Mmelisa 26.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 I co ja mam biedna teraz zrobić? ja wiem, ja wiem!!! kupic i nie plakac :lol: widze projekt ogrodu...hmm jak dla mnie to ok ale nie kumam co gdzie ma byc:lol2: moglabys zdradzic jaka duza jest wasza dzialka? bo chyba nie doczytalam:rolleyes: ja rowniez planuje wiekszosc trawy wokol domu..maz bedzie musial zakupic ciagniczek do koszenia bo ja nie wyrobie przy pchanej kosiarce:lol2: jak na dzien dzisiejszy to mamy 3 strony zasadzone w podwojnym rzedzie swierkami, jakies 200-300szt, nie pamietam dokladnie:???: , ale co do reszty to uhuhu trzeba bedzie szukac inspiracji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 26.02.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Monikarat, jesteś genialna. No, że ja nie pomyślałam o próbkach. Gdzie ja mam głowę Boże i ja dom buduję..... Jak dobrze, że ktoś czuwa , bo mi to chyba rozum odebrało Tylko jestem ciekawa, czy w praktikerze dostanę próbkę, raczej będę musiała zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 26.02.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ja wiem, ja wiem!!! kupic i nie plakac :lol: widze projekt ogrodu...hmm jak dla mnie to ok ale nie kumam co gdzie ma byc:lol2: moglabys zdradzic jaka duza jest wasza dzialka? bo chyba nie doczytalam:rolleyes: ja rowniez planuje wiekszosc trawy wokol domu..maz bedzie musial zakupic ciagniczek do koszenia bo ja nie wyrobie przy pchanej kosiarce:lol2: jak na dzien dzisiejszy to mamy 3 strony zasadzone w podwojnym rzedzie swierkami, jakies 200-300szt, nie pamietam dokladnie:???: , ale co do reszty to uhuhu trzeba bedzie szukac inspiracji pozdrawiam Nasza działka ma 1111m2. Taka magiczna cyferka Najważniejsze punkty w ogrodzie to : Po pierwsze (górny lewy róg - brązowy kwadracik) miejsce na ogrodowy kącik mojej córki, czyli domek, huśtawka, piaskownica itp. Po drugie (prawy górny róg - brązowe kółko) miejsce na stolik z krzesłami pod parasolem, lub leżaczki coś w ten deseń Po trzecie (przy tarasie) będzie pergola (ma ją obrastać wisteria), pod którą będzie się przechodziło do warzywnika i dalej do domku Hani. Z domku Hani będzie można przejść dróżką, do leżaczków Po czwarte (po prawej stronie domu, przy garażu) drewutnia Jeśli chodzi o rośliny, to jest ich ok. czterdziestu gatunków + rośliny jednoroczne, które będę mogła zmieniać co sezon. Już chyba jaśniej nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Przyszłam z rewizytą. Podejrzałam nieco Twoja galerię i już czuję swoje klimaty. biało- szaro-drewniane oczywiście. Przyznam, że nie powiększają mi się Twoje zdjęcia. Ja u siebie wklejam trzeci link który jest pod zdjęciem i wtedy odrazu wskakują duże (tak jest akurat w fmix) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.02.2011 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Faktycznie magiczna cyferka....kurde a u mnie to 4000m2:oops: i juz mysle o jakims malym lasku w jednym z rogow..nasadzic kilka drzewek brzozowych:lol: Piaskownice i jakies hustawki tez sie przydadza.... (Hania to domyslam sie,ze to corka? my mamy Hanne i Joanne:lol:) Opis jest juz dla mnie wystarczajaco jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Przyszłam z rewizytą. Podejrzałam nieco Twoja galerię i już czuję swoje klimaty. biało- szaro-drewniane oczywiście. Przyznam, że nie powiększają mi się Twoje zdjęcia. Ja u siebie wklejam trzeci link który jest pod zdjęciem i wtedy odrazu wskakują duże (tak jest akurat w fmix) To ja nie wiem dlaczego zdjęcia się nie powiększają Cieszę się, że odnalazłaś swoje klimaty. Zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Faktycznie magiczna cyferka....kurde a u mnie to 4000m2:oops: i juz mysle o jakims malym lasku w jednym z rogow..nasadzic kilka drzewek brzozowych:lol: Piaskownice i jakies hustawki tez sie przydadza.... (Hania to domyslam sie,ze to corka? my mamy Hanne i Joanne:lol:) Opis jest juz dla mnie wystarczajaco jasny A ja myślałam, że Hania to takie rzadkie imię Działkę macie imponującą. To może jakiś park? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Najnowsze wieści z budowy Nic szczególnego na razie się nie dzieje, więc wrzucam nasz przykryty do końca daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 27.