jest i że prace jak zaczęli to i skończyć powinni:)

głowa do góry...skoro wybierasz już kafle to czuć na odległość że przeprowadzka blisko i jacyś tam budowlańcy czy pogoda nie mogą tego zepsuć:) tylko musisz znaleźć na panów sposób..:)przecież-20 nie ma:)to np. niech ognisko z odpadów rozpalą,zrobią sobie herbatę w termos i niech nie szukają wymówek,bo przecież taką sobie prace wybrali...wiedzieli, że zima będzie to jest i że prace jak zaczęli to i skończyć powinni:)

Witam u mnie!

Chyba moi fachowcy posłuchali waszych rad i dzisiaj na budowie urządzili sobie ognicho

DSC00334..jpg mało widoczne na zdjęciu, ale byliśmy na budowie dopiero po południu, więc już praktycznie wygasło :)

DSC00337..jpg panowie wzięli się za siebie i robią, i podobno będą robić nawet w sobotę i niedzielę :eek: Uwierzę jak zobaczę

IMG00384-20110127-1&.jpg

Wczoraj odwiedziliśmy salon z płytkami do łazienki i będziemy mieli projekt, a nawet dwa :D

Wybraliśmy płytki i pani ma zrobić na jutro dwie wersje łazienki

to płytki, które wybraliśmy. Zobaczymy jak to wyjdzie na wizualizacji :rolleyes:

P-Arabica 33,3x33,&#5.jpg

S-Arabica 25x36 tu&.jpg

S-Macchiato 25x36 &.jpg ta ma ten sam wzór co ciemne, tylko na monitorze tego nie widać

MKS-Latte 30x30 tu.jpg

L-Caffeteria 1 25&#12.jpg

pokazałabym jeszcze łazienkę, ale jest ciężka do sfotografowania. Przede wszystkim dlatego, że nie ma tam jeszcze okien i jest po prostu ciemno.

a tu druga wersja

caffeteria pasy 1&.jpg

caffeteria pasy 2&.jpg

caffeteria pasy 3&.jpg

caffeteria pasy 4&.jpg

i teraz musimy zdecydować, która wersja nam się podoba :)

Ja osobiście jestem za pierwszą, ale w tej drugiej też są pewne elementy, które chętnie bym widziała w mojej łazience.

Powiedzcie, która wam się bardziej podoba? :p

Może macie inne przemyślenia co do tych propozycji.