Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

H&M&M - takie nasze budowanie

Warmia

Recommended Posts

I co ja mam biedna teraz zrobić?:cry:

ja wiem, ja wiem!!!

kupic i nie plakac :oops::lol::lol::lol:

widze projekt ogrodu...hmm jak dla mnie to ok ale nie kumam co gdzie ma byc:lol2: moglabys zdradzic jaka duza jest wasza dzialka? bo chyba nie doczytalam:rolleyes:

ja rowniez planuje wiekszosc trawy wokol domu..maz bedzie musial zakupic ciagniczek do koszenia bo ja nie wyrobie przy pchanej kosiarce:lol2:

jak na dzien dzisiejszy to mamy 3 strony zasadzone w podwojnym rzedzie swierkami, jakies 200-300szt, nie pamietam dokladnie:???: , ale co do reszty to uhuhu trzeba bedzie szukac inspiracji :o

pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 482
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja wiem, ja wiem!!!

kupic i nie plakac :oops::lol::lol::lol:

widze projekt ogrodu...hmm jak dla mnie to ok ale nie kumam co gdzie ma byc:lol2: moglabys zdradzic jaka duza jest wasza dzialka? bo chyba nie doczytalam:rolleyes:

ja rowniez planuje wiekszosc trawy wokol domu..maz bedzie musial zakupic ciagniczek do koszenia bo ja nie wyrobie przy pchanej kosiarce:lol2:

jak na dzien dzisiejszy to mamy 3 strony zasadzone w podwojnym rzedzie swierkami, jakies 200-300szt, nie pamietam dokladnie:???: , ale co do reszty to uhuhu trzeba bedzie szukac inspiracji :o

pozdrawiam :D

Nasza działka ma 1111m2. Taka magiczna cyferka :D

Najważniejsze punkty w ogrodzie to :

Po pierwsze :D (górny lewy róg - brązowy kwadracik) miejsce na ogrodowy kącik mojej córki, czyli domek, huśtawka, piaskownica itp.

Po drugie (prawy górny róg - brązowe kółko) miejsce na stolik z krzesłami pod parasolem, lub leżaczki :D coś w ten deseń

Po trzecie (przy tarasie) będzie pergola (ma ją obrastać wisteria), pod którą będzie się przechodziło do warzywnika i dalej do domku Hani. Z domku Hani będzie można przejść dróżką, do leżaczków :D

Po czwarte (po prawej stronie domu, przy garażu) drewutnia

Jeśli chodzi o rośliny, to jest ich ok. czterdziestu gatunków + rośliny jednoroczne, które będę mogła zmieniać co sezon.

Już chyba jaśniej nie dam rady :p

Przyszłam z rewizytą. Podejrzałam nieco Twoja galerię i już czuję swoje klimaty. biało- szaro-drewniane oczywiście. Przyznam, że nie powiększają mi się Twoje zdjęcia. Ja u siebie wklejam trzeci link który jest pod zdjęciem i wtedy odrazu wskakują duże (tak jest akurat w fmix)

Faktycznie magiczna cyferka....kurde a u mnie to 4000m2:oops: i juz mysle o jakims malym lasku w jednym z rogow..nasadzic kilka drzewek brzozowych:lol:

Piaskownice i jakies hustawki tez sie przydadza.... (Hania to domyslam sie,ze to corka? my mamy Hanne i Joanne:lol:)

Opis jest juz dla mnie wystarczajaco jasny :D:p

Przyszłam z rewizytą. Podejrzałam nieco Twoja galerię i już czuję swoje klimaty. biało- szaro-drewniane oczywiście. Przyznam, że nie powiększają mi się Twoje zdjęcia. Ja u siebie wklejam trzeci link który jest pod zdjęciem i wtedy odrazu wskakują duże (tak jest akurat w fmix)

:o To ja nie wiem dlaczego zdjęcia się nie powiększają :(

Cieszę się, że odnalazłaś swoje klimaty. Zapraszam częściej :yes:

Faktycznie magiczna cyferka....kurde a u mnie to 4000m2:oops: i juz mysle o jakims malym lasku w jednym z rogow..nasadzic kilka drzewek brzozowych:lol:

Piaskownice i jakies hustawki tez sie przydadza.... (Hania to domyslam sie,ze to corka? my mamy Hanne i Joanne:lol:)

Opis jest juz dla mnie wystarczajaco jasny :D:p

A ja myślałam, że Hania to takie rzadkie imię :p

Działkę macie imponującą. To może jakiś park? :D;)

Dziękować :yes: nam też się podoba.

Na początku chcieliśmy wyrzucić nawet wykusz, ale teraz nie żałuję, że został. Jedyne czego mi żal, to tego, że za mało go wydłużyliśmy. Przydałoby się jeszcze parę centymetrów, żeby okna boczne były większe. No ale cóż, teraz tego nie zmienimy. :no:

A ja myślałam, że Hania to takie rzadkie imię :p

Ja też myslałam, że Hania to żadkie imię, a teraz mam wrażenie, ze na tym forum, to każda z dziewczyn ma swoją Hanię:lol2:

Warmia, witam się u ciebie:) nie wiem jak to sie stało, ale tu mnie jeszcze nie było:oops:

Dziewczyny, zauważyłam, że toczyła się dyskusja w sprawie bardzo ładnego stoliczka z tommebel. Może się wygłupię, bo pewnie znacie ofertę Ikei na pamięć i oczywiście pamiętacie o tym stoliku, ale może nie i przyda wam się przypomnienie:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121229

Uważam, że jest bardzo podobny do tamtego (tylko oczywiście sporo mniejszy)

Ja też myslałam, że Hania to żadkie imię, a teraz mam wrażenie, ze na tym forum, to każda z dziewczyn ma swoją Hanię:lol2:

Warmia, witam się u ciebie:) nie wiem jak to sie stało, ale tu mnie jeszcze nie było:oops:

Dziewczyny, zauważyłam, że toczyła się dyskusja w sprawie bardzo ładnego stoliczka z tommebel. Może się wygłupię, bo pewnie znacie ofertę Ikei na pamięć i oczywiście pamiętacie o tym stoliku, ale może nie i przyda wam się przypomnienie:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121229

Uważam, że jest bardzo podobny do tamtego (tylko oczywiście sporo mniejszy)

Witam Ciebie bardzo cieplutko u siebie. :yes:

Stoliczek faktycznie bardzo podobny. Ja go nie widziałam, może też dlatego, że dawno nie byłam w Ikei, ale w tym tygodniu wybieram się, więc sobie go obejrzę. Wielkie dzięki za podpowiedź. :yes::D

Warmia Witaj !!!!

Podziwiam jak prędko poszliście do przodu.

My zrobiliśmy sobie przerwę.Mam nadzieję,

że tylko rok.

Inspiracji masz tu masę.Mnie się wszystko

podoba.Ja tak już mam,że u kogoś podoba mi się

wszystko,tylko sama nie wiedziałabym na co się

zdecydować.Cieszę się,że narazie nie muszę.

Trudno mi coś doradzić,bo nie wiem w jakim

kierunku tak naprawdę chcesz iść.

Jeszcze trochę i zdecydujesz czy to ma być

biel,szarość,kolor,drewno czy nowoczesność.

A my będziemy podziwiać i doradzać.

Pozdrawiam Krystyna