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Widzę, że i Wy nie możecie się już doczekać koejnych prac w domku. piękne widoki, teraz to ja dok ładnie sobie pooglądałam (stary komp. lepszy od laptopa - tu mi się powiększają zdjęcia:yes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Dziękować nam też się podoba. Na początku chcieliśmy wyrzucić nawet wykusz, ale teraz nie żałuję, że został. Jedyne czego mi żal, to tego, że za mało go wydłużyliśmy. Przydałoby się jeszcze parę centymetrów, żeby okna boczne były większe. No ale cóż, teraz tego nie zmienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A mi się marzyła jakaś stara chałupka, siedlisko do wyremontowania. Tak sobie myślę, że jak spłacimy kredyt, to może córcia na starość, rodzicom jakiś mały, fajny domek postawi, bo ten będzie dla nas za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 27.02.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Byłam, widziałam i zazdraszczam Jak ja bym chciała już być na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 28.02.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 O Boże, to my w życiu nie wprowadzimy się w sierpniu Musimy brać się do roboty i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 01.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 widzę zdjęcia wstawione:)a co do tej glazury, to może jak nie zdobędziesz próbek, to na pewno firma z oknami udostępni Ci swoje próbki, i może w ten sposób wszystko zgrasz!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 01.03.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 To nawet nie wiedziałam, że ci od okien dają próbki ale jeśli tak to byłoby super. Chyba w piątek jedziemy pooglądać i coś wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 02.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 To nawet nie wiedziałam, że ci od okien dają próbki ale jeśli tak to byłoby super. Chyba w piątek jedziemy pooglądać i coś wybrać my dostaliśmy próbkę z oknoplastu, nie mam pojęcia czy z innych firm udostępniają, ale warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A ja myślałam, że Hania to takie rzadkie imię Ja też myslałam, że Hania to żadkie imię, a teraz mam wrażenie, ze na tym forum, to każda z dziewczyn ma swoją Hanię Warmia, witam się u ciebie:) nie wiem jak to sie stało, ale tu mnie jeszcze nie było:oops: Dziewczyny, zauważyłam, że toczyła się dyskusja w sprawie bardzo ładnego stoliczka z tommebel. Może się wygłupię, bo pewnie znacie ofertę Ikei na pamięć i oczywiście pamiętacie o tym stoliku, ale może nie i przyda wam się przypomnienie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121229 Uważam, że jest bardzo podobny do tamtego (tylko oczywiście sporo mniejszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 03.03.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja też myslałam, że Hania to żadkie imię, a teraz mam wrażenie, ze na tym forum, to każda z dziewczyn ma swoją Hanię Warmia, witam się u ciebie:) nie wiem jak to sie stało, ale tu mnie jeszcze nie było:oops: Dziewczyny, zauważyłam, że toczyła się dyskusja w sprawie bardzo ładnego stoliczka z tommebel. Może się wygłupię, bo pewnie znacie ofertę Ikei na pamięć i oczywiście pamiętacie o tym stoliku, ale może nie i przyda wam się przypomnienie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121229 Uważam, że jest bardzo podobny do tamtego (tylko oczywiście sporo mniejszy) Witam Ciebie bardzo cieplutko u siebie. Stoliczek faktycznie bardzo podobny. Ja go nie widziałam, może też dlatego, że dawno nie byłam w Ikei, ale w tym tygodniu wybieram się, więc sobie go obejrzę. Wielkie dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 11.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Warmia Witaj !!!!Podziwiam jak prędko poszliście do przodu.My zrobiliśmy sobie przerwę.Mam nadzieję,że tylko rok.Inspiracji masz tu masę.Mnie się wszystkopodoba.Ja tak już mam,że u kogoś podoba mi sięwszystko,tylko sama nie wiedziałabym na co sięzdecydować.Cieszę się,że narazie nie muszę.Trudno mi coś doradzić,bo nie wiem w jakimkierunku tak naprawdę chcesz iść.Jeszcze trochę i zdecydujesz czy to ma byćbiel,szarość,kolor,drewno czy nowoczesność.A my będziemy podziwiać i doradzać.Pozdrawiam Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 11.03.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tu też cisza na budowie i dobrze. pośpiech szczególnie w zimie nie jest sprzymierzeńcem. zazdroszczę dachóweczki. może na stare lata też sie dorobię. narazie cieszymy się gontami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts