Warmia 29.01.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Ta moja łazienka chyba taka koszmarna, że nie ma o czym gadać. No cóż pogadam, a właściwie dalej popiszę sama do siebie. W pierwszej wersji łazienki podoba mi się właściwie wszystko, tylko dołożyłabym pod bidetem i kibelkiem ciemne płytki. Coś na kształt dywaników, tak jak pod umywalką. Coś zmieniłabym jeszcze w prysznicu na tej długiej ścianie, bo jakoś mi tam za pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.02.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzisiaj naszło mnie na sypialnie. W związku z tym, że nie mam pomysłu na pokoje, postanowiłam pogrzebać w internecie i znalazłam takie oto inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.02.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 rustykalna piękny jest ten zagłówek Najgorsze jest to, że nie wiem na jaki kolor się zdecydować. Lubię brązy, brudny róż, ostatnio dołączył szary. Ciężko mi się też zdecydować na to jaka ma być ta sypialnia. Jedno wiem, na pewno nie nowoczesna i nie mocno stylowa. Stanie pewnie na tym, że połączę nowe ze starym. Mam nadzieję, że wspomożecie mnie swoimi pomysłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 04.02.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 dawno mnie u Ciebie nie było, a tu się tyle dzieje:) widzę super inspiracje kuchni, łazienki, sypialni..........jeśli chodzi o łazienkę to do mnie przemawia wersja 2 ( nie przestudiowałam ich dokładnie, ale jakaś taka bardziej sympatyczna), ja również lubię łączenie stylu tradycyjnego z nowoczesnym ( myślę, że jeśli postawiłabym na nowoczesność, to zaraz wyszło by z mody a i na pewno mi się znudziło, a jeśli chodzi o styl tradycyjny to może byłoby zbyt ponuro...........tak mi się wydaje), brązy, brudny róż czy szary bardzo mi się podobają, jeśli chodzi o kolorystykę ścian to mniej krzykliwe, przygaszone ( chociaż teraz w mieszkaniu mam zdecydowane kolory, ale widocznie mi się przejadły, zawsze lepiej dobrać ostrzejsze dodatki, bo łatwiej je sprzątnąć z pola widzenia, jeśli będą za bardzo raziły po oczach!), kuchnie białe przepiękne, ( ta z roletą w kwiatuszki turkusowe mnie oczarowała!!!!!!!!!!), i teraz sama nie wiem jaką chcę, bo wstępnie myślałam o brązowej.... a jak tam córeczka po występie?( nie chcę już wracać i szukać postu ale chyba już po)? pewnie mamusia dumna??!!! aleeee się rozpisałam, ło matko ( chciałam nadrobić moją nieobecność, pozdrawiam aaaaaaaaaaaaaaaa jeszcze zapomniałam, widzę już postępy na budowie....... u mnie tez w końcu coś ruszyło.....................no dobra nie będę już smędzić, papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 04.02.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam, witam! Na budowie działo się w zeszłym tygodniu, ale w tym znowu laba. Znowu zaczęły się wymówki, wykręty i tydzień zleciał, a na dachu brakuje ok 400 dachówek. Było by już zrobione, no ale cóż.... więc na kaskę panowie będą musieli troszeczkę sobie poczekać. Jeśli chodzi o urządzanie, to miewam dni, w których wystarczy mały impuls np. w postaci jakiegoś zdjęcia, mebla czy innego dodatku i już wiem co chcę. Ale wkurzają mnie takie dni, kiedy nie mogę nic znaleźć, a to co wcześniej było na tak, wydaje się być do bani. Występ Hani się udał Super wyglądały te nasze okruszki na wielkiej scenie. Starały się jak mogły i były przeurocze. Potem były oklaski, kwiaty i gratulacje. Dla niej i dla nas to było nowe i duże przeżycie. Oczy mi się troszkę spociły, ale już tak mam. Mocno sentymentalna jestem. A teraz moje biedactwo jest chore. Przez trzy dni miała gorączkę, która każdego dnia była wyższa. Dzisiaj doszła już do 40 stopni i nawet trochę ponad. Dopiero popołudniu przyjechała lekarka i okazało się, że to angina, która nie mogła się wybić. Mamy za sobą nieprzespaną noc i kupę nerwów. Hanka wyglądała jak szary papier. Do tego sine usta, sińce pod oczami i zimne nogi i dłonie. Nigdy jeszcze nie miała tak wysokiej gorączki i to bez żadnych objawów. Było to przerażające. Ale teraz mam nadzieję, że już będzie dobrze. Sorki, że tak nie na temat, ale jakoś mi tak na wątrobie leżało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 04.02.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 bardzo dobrze, że się wygadałaś...w końcu nie piszemy tutaj tylko i wyłącznie o budowie domu!moje pociechy jak chodziły do przedszkola to miały anginę średnio raz na mc, tak mniej więcej przez rok.....ale za to teraz jak chodzą do szkoły, to rzadko się zdarza...życzę malutkiej szybkiego powrotu do zdrowia:)a odnośnie urządzania domu, to mi się też koncepcje zmieniają....niestety, bo sama już nie wiem co chcę........no np. nie chcę żadnych tradycyjnych firan i zasłon....i sama nie wiem co chcę.....czy żaluzje ( może drewniane, a może drewnopodobne, bo tańsze), rolety.....hmmmm nie wiem,a Ty masz już jakąś koncepcje odnośnie okien ( tzn. co ma w nich być?)...pozdrawiam, aaa i ja się pochwalę................moja Ola też tańczy......ale hip hop , hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 04.02.2011 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Oj, chyba znalazłam pokrewną duszę, bo mam takie same dylematy. Nigdy w życiu nie miałam w domu firan i myślałam, że nigdy ich mieć nie będę. Czasami jednak, jak oglądam forumowe aranżacje wnętrzarskie, to różne dziwne pomysły chodzą mi po głowie. Nawet i firany w niej zakwitły. Może nie koniecznie takie tradycyjne, ale jakieś np. zazdroski w kuchni. Moja mama robi piękne rzeczy na szydełku, drutach i pięknie wyszywa, więc nigdy nie wiadomo co ja w tych oknach jeszcze będę miała. Obecnie czekam na serwetę szydełkową na mój lekko podniszczony, okrągły stolik koło kanapy. Jak tylko będzie zrobiona to na pewno pokażę. Na razie moja Hania to tylko bawi się w balet, a może baletem. Ale chyba bym nie chciała, żeby zajęła się tym na poważnie, mimo,że balet jest piękny. Jednak to ciężka praca. No chyba, że załapie bakcyla, to przecież nie zabronię, bo będzie nie szczęśliwa. A tego bym nie chciała. Chciałabym, żeby tańczyła (sama uwielbiam tańczyć ), ale może coś lżejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 04.02.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 ... zapomniałam jeszcze zapytać, ile tańczy Twoja Ola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 04.02.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 wrzucę co jeszcze znalazłam było napisane, że ten fotel jest dla Hani, więc chyba trzeba będzie taki zakupić ta kanapa zamarzyła mi się przy kominku, na tle ściany cegiełkowej. Ah, bo wy jeszcze nie wiecie, ale zmieniła mi się koncepcja kominka. Kominek ma być bardzo prosty, nie kaflowy (cholernie drogo to wychodzi) ale na tle ściany z cegiełek. Już jest kilka takich ścian na forum, więc liczę się z tym, że nie będzie to nic szczególnego, ale może chociaż będzie ładnie. Mam nawet gdzieś takie zdjęcie, tylko niestety w formie papierowej. nie mówię, że chciałabym cały dom mieć w takich i tylko takich meblach, ale jedno, dwa takie cacuszka by się przydały. Dopiero teraz się kapnęłam, że prawie wszystkie te mebelki są szare Jest to zastanawiające. Może to wpływ wątku Szaraczków. Ten kolor jednak ma coś w sobie magicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 05.02.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Serweta co prawda jeszcze nie skończona, ale już bliżej niż dalej. Na razie prezentuje się tak. Będzie jeszcze troszkę dłuższa. a taki zrobię sobie sama, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 05.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ... zapomniałam jeszcze zapytać, ile tańczy Twoja Ola? Moja Ola tańczy drugi rok, dopiero po roku pracy ( już była zniechęcona, że nic się nie dzieje), wyjeżdżała ze swoją formacją na zawody, w swojej kategorii wiekowej zajęli 2 miejsce w konkursie ogólnopolskim:), więc zapał powrócił, ale ile ja się wcześniej oprosiłam, żeby nie odpuszczała, motywowałam, bo wiadomo, ze dziecko ma sto odmian na minutę! no może nie tylko dziecko, hehe a co do serwety, to ja mam podobne sztuk 3, dwie robiła babcia a jedną szwagierka ( u siebie w domu ma piękne firaneczki, które sama wydziergała, no cudo po prostu),... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 05.02.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Łe, a ja myślałam, że tą serwetką zabłysnę. No cóż, znowu się nie udało. Jakaś mocno do tyłu jestem, cholerka. Ale może jeszcze nadgonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 05.02.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Łe, a ja myślałam, że tą serwetką zabłysnę. No cóż, znowu się nie udało. Jakaś mocno do tyłu jestem, cholerka. Ale może jeszcze nadgonię. noooo zapomniałam napisać, że serweta przepiękna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 05.02.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 ulżyło. Już się tak martwiłam Dobrze, że chociaż ta serweta się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 05.02.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 mam kolejny przedmiot moich westchnień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 witam, bardzo fajne inspirację...przede wszystkim fotel bujany...lubię je w każdej wersji...teraz mam taki klasyczny...brązowy...chyba przemaluję go na bialo-taki sliczny jak z fotki nie będzie...ale zobaczymy:)podobaja mi się też nowoczesne...sama nie wiem...najgorzej zdecydować sie na styl skoro w zależności od humoru podobaja mi sie inne rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.02.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Puk puk jest tu kto? Ja tak skromnie chcialam sie przywitac i powiedziec, ze udalo mi sie w koncu doczlapac i wpisac, i chyba zagoscic na dluzej jesli mozna:oops: Tak wiec jestem i czekam na zdjecia dachoweczki:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 15.02.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Jak to miło wrócić z urlopu i zastać u siebie tylu gości. Ann i Pawel, Mmelisa witam u siebie i zapraszam. Mam nadzieję, że znajdziecie u mnie coś ciekawego. Mmelisa, mam dobre wieści. Dach już jest zrobiony. Niestety sama go jeszcze nie widziałam, bo od powrotu nie byliśmy na budowie. Ale w sobotę zamierzamy się tam wybrać, więc na pewno zrobię zdjęcia. Sama jestem ciekawa jak to wygląda. Yokasta, Ciebie również witam, ale zapraszać chyba już nie muszę. Stolik jest z Tommebel (http://www.tommebel.webd.pl) Znalazłam go u "Aneta s". Kupowała tam meble dla swojego maluszka, niestety nie jest z nich zbytnio zadowolona. Szkoda, bo stolik jest cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 15.02.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zajrzyj do siebie, bo coś Tobie tam na skrobałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 15.02.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 co do stolika, ta jak będziesz znała cenę od stolarza, to daj znać, bo ja też o takim marzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts