taylor1 08.10.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 okna z firmy Dako na profilu Veka prestige +. Drzwi tarasowe składają się z trzech przeszklonych kwater, w tym jedno stałe szklenie. Wymiar w świetle muru to 2700x2350. Przedstawiciel - montażysta twierdzi, że aby zamontować taki wymiar okna tarasowego poprawnie i bez uszkodzeń trzeba wyjąć szyby zespolone, zamontować ramę i ponownie wstawić szyby. Proszę o informację fachowców okiennych - czy aby na pewno tak się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 08.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Alternatywnie można zastosować kotwy montażowe i nie wyciągać wkładu szybowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.10.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Też uważam, że na stosowanie na siłę dybli montażowych mija się z celem. Dobra kotwa nie jest droższa, a także dobrze spełni swoje zadanie. Rozumiem, że montażysta chce wyjąc szybę by przykręcić ramę na dyble? A może chce za to coś extra policzyć? To ja już bym wolał dopłacić za skrzydło otwierane ( i po problemie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 10.10.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 jesli nie chca dopłaty to dlaczego nei tymbardziej ze nie bedziesz tego widział a z oknem nic sie nie dzieje ja mam montowane na spax-y i po zapoznaniu sie z tym rozwiazaniem nie miałem nic przeciwko aby moje okna były tak zamontowane tymbradziej ze kierownik budowy powiedział ze montaz wykonany bardzo fachowo a i na ulotce gwarancyjnej i stronach producentów profili takie rozwiazanie jest dozwolone i tylko od firmy montujacej i klienta zalezy jak chce miec wstawione i na co okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
looseblus 13.10.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 W Oknoplast Kraków montaż na dyble jest wręcz zalecany a mają dosyć wysokie standardy montażu. Nie daj się tylko naciągnąć na dodatkowe koszty bo dybel nie jest wiele droższy od kotew. Istnieje też możliwość, że chcą to zrobić dobrze i nie wracać na reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ach loos, widzę że jesteś z branży a post w temacie Avangarda był celowy by podbić wątek?Może i Oknoplast ma wysokie standardy, ale... instrukcja i zalecenia to jedno, a rzeczywistość drugie: wczoraj widziałem ich okna w pełnym kolorze, 150x150 zamontowane na 6 kotwach po bokach. ŻADNEGO mocowania na górze i na dole okna, czyli wg różnych instrukcji od 70do100 % mocowania za mało. Dybli też nie było, ekipa nie była przypadkowa - sprawdziłem to dokładnie.. Także dobre logo nie daje pewności, że wszystko będzie dobrze. Montażyści lubią chodzić na skróty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 17.10.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 zgadzam sie z przedmówca a jak juz chwalisz oknoplast za montaz to chyba powinienes powiedziec o ekipie montujacej z danego punktu a nie cały oknoplast bo to chyba dwie inne rzeczyjeden zamontuje jak w ksiazce drugi pójdzie na łatwizne i sobie uprosci a pozatym nie zawsze widzisz co ci dadza bo mozesz miec 12 otworów w ramie a tak naprawde połowa z tych otworów jest zaslepiona sróbami o długosci 4cm tak tylko aby sie trzymały wiec jak juz chwalic to ekipy montujace bo oknoplast daje sobie rade z reklama w supełnosci sam:)nawet najlepsze okna zle zamontowane sa goofno warte i tak bedzie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts