Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich!

Dawno się nie odzywałam i nie zaglądałam na forum. Musiałam pojechać w moje rodzinne strony, bo mój tata był w szpitalu. A że trochę kilometrów jest z Poznania do Olsztyna, to zajęło nam to weekend.

Na budowie na razie nic się nie dzieje. Najprawdopodobniej będziemy tam w tą sobotę. Przed nami wybór okien i drzwi, a jakoś nie mam do tego głowy.

Zastanawiam się czy do tych kafli pasuje drewno

płytka Finestra 1.jpg

płytka D-Finestra.jpg

płytka Finestra 2.jpg

płytki podłoga -&#80.jpg

nie chcę białych okien i drzwi

Jak patrze na niektóre inspiracje, to szarości drewno pasuje, co?

Dagunia, płytki na dole to Finestra - dostępne w Praktikerze, a góra - te z projektu - to Tubądzin Caffeteria.

Yokasta, ta ilość trawy jest akurat potrzebna.

Niestety dzieci potrzebują miejsca, a znajomi dzieci jeszcze więcej :D

Ogród staraliśmy się tak zaplanować, żebym nie musiała non stop kogoś ganiać z rabatek (chodź i tak obawiam się, że bez tego się nie obejdzie :no:)

Pod oknem łazienkowym mam w projekcie Hortensje ogrodowe, Wiśnię Pospolitą i Irgę Dammer' a 'Mooncreeper'.Pod oknem kuchennym jest ścieżka prowadząca na tył domu. Poza tym myślę, że z czasem puste miejsca pod domem i tak zapełnią się roślinami różnej maści :p To tylko kwestia czasu.

płytki bardzo ładne...ja sama jeszcze nie szukałam dla siebie,

a połączenie szarości z drewnem bardzo ciekawe, ale tak jak pisałaś szarości jest mnóstwo i trzeba to wszystko ładnie zgrać:)

a jeśli chodzi o kolor okien to ja już będę miała orzech, białych tak jak Ty w ogóle nie brałam pod uwagę, całe życie mieszkam w bloku i nie mogę już się na nie patrzeć!

masz już plan ogrodu :) ( hmmmm ja nawet się jeszcze nie zastanawiałam co i jak ma być, zresztą bedę miała dwa olbrzymie psy więc czarno to widzę:(

pozdrawiam

Okna białe to faktycznie przekleństwo bloków. Ja jednak z innego względu nie chcę białych, ja po prostu lubię kolor drewna i zawsze wiedziałam, że w domu będą, jeśli nie drewniane (ze względów finansowych), to przynajmniej drewno podobne. Podoba mi się ten ciepły klimat, który tworzą. Tylko tutaj pojawia się problem z dopasowaniem wystroju wnętrza do okien. Chociażby płytki łazienkowe. Wybrałam sobie takie a nie inne, podobają mi się bardzo. Wiem, że można wybrać inne, ale co z tego, kiedy podobają mi się właśnie takie, a do tego chcę drewniane okna i drzwi. :(

I co ja mam biedna teraz zrobić?:cry:

dobrze by było gdybyś miała próbki tych płytek i wtedy można by było dobrać kolor okien:)

ja będę miała plastiki drewnopodobne, wybrałam je świadomie ( męża brat takie ma i powiem szczerze, myślałam, że są drewniane), bo jak wiadomo o drewno trzeba bardziej dbać, impregnować itd, kiedyś nawet chciałam dom z bali, ale ta impregnacja chyba by mnie wykończyła:(

ale to jest tylko moje zdanie...

no nie płakaj już:)